Ухвала
від 04.02.2020 по справі 761/3559/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/3559/20

Провадження № 2/761/4227/2020

У Х В А Л А

04 лютого 2020 року суддя Шевченківського районного суду м.Києва Савицький О.А., вивчаючи матеріали позовної заяви

позивачів: ОСОБА_1

(місце проживання:

АДРЕСА_1 )

ОСОБА_2

(місце проживання:

АДРЕСА_2 )

до відповідачів: ОСОБА_3

(місце роботи: АДРЕСА_3 )

Київського Національного університету

імені Тараса Шевченка

(місцезнаходження: м.Київ, вул.Володимирська, буд.60)

про захист честі, гідності та ділової репутації,

ВСТАНОВИВ :

31.01.2020 року до суду звернулись ОСОБА_1 , ОСОБА_2 з позовом до ОСОБА_3 , КНУ ім..Т.Шевченка про захист честі, гідності та ділової репутації.

Дана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, які були чинними на момент подання позову, спір підсудний Шевченківському районному суду м.Києва. Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається. Форма та зміст позовної заяви, додатки до неї дають підстави для відкриття провадження у справі.

Водночас, п.4 ч.2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі судом зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Як встановлено положеннями ч.3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, згідно вимог ч.4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у справах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

В даному випадку, зважаючи на вищенаведені вимоги цивільного процесуального законодавства України, а також враховуючи положення ст. 11 ЦПК України, суддя приходить до висновку, що цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , КНУ ім.Т.Шевченка про захист честі, гідності та ділової репутації, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 11, 13, 19, 187, 189-192, 197, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Київського Національного університету імені Тараса Шевченка про захист честі, гідності та ділової репутації.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити на 09 год. 20 хв. 16 березня 2020 року підготовче судове засідання, яке проводити за адресою: м.Київ, вул. Дегтярівська,31-а, каб.310.

Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч.5 ст. 272 ЦПК України.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву і всіх письмових доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк, встановлений судом для подання відзиву.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію по справі учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2610/.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня її складення шляхом подачі апеляційного скарги через Шевченківський районний суд міста Києва.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення04.02.2020
Оприлюднено06.02.2020
Номер документу87391624
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації

Судовий реєстр по справі —761/3559/20

Постанова від 18.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Постанова від 18.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 03.07.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні