Ухвала
від 29.01.2020 по справі 522/1307/20
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/1307/20

Провадження №1-кс/522/1984/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.01.2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу,-

УСТАНОВИВ:

Слідчий СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

СВ УСБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.258-5 КК України, у кримінальному провадженні №22019000000000191 від 26.06.2019.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлена група осіб на території м. Одеси та Одеської області, за попередньою змовою групою осіб, вчиняють дії з метою фінансового та матеріального забезпечення діяльності терористичних організацій "Донецька народна республіка" (ДНР) та "Луганська народна республіка" (ЛНР), шляхом надання матеріальної та фінансової (грошової) допомоги. При цьому, грошові кошти, отримані від такої незаконної діяльності на території України, переводяться у готівку та в подальшому переправляються організаторами до тимчасово окупованої території Донецької області, після чого частина з вказаних грошових коштів передається в якості винагороди до структур силового блоку терористичної організації «Донецька народна республіка» за надання дозволу для здійснення такої незаконної діяльності.

Крім того, отримано інформацію про фінансову компанію, що здійснює діяльність з обміну валют на території м. Одеси ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ). Згідно з отриманою інформацією з`ясовано, що за адресою: АДРЕСА_3 розташовано пункт обміну валют ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », водночас в цьому приміщенні знаходиться ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ), посадові особи якої вчиняють операції з готівковою іноземної валюти та можливо надаючи послуги невстановленим особам з її переводу на територію непідконтрольну українській владі. Водночас, керівником і засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » є ОСОБА_5 .

Також, відповідно до отриманої інформації, в пункті обміну за адресою: АДРЕСА_3 , здійснюється накопичення готівкової гривні, з подальшим її переводом в іноземну валюту для можливого надання послуги невстановленим особам з її переводу на територію, непідконтрольну українській владі, з ймовірною метою фінансової підтримки терористичної діяльності.

В ході подальшого досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) перебуває на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В подальшому, 14.11.2019 за вих. № 65/16/7441 слідчим відділом УСБУ в Одеській області на адресу ІНФОРМАЦІЯ_1 направлено запит в порядку ст. 93 КПК України щодо надання інформації щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме:

1.Інформації (юридичната фактичнаадреса,місцезнаходження складськихприміщень,подача звітності,проведення перевіроку 2016-2019роках,керівників,бухгалтерів таін.)стосовноТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

2.Інформації (П.І.Б.,дата народження,місце проживання,посада,ідентифікаційний код,контактні телефонита ін.)згідно зформою 1-ДФ(проотримані доходи)відносно осібякі у2016-2019роках працювали,в томучислі іна умовахтрудових договорів,уТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

3.Інформації (найменуваннябанку,МФО,номер рахунку,з якогочасу відкриторахунок,в якійвалюті,яким чиномздійснюється перерахуваннякоштів таін.)стосовно банківськихрозрахункових рахунківТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

4.Копій матеріалівреєстраційної (юридичної)справи,матеріалів податковоїзвітності змоменту реєстраціїдо теперішньогочасу (втому числідекларацій зподатку наприбуток тадекларації зПДВ ізвідповідними додаткамирозшифрування податковихзобов`язань таподаткового кредитув розрізіконтрагентів)ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

5. Провести аналіз баз даних ДФС України («Податковий блок» та ін.) стану формування податкових зобов`язань та податкового кредиту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за результатами якого скласти таблицю із зазначенням кожного контрагента, періодів взаємовідносин та сум податкового кредиту (зобов`язань), сформованих у ньому.

6. Роздруківки (або у електронному вигляді на оптичному носії інформації) всіх податкових накладних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з єдиної бази податкових накладних.

Однак, 17.12.2019 на адресу слідчого відділу Управління за вих. № 11432/9/26-15-02-06-23 від 06.12.2019 надійшов лист від ІНФОРМАЦІЯ_4 , відповідно до якого на даний час ІНФОРМАЦІЯ_4 не має правових підстав для надання запитуваної інформацію стосовно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), оскільки таку інформацію можливо отримати лише в порядку ст. 159 КПК України, тобто на підставі відповідної ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів.

Таким чином, в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , знаходиться інформація щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Вказана інформація буде використана для встановлення причетних до скоєння кримінального правопорушення осіб, вона має важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні (місця та способу вчинення кримінального правопорушення, тощо), та може бути використана в якості доказів у кримінальному провадженні.

На думку сторони обвинувачення, існує наявність достатніх підстав вважати, що є реальна загроза зміни або знищення такої інформації, тому розгляд клопотання необхідно проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходиться ця інформація.

Тому слідчий просить надати тимчасовий доступ до зазначених відомостей.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, відповідно до письмової заяви слідчого, розгляд клопотання просить здійснити за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі.

Розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів здійснено без виклику осіб, у володінні яких вони перебувають, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно дост.2КПК Українизавданням кримінальногопровадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З наданих матеріалів вбачається, що СВ УСБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.258-5 КК України, у кримінальному провадженні №22019000000000191 від 26.06.2019.

Встановлено, що зазначені документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, відомості, які в них містяться можуть бути використані як докази, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу задовольнити.

Надати тимчасовий доступ та вилучення (виїмки) у ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до документів, які складають охоронювану законом таємницю, старшому слідчому СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , а також за її дорученням наступним співробітникам слідчого управління ГУ СБУ в м. Києві та Київській області: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , а саме:

-Інформації (юридичната фактичнаадреса,місцезнаходження складськихприміщень,подача звітності,проведення перевіроку 2016-2019роках,керівників,бухгалтерів таін.)стосовноТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

-Інформації (П.І.Б.,дата народження,місце проживання,посада,ідентифікаційний код,контактні телефонита ін.)згідно зформою 1-ДФ(проотримані доходи)відносно осібякі у2016-2019роках працювали,в томучислі іна умовахтрудових договорів,уТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

-Інформації (найменуваннябанку,МФО,номер рахунку,з якогочасу відкриторахунок,в якійвалюті,яким чиномздійснюється перерахуваннякоштів таін.)стосовно банківськихрозрахункових рахунківТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

-Копій матеріалівреєстраційної (юридичної)справи,матеріалів податковоїзвітності змоменту реєстраціїдо теперішньогочасу (втому числідекларацій зподатку наприбуток тадекларації зПДВ ізвідповідними додаткамирозшифрування податковихзобов`язань таподаткового кредитув розрізіконтрагентів)ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

- Провести аналіз баз даних ДФС України («Податковий блок» та ін.) стану формування податкових зобов`язань та податкового кредиту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за результатами якого скласти таблицю із зазначенням кожного контрагента, періодів взаємовідносин та сум податкового кредиту (зобов`язань), сформованих у ньому.

- Роздруківки (або у електронному вигляді на оптичному носії інформації) всіх податкових накладних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з єдиної бази податкових накладних.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчийсуддя :

29.01.2020

Дата ухвалення рішення29.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87423380
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу

Судовий реєстр по справі —522/1307/20

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні