Ухвала
від 29.01.2020 по справі 760/30621/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ AПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

секретаря ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві матеріали за апеляційною скаргою прокурора у кримінальному провадженні прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_5 , на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 14 листопада 2019 року,

ВСТАНОВИЛА:

Цією ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області ОСОБА_6 , погодженого прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Київської області ОСОБА_7 , про накладення арешту на тимчасово вилучене під час обушку 01 листопада 2019 року за адресою: м. Київ, пр. Степана Бандери, 21, майно.

В ухвалі слідчий суддя вказав, що слідчим не підтверджено обгрунтованості проведення слідчих дій відносно ТОВ «Ен Ай Ес», ТОВ «Нісомі Україна» та ФОП ОСОБА_8 в межах даного кримінального провадження. Зазначені особи не вказані у витягу з ЄРДР, немає відомостей і про можливу причетність їх до діяльності тих осіб, які у витягу зазначені. Таким чином, відомості про те, яке саме доказове значення має вилучена під час обшуку продукція до даного кримінального провадження, у матеріалах клопотання відсутні.

Не погоджуючись з ухвалою слідчого судді прокурор у кримінальному провадженні прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_5 , подав апеляційну скаргу, в якій просить ухвалу слідчого судді скасувати у зв`язку з неповнотою судового розгляду та невідповідністю висновків суду, викладених у судовому рішенні, фактичним обставинам кримінального провадження та постановити нову ухвалу, якою накласти арешт на майно, вилучене у ході проведення обшуку 01 листопада 2019 року за адресою м. Київ, пр-т. Степана Бандери, 21.

Разом з тим, до початку апеляційного розгляду старший групи прокурорів у провадженні - заступник начальника відділу прокуратури Київської області ОСОБА_9 подав до суду письмову заяву про відмову від поданої апеляційної скарги, в якій просив закрити провадження у справі, з огляду на те, що на даний час майно вилучене у ході обшуку за адресою м. Київ, проспект Бандери, 21 повернуте власникам та підстави для накладення арешту відсутні.

Відповідно дост. 403 КПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду. Якщо ухвала суду першої інстанції не була оскаржена іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає, що апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора у кримінальному провадженні прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_5 , на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 14 листопада 2019 року, підлягає закриттю.

Керуючись ст.ст. 403,405,407,422 КПК України, колегія суддів, -

ПОСТАНОВИЛА:

Провадження за апеляційною скаргою прокурора у кримінальному провадженні прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_5 , на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 14 листопада 2019 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області ОСОБА_6 , погодженого прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Київської області ОСОБА_7 про накладення арешту на тимчасово вилучене під час обушку 01 листопада 2019 року за адресою: м. Київ, пр. Степана Бандери, 21, майно закрити, у зв`язку з відмовою прокурора від поданої апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з часу проголошення і оскарженню не підлягає.

Судді:




ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Справа №11-сс/824/39/2020

Категорія: ст.171 КПК України

Слідчий суддя у суді першої інстанції ОСОБА_10

Доповідач в суді апеляційної інстанції ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87364396
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/30621/19

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ященко Микола Анатолійович

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні