Ухвала
від 06.02.2020 по справі 274/832/20
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 274/832/20

провадження № 1-кс/0274/188/20

У Х В А Л А

ІменемУкраїни

06.02.2020 року м. Бердичів

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Бердичівського ВПГУНП вЖитомирській області ОСОБА_3 (далі Слідчий), погодженого з прокурором Бердичівської місцевої прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 42020061340000006від 14.01.2020,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.191 Кримінального кодексу України,-

В С Т А Н О В И В:

Ст.слідчийСВ Бердичівськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Житомирськійобласті ОСОБА_3 звернувсядо судуз клопотанням,в якомупросить надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з правом вилучення оригіналів документів (здійснити виїмку), зокрема оригіналів документів щодо проведення капітального ремонту за період з 2016 по 2019 роки по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 ».

Клопотання мотивуєтим,щов ході проведення досудового розслідування встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 , за попередньою змовою з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », групою осіб, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт про виконання умов договору від 03.09.2018, щодо проведення робіт з капітального ремонту будівлі (термомодернізація) ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованої по АДРЕСА_2 , привласнили грошові кошти у сумі яка на даний час встановлюється.

Слідчий зазначає, що є достатньо підстав вважати, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,як виконавцяремонтних робіт, знаходиться у володінні документація щодо проведення капітального ремонту протягом 2016-2019 років по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 ».

Дані документи мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, тобто відповідають вимогам ст.ст. 98, 99 КПК України.

Тому, з метою з`ясування повних обставин вчинення даного кримінального правопорушення та розкриття кримінального правопорушення, проведення криміналістичнихекспертиз,збереження речовихдоказів,виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до зазначених документів та здійснити їх виїмку з метою збереження на документах інформації у первісному вигляді.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання слідчий не з"явився, надав заяву, згідно якої клопотання слідчого підтримує, просить розглянути дане клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вище вказані документи.

Суд, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 131 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України), заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Частиною 2 статті 131 КПК України передбачено такий вид заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Враховуючи, що у даному кримінальному провадженні з метою проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування, а також встановлення істини у справі, виникла необхідність в тимчасовому доступі до речей і документів, що знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , слідчий суддя вважає дане клопотання в цій частині обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Клопотання слідчого в частині надання тимчасового доступу до речей і документів іншим особам за його дорученням задоволенню не підлягає, оскільки, зважаючи на зміст частини першої статті 159 Кримінального процесуального кодексу України, тимчасовий доступ до речей і документів надається лише стороні кримінального провадження, а інші особи, якім слідчий просить надати такий доступ (співробітники оперативного підрозділу), зважаючи на пункт 19 частини першої статті 3 Кримінального процесуального кодексу України, не є сторонами кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 132, 159, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання ст.слідчого СВБердичівського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вЖитомирській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому слідчого відділення Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області майору поліції ОСОБА_3 у тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з правом вилучення оригіналів документів (здійснити виїмку), зокрема оригіналів документів щодо проведення капітального ремонту за період з 2016 по 2019 роки по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 », а саме:

1) локальні кошториси;

2) Індивідуальні ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи;

3) відомості ресурсів до локальних кошторисів;

4) Об`єктні кошториси;

5) Відомості ресурсів до об`єктних кошторисів;

6) Зведені кошторисні розрахунки вартості об`єкта будівництва;

7) Примірні номенклатури зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва;

8) Відомості ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва;

9) Зведення витрат;

10) Дефектні акти;

11) Договірна ціна;

12) Акти приймання виконаних будівельних робіт;

13) Довідки про вартість будівельних робіт та витрати;

14) Документи щодо якості, відповідності та походження матеріалів, які використовувалися під час виконання робіт;

15) декларації про початок будівельних робіт та декларації про готовність об`єкта до експлуатації щодо капітального ремонту ІНФОРМАЦІЯ_5 ;

16) договори підряду (субпідряду) (закупівлю робіт) з капітального ремонту Гришковецької гімназії та додаткові угоди до даних договорів; календарний графік виконання та фінансування робіт;

17) проектно-кошторисна документація по капітальному ремонту Гришковецької гімназії;

18) акти прихованих робіт з капітального ремонту ІНФОРМАЦІЯ_5 ;

19) накази про призначення на посаду директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », який працював протягом 2016-2019 років, його посадові обов`язки, контракт з керівником (трудова угода), документи в яких містяться вільні зразки підпису та почерку вказаного директора (заяви на відпустки, на прийнятта та звільнення з роботи, пояснення тощо);

20) статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »,

21) інших документів що стосуються виконання робіт з капітального ремонту ІНФОРМАЦІЯ_5 (листування з замовником робіт, технаглядом, авторським наглядом; договори субпідряду, надання послуг, найму робочої сили, машин, механізмів, устаткування, платіжних доручень щодо проведення розрахунків за придбання матеріалів, інструментів для ремонтних робіт, розрахунків із субпідрядниками, наданими послугами, найму робітників, машин, механізмів, устаткування тощо).

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Встановити строк дії ухвали до 06.02.2020 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до вказаної інформації слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до інформації на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначеної інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.02.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —274/832/20

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 06.02.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Замега О. В.

Ухвала від 06.02.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Замега О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні