Постанова
від 12.11.2009 по справі 2а-4969/09/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-4969/09/0670

категорія 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2009 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Капино с О.В.,

при секретарі - Корольов ої О.С.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Держав ної податкової інспекції в м . Житомирі < Текст >

до Благодійного фонд у "Ближче до дітей" < Текст >

про припинення юриди чної особи,-

встановив:

ДПІ у місті Житомирі звер нулась до суду з позовом, в яко му зазначає,що Благодійний ф онд "Ближче до дітей" з 15.01.2008 року зареєстроване виконавчим ко мітетом Житомирської місько ї Ради як суб' єкт підприємн ицької діяльності. Згідно до відки з Єдиного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців платник податків відсутній за місцем реєстра ції. Посилаючись на Закон Укр аїни „Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” позивач п росить скасувати державну ре єстрацію відповідача та зобо в'язати засновника фонду - О СОБА_1, здійснити ліквідаці йну процедуру у термін на про тязі трьох місяців з моменту набрання постанови законної сили.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав в повному обсяз і.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився . Про день, час та місце розгля ду справи повідомлений вчасн о та належним чином, у відпові дності до ч.8 ст.35 КАС України.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, заслуха вши виступ представника пози вача, суд вважає, що позов підл ягає частковому задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що Благо дійний фонд "Ближче до дітей" з 15.01.2008 року зареєстроване викон авчим комітетом Житомирсько ї міської Ради як суб' єкт пі дприємницької діяльності за адресою: вул. Київська, 96, м.Жит омир. Відповідач, змінивши юр идичну адресу, не повідомив п ро це державного реєстратора у встановленому законом пор ядку.

Відповідно до ст.19 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців”, у разі, я кщо зміна відомостей про юри дичну особу, які містяться в Є диному державному реєстрі, н е пов' язані зі змінами до ус тановчих документів юридичн ої особи або не підлягає держ авній реєстрації, виконавчій орган юридичної особи або уп овноважена ним особа зобов' язана подати (надіслати реко мендованим листом) державном у реєстратору за місцезнаход женням реєстраційної справи юридичної особи заповнену р еєстраційну картку про внесе ння змін до відомостей про юр идичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Статтею 38 Закону України „П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців” підставою для при пинення юридичної особи є на явність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Як свідчить довідка серії АГ № 440528 з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців вказ аний суб”єкт господарювання не повідомив державного реє стратора про зміну юридичної адреси підприємства.

Враховуючи викладене суд п рийшов до висновку, що позовн і вимоги в частині припиненн я юридичної особи обґрунтова ні та підлягають до задоволе ння. В решті позовних вимог в ідмовляє за безпідставніст ю.

На підставі ст.ст.19, 38 Закону У країни "Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців", керуючи сь ст.ст. 158-163, 167, 254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд,-

постановив:

Позов задовольнити частк ово.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Благодійного фонду "Ближче д о дітей" (код 35688975, вул. Київська, 9 6, м. Житомир).

Копію постанови, після набр ання нею законної сили, напра вити державному реєстратору за місцем реєстрації відпов ідача для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строків подання заяви про а пеляційне оскарження та апел яційної скарги.

Заява про апеляційне оска рження подається через Житом ирський окружний адміністра тивний суд до Київського апе ляційного адміністративног о суду протягом 10 днів з дня пр оголошення постанови. Апеляц ійна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Головуючий суддя: О.В. Капинос

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.11.2009
Оприлюднено01.07.2010
Номер документу8737684
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4969/09/0670

Постанова від 12.11.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні