Ухвала
від 05.02.2020 по справі 607/29249/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

05.02.2020 Справа №607/29249/19

м. Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Вийванко О.М.

за участю секретаря судового засідання Стрілковій М.С.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Філії Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця Дочірного підприємства Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні та компенсації заборгованості середнього заробітку за час затримки заробітної плати , -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до Філії Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця Дочірного підприємства Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні та компенсації заборгованості середнього заробітку за час затримки заробітної плати.

Ухвалою суду від 20.12.2019 р. відкрито провадження у даній справі та призначено судове засідання для розгляду справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження.

У засідання позивач не з`явився, однак в позовній заяві вказує про розгляд справи у його відсутності та заяву про заміну належного відповідача, де просить замінити первісного відповідача - філію Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця Дочірного підприємства Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України на належного відповідача - Дочірне підприємство Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України .

Відповідач у судове засідання не з`явився, хоча про дату, час і місце засідання повідомлявся належним чином.

Взявши до уваги заяву позивача, дослідивши обставини справи, оцінивши досліджені в судовому засіданні докази, суд приходить до висновку.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Згідно з ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ст. 51 ч. 4 ЦПК України, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

За таких обставин, враховуючи наведене, суд вважає за доцільне за заявою позивача замінити відповідача у справі на належного - Дочірне підприємство Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України .

На підставі наведеного, керуючись статтями 51, 260 Цивільного процесуального кодексу України, -

П О С Т А Н О В И В :

Замінити первісного відповідача належним відповідачем по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Філії Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця Дочірного підприємства Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні та компенсації заборгованості середнього заробітку за час затримки заробітної плати.

Замінити неналежного відповідача - Філію Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця Дочірного підприємства Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Філії Великоберезовицька дорожня експлуатаційна дільниця Дочірного підприємства Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні та компенсації заборгованості середнього заробітку за час затримки заробітної плати на належного відповідача - Дочірне підприємство Тернопільський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України .

Відкласти судове засідання на 26 лютого 2020 року на 09 год. 15 хв., яке буде проводитися в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, місцезнаходження: вулиця Котляревського, буд. 34, місто Тернопіль, під головуванням судді Вийванко О.М.

Копію ухвали суду надіслати (вручити) учасникам справи.

Повний текст ухвали суду складено та підписано 05 лютого 2020 року.

Головуючий суддяО. М. Вийванко

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення05.02.2020
Оприлюднено09.02.2020
Номер документу87440334
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/29249/19

Рішення від 26.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні