Ухвала
від 04.02.2020 по справі 319/64/20
КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №319/64/20

Провадження №2/319/125/2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

04 лютого 2020 року смт. Більмак

Суддя Куйбишевського районного суду Запорізької області Мальований В.О., розглянув позовну заяву Комиш-Зорянської селищної ради Більмацького району Запорізької області (юридична адреса: вул.Вокзальна, 5 смт.Комиш-Зоря Більмацького району Запорізької області) до ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_2 ( зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ) про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

29 січня 2020 року до Куйбишевського районного суду Запорізької області надійшла вищевказана позовна заява.

В своїй позовній заяві позивач прохає суд винести рішення про позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 відносно: сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , призначити ОСОБА_2 опікуном онуків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , стягнути з ОСОБА_1 аліменти на користь ОСОБА_2 на утримання дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , у розмірі 1/3 частини заробітку платника аліментів, але не менше 50% прожиткового мінімуму , зазначеного для дітей відповідного віку.

Обгрунтовуючи позовні вимоги позивач вказав, що підставою звернення до суду стало те, що діти опинились в скрутних життєвих умов, рішенням Куйбишевського районного суду Запорізької області від 21 вересня 2019 року дітей відібрано у ОСОБА_1 без позбавлення батьківських прав. Діти були направлені до КЗ "Пологівський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей". На даний момент діти перебувають на повному отриманні бабусі, ОСОБА_2 , яка рішенням виконкому Комиш-Зорянської селищної ради Більмацькго району Запорізхької області була призначена їх опікуном. У період часу з 2016 року по 2019 рік мати дітей вихованням та фактичним утриманням дітей не займається, не забезпечує необхідного харчуваня, медичного догляду, лікування дітей, проживає окремо від них, не цікавиться їх життям.

Позовна заява підсудна Куйбишевському районному суду Запорізької області та подана з додержанням вимогст.ст. 175-177 ЦПК України. З огляду на правовідносини, які виникли між сторонами у справі, у відповідності до ст.274 ЦПК України, суддя приходить до висновку про необхідність розгляду справи в порядку загального позовного провадження .

Підстави, передбачені ст. 185 ЦПК України для повернення заяви, та підстави, передбачені ст. 186 ЦПК України для відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Керуючисьст.ст.175-177, 187, 189-190 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою Комиш-Зорянської селищної ради Більмацького району Запорізької області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав.

Справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі призначити на 10 годину 00 хвилин 26 лютого 2020 року в Куйбишевському районному суді Запорізької області за адресою: 71001, вул.Центральна, 26А, смт.Більмак, Запорізької області.

Відповідач має право протягом п"ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву, у порядку та формі, визначеній в ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються:

1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідач також має право,відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, пред"явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

У разі подання відповідачем відзиву, позивач має право надати свою відповідь на відзив у порядку передбаченоому ст.179 ЦПК України, протягом десяти днів з моменту отримання відзиву.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам процесу: позивачу, відповідачу, третій особі.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала в частині недотримання правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області протягом п"ятнадцяти днів з дня її ухвалення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.О. Мальований

Дата ухвалення рішення04.02.2020
Оприлюднено05.02.2020
Номер документу87354717
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —319/64/20

Рішення від 22.04.2020

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Мальований В. О.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Мальований В. О.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Мальований В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні