Ухвала
від 03.02.2020 по справі 917/163/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

03.02.20. Справа № 917/163/20

м. Полтава

Суддя Господарського суду Полтавської області Семчук О.С., розглянувши матеріали

за позовною заявою Фізичної особи-підприємця Крамаренко Лідії Іванівни, АДРЕСА_1

до Відділу освіти, сім`ї та молоді Котелевської районної державної адміністрації, вул. Полтавський шлях, 224, смт. Котельва, Котелевський район, Полтавська область, 38600

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Деревківська сільська рада, с. Деревки, Котелевський район, Полтавська область, 38611

про стягнення 48533,49 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України (далі -ГПК України), позовна заява, крім іншого, повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України).

Позивачем у позовній заяві вказано найменування, місцезнаходження та код ЄДРПОУ відповідача: Відділ освіти, сім`ї та молоді Котелевської районної державної адміністрації, вул. Полтавський шлях, 224, смт. Котельва, Котелевський район, Полтавська область, 38600; код ЄДРПОУ 02145547.

Судом встановлено, що згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ 02145547 зареєстровано юридичну особу - Сектор освіти та молоді Котелевської районної державної адміністрації, місцезнаходження якого співпадає з адресою відповідача, зазначеною у позовній заяві.

Таким чином, позивачу потрібно уточнити найменування відповідача.

Також позивачем при поданні позову не дотримано вимоги п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України, відповідно до якої до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Так, позивачем у якості доказів відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів надано накладні укрпошти та описи вкладення до цінних листів від 29.01.2020.

З наданих описів вкладення вбачається, що відповідачу та третій особі були направлені лише: заява, позовна заява та додатки № № 17, 18, 19 до позовної заяви.

Можливість направлення позивачем іншим учасникам справи лише частини додатків до позовної заяви чинним ГПК України не передбачена.

Також позивачем надано копії службових чеків ПАТ "Укрпошта від 20.01.2020, а також копії супровідних листів про направлення позовної заяви з додатками відповідачу та третій особі з штемпелем пошти, датованим 20.01.2020. Вказані копії документів не є належними доказами відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів, оскільки вони датовані 20.01.2020, в той час як до суду надійшла позовна заява від 27.01.2020. До того ж супровідні листи не є описами вкладення, а їхні копії позивачем не завірені належним чином.

Крім цього, суд зазначає, що у разі зміни позивачем найменування відповідача, докази направлення копії позовної заяви з додатками на адресу Відділу освіти, сім`ї та молоді Котелевської районної державної адміністрації не будуть являтися належними доказами направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками.

Також позивачем при поданні позову не дотримано вимоги ч. 2 ст. 164 ГПК України, відповідно до якої позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Так, позивач у позовній заяві зазначає, що обставини справи щодо виконання робіт позивачем можуть бути підтверджені показаннями свідків ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Крім цього, позивачем до позовної заяви додано заяву про виклик судом свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Відповідно до ст. 88 ГПК України показання свідка викладаються ним письмово у заяві свідка. У заяві свідка зазначаються ім`я (прізвище, ім`я та по батькові), місце проживання (перебування) та місце роботи свідка, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків свідка за його наявності або номер і серія паспорта, номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти (за наявності), обставини, про які відомо свідку, джерела обізнаності свідка щодо цих обставин, а також підтвердження свідка про обізнаність із змістом закону щодо кримінальної відповідальності за надання неправдивих показань та про готовність з`явитися до суду за його викликом для підтвердження своїх свідчень. Підпис свідка на заяві посвідчується нотаріусом. Не вимагається нотаріальне посвідчення підпису сторін, третіх осіб, їх представників, які дали згоду на допит їх як свідків. Заява свідка має бути подана до суду у строк, встановлений для подання доказів.

Таким чином, посилаючись на показання свідків, позивач мав би додати до позовної заяви заяви свідків, оформлені у відповідності до ст. 88 ГПК України. Проте, заяви свідків до позову не додані.

Крім цього, суд зазначає, що відповідно до ч. 9 ст. 252 ГПК України при розгляді справи у порядку спрощеного провадження свідки не викликаються . У випадку, якщо обставини, викладені свідком у заяві, суперечать іншим доказам або викликають у суду сумнів щодо їх достовірності, суд не бере до уваги показання свідка.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 162, 164, 174, 234 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. Надати позивачу строк до 10 днів з дня вручення даної ухвали для усунення вказаних у ній недоліків позовної заяви у наступний спосіб:

- уточнити повне найменування позивача;

- надати докази відправлення відповідачу (за уточненим найменуванням) копії позовної заяви і доданих до неї документів;

- надати заяви свідків, на показання яких позивач посилається в позовній заяві, оформлені у відповідності до ст. 88 ГПК України.

- надати докази направлення копій витребуваних судом матеріалів відповідачу.

3. Попередити позивача про те, що у разі усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до суду; інакше - вважається неподаною та повертається особі, що звернулася з позовною заявою.

4. Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню (ст. ст. 235, 255 ГПК України).

Суддя О.С. Семчук

Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено06.02.2020
Номер документу87395925
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 48533,49 грн

Судовий реєстр по справі —917/163/20

Ухвала від 23.06.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Семчук О.С.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Семчук О.С.

Ухвала від 08.04.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Семчук О.С.

Ухвала від 17.02.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Семчук О.С.

Ухвала від 03.02.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Семчук О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні