Ухвала
від 13.01.2020 по справі 457/707/16-ц
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/707/16-ц

провадження №2/457/9/20

УХВАЛА

про заміну позивача його правонаступником

13 січня 2020 року м. Трускавець

Трускавецький міський суд Львівської області

в складі:

головуючого судді Грицьківа В.Т.,

за участю секретаря Кушнір М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Трускавці в залі суду цивільну справу за позовом ТзОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ПРАЙМ АЛЬЯНС до ТзОВ "Будівельні технології ХХІ століття", ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Трускавецького міського суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом ТзОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ПРАЙМ АЛЬЯНС до ТзОВ "Будівельні технології ХХІ століття", ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

В судове засідання 13.01.2020 року учасники справи не з"явилися.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

13.01.2020 року до Трускавецького міського суду Львівської області надійшло клопотання ТзОВ "Фінансова компанія "Артеміда-Ф" про заміну позивача його правонаступником, яке мотивоване тим, що 10.01.2020 року було укладено Договір факторингу, згідно якого позивач ТОВ ФК ПРАЙМ АЛЬЯНС відступив на користь ТОВ ФК АРТЕМІДА-Ф свої права грошової вимоги до боржників за кредитним договором від 04.04.2008 року, укладеного між Акціонерно-комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК та ТОВ БУДІВЕЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ XXI століття та додаткових угод до нього. Тому просить суд замінити позивача у справі № 457/112/18 Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ПРАЙМ АЛЬЯНС на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ АРТЕМІДА-Ф , код ЄДРПОУ 42655697, адреса: Україна, 79013, Львівська обл., місто Львів, вул. Степана Бандери, будинок 87, офіс 54. Розгляд справи здійснювати у відсутності представника ТзОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ АРТЕМІДА-Ф .

Дослідивши подані клопотання та додані до них документи суд приходить до наступного.

04.04.2008 р. між Акціонерно-комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК та ТОВ БУДІВЕЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ XXI століття був укладений Генеральний договір на надання кредитних послуг № 630/39/08-058, а також Додаткова угода №630/39/08-058/01 від 04.04.2008р., що укладена між Акціонерно- комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК та ТОВ Будівельні технології XXI століття (ЄРДПОУ 31859965), Додаткова угода №630/39/08-058/2 від 04.04.2008р., що укладена між Акціонерно-комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК та громадянином України - ОСОБА_1 , Додаткова угода №630/39/08-058/3 від 04.04.2008р., що укладена між Акціонерно-комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК та громадянином України - ОСОБА_2 , Додаткова угода №630/39/08-058/5 від 04.04.2008р., що укладена між Акціонерно-комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК та громадянином України - ОСОБА_2 .

Виконання зобов`язань боржників за вказаними договорами забезпечується іпотекою згідно Іпотечного договору, укладеного між Акціонерно-комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК , правонаступником якого є АТ АЛЬФА-БАНК , ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ), посвідченого Кіселичник І.М., приватним нотаріусом Трускавецького міського нотаріального округу 14.04.2008 р., зареєстрованого в реєстрі за №557, з урахуванням усіх змін і доповнень.

Згідно Ухвали Трускавецького міського суду Львівської області від 23.12.2019 р. правонаступником позивача АТ УКРСОЦБАНК залучено ТОВ ФК ПРАЙМ АЛЬЯНС .

10.01.2020 року було укладено Договір факторингу, копія якого знаходиться в матеріалах справи, згідно якого позивач ТОВ ФК ПРАЙМ АЛЬЯНС відступив на користь ТОВ ФК АРТЕМІДА-Ф свої права грошової вимоги до боржників за вищезазначеними договорами.

У відповідності до п. 1.3. Договору факторингу, права грошової вимоги вважаються відступленими Фактору в день підписання цього Договору після отримання грошових коштів від Фактора. Додаткового оформлення відступлення прав вимоги не вимагається. Після переходу прав вимоги до Фактора останній стає кредитором по відношенню до Боржника та набуває відповідні права вимоги. Таке відступлення не потребує вчинення будь-яких додаткових дій з боку Фактора або Клієнта або підписання будь-яких документів.

В день підписання даного Договору Клієнт перестає бути стороною за Основними договорами, а Фактор стає виключним та єдиним кредитором за вказаними договорами та набуває всіх прав за ними /п.1.4. Договору факторингу/.

При укладенні Договору факторингу Клієнт повідомив Фактора, що станом на момент укладення цього Договору виконання зобов`язань боржників за Основними договорами забезпечується іпотекою згідно Іпотечного договору, укладеного між Акціонерно- комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК , правонаступником якого є АТ АЛЬФА-БАНК , ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ), посвідченого Кіселичник І.М., приватним нотаріусом Трускавецького міського нотаріального округу 14.04.2008 р., зареєстрованого в реєстрі за №557, з урахуванням усіх змін і доповнень, надалі за текстом - Іпотечний договір /пп.1.5. Договору факторингу/.

В день підписання Договору факторингу до Фактора переходять також права за Іпотечним договором, Фактор набуває всіх прав та обов`язків Клієнта за Іпотечним Договором. Відступлення прав вимоги за Іпотечним договором здійснюється сторонами на підставі окремо укладеного договору відступлення прав за таким договором, який укладається сторонами по факту укладення цього договору та в день його укладення./пп.І.б. Договору факторингу/.

Факт проведення повного розрахунку із Банком на підставі договору факторингу від 10.01.2020 р. підтверджується як змістом договору факторингу, так і розрахунковим документом.

10.01.2020 року між ТОВ ФК ПРАЙМ АЛЬЯНС та ТОВ ФК АРТЕМІДА-Ф було укладено Договір передачі прав за іпотечним договором, посвідчений приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Урумовою Ж.М., зареєстрований в реєстрі за № 47. У відповідності до пп.1.1. вказаного Договору, ТОВ ФК АРТЕМІДА- Ф , як цесіонарій, набув усі права за Іпотечним Договором, укладеним між Акціонерно- комерційним банком соціального розвитку УКРСОЦБАНК , ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ), посвідченим Кіселичник І.М., приватним нотаріусом Трускавецького міського нотаріального округу 14.04.2008 р., зареєстрованого в реєстрі за №557.

На підставі зазначеного Договору, 10.01.2020 р. відомості про ТОВ ФК АРТЕМІДА-Ф , як іпотекодержателя, були внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що стверджується копією витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іпотеки № 195903012 від 10.01.2020 року, яка знаходиться в матеріалах справи.

Таким чином, 10.01.2020 р. ТОВ ФК АРТЕМІДА-Ф набуло прав кредитора по Генеральному договору на надання кредитних послуг № 630/39/08-058 від 04.04.2008 р. з урахуванням всіх додатків та додаткових угод, а також прав Іпотекодержателя по Іпотечному договору від 14.04.2008 р.

Повідомлення про заміну кредитора було надіслано боржникам невідкладно, як первісним, так і новим кредитором, докази чого додані до клопотання.

Згідно ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов 'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Як зазначено в Постанові Верховного Суду від 20.03.2018 по справі № 910/1972/17 за загальним визначенням правонаступництво - це перехід прав і обов`язків від одного суб`єкта до іншого. Правонаступництво може бути універсальним або частковим (сингулярним). За універсального правонаступництва до правонаступника (фізичної або юридичної особи) переходять усі права і обов`язки того суб`єкта, якому вони належали раніше. За часткового (сингулярного) правонаступництва від одного до іншого суб`єкта переходять лише окремі права і обов`язки. Правонаступництво є самостійною підставою заміни кредитора у зобов`язанні. Правонаступництво слід розглядати як певний юридичний механізм похідного правонабуття, за яким до правонаступника переходять суб`єктивні права та обов`язки попередника. Доказами правонаступництва щодо окремого зобов`язання може бути: відповідний договір, на підставі якого воно виникло, передавальний акт чи розподільчий баланс, статут правонаступника.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи вище викладене, суд приходить до висновку про необхідність заміни позивача по справі - Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ПРАЙМ АЛЬЯНС на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ АРТЕМІДА-Ф .

Відповідно до ч. 2 ст. 258 ЦПК України, процедурні питання, повязані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Вирішуючи питання про відкладення розгляду цивільної справи на інші дату та час, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об"єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у випадку першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними;

З огляду на викладені обставини, суд приходить до висновку про необхідність відкладення розгляду справи на іншу дату та час, про що необхідно повідомити учасників цивільного процесу, які не з"явились в судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 48, 49, 55, 182, 183, 223, 240, 258, 260, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання про заміну позивача його правонаступником - задовольнити.

Замінити позивача у справі № 457/707/16 Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ПРАЙМ АЛЬЯНС на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ АРТЕМІДА-Ф , код ЄДРПОУ 42655697, адреса: Україна, 79013, Львівська обл., місто Львів, вул. Степана Бандери, будинок 87, офіс 54.

Відкласти розгляд цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ АРТЕМІДА-Ф до ТзОВ "Будівельні технології ХХІ століття", ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості на 06.02.2020 року на 10.00 год. в залі судових засідань Трускавецького міського суду Львівської області за адресою: м. Трускавець, вул. І.Мазепи, 21/1, про що повідомити учасників справи.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: В. Т. Грицьків

СудТрускавецький міський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення13.01.2020
Оприлюднено07.02.2020
Номер документу87406954
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —457/707/16-ц

Рішення від 06.02.2020

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 16.11.2018

Цивільне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 13.08.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шандра М. М.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні