Ухвала
від 07.02.2020 по справі 814/2159/17
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

07.02.2020 р. № 814/2159/17

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Устинова І.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі та ввидачу дублікаита виконавчого документа

за позовомЦентрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Миколаєва Миколаївської області, пр. Богоявленський ,55-е, м. Миколаїв, 54018 , доДочірнього підприємства "Новікь- Миколаїв", вул. Московська, 69, кв. 19, м. Миколаїв, 54002

прозаява про видачу дубліката виконавчого документа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання,про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання ВСТАНОВИВ:

21.12.2019 року Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області (далі - стягувач) звернулося до Миколаївського окружного адміністративного суду з заявою, в якій просило поновити строк пред`явлення виконавчого листа № 814/2159/17 до виконання та видати дублікат виконавчого документа у справі № 814/2159/17.

В обґрунтування заяви стягувач посилався на втрату виконавчого документа з незалежних від стягувача причин та поважність причин пропуску строку на пред`явлення цього виконавчого документа до примусового виконання.

Розгляд заяви про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого документа призначено на 14 січня 2020 року. Про дату, час і місце розгляду заяви сторони повідомлені належним чином.

Відповідно до частини третьої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд, дослідивши матеріали заяви, дійшов висновку, що заява підлягає до задоволення з таких підстав.

Постановою від 09.11.2017 року у справі № 814/2159/17 Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Миколаєва Миколаївської області до Дочірнього підприємства "Новікь- Миколаїв" про стягнення заборгованості в сумі 443,70 грн.

15.01.2018 року Миколаївський окружний адміністративний суд видав виконавчий лист.

Ухвалою від 11.12.2019 року Миколаївський окружний адміністративний суд замінив сторону виконавчого провадження - стягувача - з Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

08.08.2018 року Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області направило виконавчий лист у справі № 814/2159/17 із заявою про примусове виконання від 07.08.2018 року № 12169/4 до Заводського відділу державної виконавчої служби м. Миколаїв Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області.

14.08. 2018 року державний виконавець Заводського відділу державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Кирильченко Д.М. виніс постанову про відкриття виконавчого провадження № 56969555 з примусового виконання виконавчого листа у справі № 81/2159/17, виданого 15.01.2018 року.

Представник головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області здійснив ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження № 56969555, за результатами якого встановлено, що 20.03.2019 року державний виконавець Заводського відділу державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Кирильченко Д.М. у межах виконавчого провадження № 56969555 виніс постанову про повернення виконавчого документа стягувачу на підставі пункту 2 частини першої статті 37 Закону України «Про виконавче провадження» . Оригінал виконавчого листа № 814/2159/17 у матеріалах виконавчого провадження № 56969555 відсутній. Зазначені обставини підтверджуються копією акту від 29.11.2019 року, складеного представником стягувача та заступником начальника Заводського відділу державної виконавчої служби м. Миколаєва Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, та копією постанови про повернення виконавчого документа стягувачу.

За твердженням стягувача, не спростованим боржником, копія постанови про повернення виконавчого документа стягувачу та оригінал виконавчого документа на адресу Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області та його правонаступника - головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області - не надходили.

Станом на дату розгляду заяви стягувача судове рішення не виконане.

Відповідно до частин першої та п`ятої статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв`язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред`явлення такого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв`язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника - з дня закінчення строку дії відповідної заборони.

Згідно частиною першою статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Згідно з частиною шостою статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» що стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до частини першої статті 370 Кодексу адміністративного судочинства України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Відповідно до пункту 18.4 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Вирішуючи питання про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до примусового виконання, суд виходить з того, що відсутність у стягувача інформації про повернення виконавчого документа та ненадходження виконавчого документа на адресу стягувача від органу державної виконавчої служби після його повернення унеможливило вчасне повторне пред`явлення цього виконавчого документа до примусового виконання Центральним об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області та, відповідно, його правонаступником, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області. Відтак суд визнає поважними причини пропуску стягувачем строку пред`явлення виконавчого листа у справі № 814/2159/17 до примусового виконання, у зв`язку з чим заява стягувача в частині поновлення строку пред`явлення цього виконавчого документа до примусового виконання підлягає до задоволення.

У зв`язку з поновленням строку пред`явлення до виконання виконавчого листа у справі 814/2159/17 та його втратою стягувачем заява стягувача в частині видачі дубліката цього виконавчого документа також підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись статтями 241, 248, 376, пунктом 18.4 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області задовольнити.

2. Поновити Головному управлінню Пенсійного фонду України в Миколаївській області строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа у справі № 8142159/17.

3. Видати Головному управлінню Пенсійного фонду України в Миколаївській області дублікат виконавчого листа у справі № 814/2159/17.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвалу може бути оскаржено.

Апеляційна скарга на цю ухвалу може бути подана до Пятого апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання в порядку, визначеному статтями 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням пункту 15.5. Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Устинов І. А.

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.02.2020
Оприлюднено10.02.2020
Номер документу87447565
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/2159/17

Ухвала від 07.02.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 11.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Постанова від 09.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 20.10.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні