Ухвала
від 20.01.2020 по справі 287/66/19
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Олевський районний суд Житомирської області

Справа № 287/66/19

1-кс/287/13/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" січня 2020 р. м.Олевськ

Слідчий суддя, Олевського районного суду Житомирської області, ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів за матеріалами досудового розслідування внесених до ЄРДР по кримінальному провадженню за № 12018060260000003 від 04.01.2018 року, за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.1 ст.190 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Заступник керівникаКоростенської місцевоїпрокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Олевського районного суду Житомирської області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому просить надати тимчасовий доступ до речей і документів та розпорядження про їх вилучення (виїмку) у ІНФОРМАЦІЯ_1 документів ПП « ОСОБА_4 » за період вересня-грудня 2018 року, а саме:

- таблиці №5 «Відомості про застрахованих осіб» Додатку №4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів» (із копіями квитанцій про прийняття звіту/або відміткою органу ДФС(ДПС), таблиці №6 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам» Додатку №4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів» (із копіями квитанцій про прийняття звіту/або відміткою органу ДФС(ДПС), звіти про роботу машин та механізмів на роботах з капітального ремонту дороги;

- витяги з Єдиного реєстру податкових накладних, зареєстровані податкові накладні, декларації з податку на додану вартість, з додатками №5, уточнюючі розрахунки до декларацій з ПДВ, податкові розрахунки сум доходів (сплачених) на користь фізичних осіб, і сум утриманих з них податків (Ф.№1ДФ) за 3,4 квартали 2018 року, податкові декларації з податок на прибуток підприємства за 9 місяців 2018 року та за 2018 рік. Зобов`язати службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 виготовити на паперовому та електронному (диск, флеш карта тощо) носії зазначені документи, що містять наведену інформацію та видати її запитувальній стороні.

В судове засідання заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання без його участі, просив задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього докази, вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

З клопотання вбачається, що слідчим відділенням Олевського ВП здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за № 12018060260000003 від 04.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України в зв`язку з тим, що невстановлені особи приватного підприємства « ОСОБА_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час виконання капітальних робіт по ремонту доріг по вул. Свято-Миколаївській, вул. Космонавтів в м. Олевську, а також ремонту тротуарів по вул. Герцена, Заводській, Київській, СВ. Миколаївській м. Олевськ із завищенням вартості робіт, шляхом обману, заволоділи грошовими коштами ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В ході досудового розслідування 15.11.2019 року було призначено судово-економічну експертизу яку доручено провести ІНФОРМАЦІЯ_4 . Під час проведення якої в експерта виникла необхідність у дослідженні документів, що стосуються господарської діяльності ПП « ОСОБА_4 » при виконанні робіт з капітального ремонту дороги по вул. СВ. Миколаївська в м. Олевську Житомирської області за вересень грудень 2018 року, які на даний час знаходяться в ПП « ОСОБА_4 ».

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ПП « ОСОБА_4 » (код НОМЕР_1 ) знаходяться на обліку у ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Тому з метою встановлення істотних обставин, які мають значення та відносяться до предмету доказування, а саме передбачені п.З ч. 1 ст. 91 КПК України, визначення правильної кваліфікації, існує обґрунтована потреба в тимчасовому вилученні податкової звітності, у тому числі з ЄСВ ПП « ОСОБА_4 », які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: таблиця №5 «Відомості про застрахованих осіб» Додатку №4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів» (із копіями квитанцій про прийняття звіту/або відміткою органу ДФС(ДПС), таблиця №6 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам» Додатку №4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів» (із копіями квитанцій про прийняття звіту/або відміткою органу ДФС(ДПС), звіти про роботу машин та механізмів на роботах з капітального ремонту дороги, витяги з Єдиного реєстру податкових накладних, за реєстровані податкові накладні, декларації з податку на додану вартість, з додатками №5, уточнюючі розрахунки до декларацій з ПДВ, податкові розрахунки сум доходів (сплачених) на користь фізичних осіб, і сум утриманих з них податків (Ф.№1ДФ) за 3,4 квартали 2018 року, податкові декларації з податок на прибуток підприємства за 9 місяців 2018 року та за 2018 рік.

Згідно ч.2 ст. 245 КПК України, порядок відібрання зразків з речей і документів встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до документів та речей.

Відповідно до ст.159КПКУкраїни тимчасовий доступ до документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 36 КПК України прокурор, здійснюючи нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, уповноважений доручати слідчому, органу досудового розслідування проведення у встановлений прокурором строк слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій, інших процесуальних дій або давати вказівки щодо їх проведення чи брати участь у них, а в необхідних випадках - особисто проводити слідчі (розшукові) та процесуальні дії в порядку, визначеному цим Кодексом; доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам.

Дослідивши клопотання, яке відповідає вимогам ст. 160 КПК України, згідно з вимогами ст.163КПКУкраїни прокурор довів наявність достатніх підстав вважати, що зазначені в клопотанні документи містять інформацію з якого часу підприємство перебуває на податковому обліку та являється платником податків, суми податкового кредиту по податкового зобов`язання внесених платником до декларацій з податку на додану вартість, сум податків, нарахованих та сплачених платником до бюджету, відомості щодо сплати донарахованих платежів, а також інформація щодо службових осіб підприємства та їх підписи, що дає можливість ідентифікувати особу тому дані документи можуть мати значення доказів в кримінальному провадженні за № 12018060260000003 від 04.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, тому враховуючи зазначені обставини та необхідність в отриманні зазначених документів для проведення слідчих дій під час досудового розслідування, слідчий суддя вважає, що клопотання прокурора про тимчасовий доступ до речей та документів підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 36, 159,160, 163,164 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню № 12018060260000003 від 04.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України задовольнити.

Надати заступнику керівника Коростенської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , слідчому СВ Олевського відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_5 , слідчому СВ Олевського відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_6 , слідчому СВ Олевського відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_7 або особам, які будуть діяти за їх дорученням (постановою), старшому оперуповноваженому в ОВС 3 сектору ВКЗЕ УСБУ в Житомирській області ОСОБА_8 , старшому оперуповноваженому в ОВС 1 сектору ВКЗЕ УСБУ в Житомирській області ОСОБА_9 , тимчасовий доступ до речей і документів та розпорядження про їх вилучення (виїмку) у ІНФОРМАЦІЯ_1 документів ПП « ОСОБА_4 » (код НОМЕР_1 ) за період вересня-грудня 2018 року, а саме:

- таблиці №5 «Відомості про застрахованих осіб» Додатку №4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів» (із копіями квитанцій про прийняття звіту/або відміткою органу ДФС

(ДПС), таблиці №6 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам» Додатку №4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів» (із копіями квитанцій про прийняття звіту/або відміткою органу ДФС(ДПС), звіти про роботу машин та механізмів на роботах з капітального ремонту дороги;

- витяги з Єдиного реєстру податкових накладних, зареєстровані податкові накладні, декларації з податку на додану вартість, з додатками №5, уточнюючі розрахунки до декларацій з ПДВ, податкові розрахунки сум доходів (сплачених) на користь фізичних осіб, і сум утриманих з них податків (Ф.№1ДФ) за 3,4 квартали 2018 року, податкові декларації з податок на прибуток підприємства за 9 місяців 2018 року та за 2018 рік.

Зобов`язати службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 виготовити на паперовому та електронному (диск, флеш карта тощо) носії зазначені документи, що містять наведену інформацію та видати її запитувальній стороні.

Строк дії ухвали до 20 лютого 2020 року (включно).

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя, суд за клопотання сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКримінального процесуального кодексу Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —287/66/19

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 31.07.2020

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Заполовський В. В.

Ухвала від 20.07.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Шевченко В. Ю.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Заполовський В. В.

Ухвала від 20.07.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Шевченко В. Ю.

Ухвала від 15.07.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Шевченко В. Ю.

Ухвала від 06.07.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Шевченко В. Ю.

Ухвала від 06.07.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 24.06.2020

Кримінальне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні