Ухвала
від 07.02.2020 по справі 816/434/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

07 лютого 2020 рокум. ПолтаваСправа № 816/434/18

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Шевякова І.С.,

за участю:

секретаря судового засідання - Козак А.К.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу клопотання про витребування доказів у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" до Головного управління ДФС у Полтавській області, Головного управління ДПС у Полтавській області про скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

8 лютого 2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління ДФС у Полтавській області про скасування податкових повідомлень-рішень від 02 листопада 2017 року №0011301401 (ним збільшено на 897954,75 грн суму грошового зобов`язання за платежем податок на прибуток приватних підприємств), №0011311401 (ним зменшено на 1550927,00 грн суму від`ємного значення об`єкта оподаткування податком на прибуток) та №0011321401 (ним збільшено на 996036,00 грн зобов`язання за платежем податок на додану вартість (далі - ПДВ).

02 травня 2018 року Полтавський окружний адміністративний суд своєю ухвалою прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження в адміністративній справі, вирішив розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Полтавський окружний адміністративний суд рішенням від 19 грудня 2018 року, залишеним без змін постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 23 квітня 2019 року, позов задовольнив: визнав протиправними та скасував податкові повідомлення-рішення Головного управління ДФС у Полтавській області від 02.11.2017 №0011301401, №0011311401 та №0011321401.

Верховний Суд постановою від 01 жовтня 2019 року скасував рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 19 грудня 2018 року та постанову Другого апеляційного адміністративного суду від 23 квітня 2019 року, справу направив на новий розгляд до суду першої інстанції.

Справа надійшла до суду 26 листопада 2019 року.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2019 року адміністративна справа прийнята до провадження судді Шевякова І.С., вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

У підготовче судове засідання, призначене на 07 лютого 2020 року, представник позивача не з`явився, надіславши до суду клопотання про перенесення розгляду справи.

Відповідач явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив.

05 лютого 2020 року від представника позивача до суду надійшли клопотання про витребування доказів, а саме: про витребування від ТОВ "Прімарі Білдінг", ТОВ "Емтіпрод" та ТОВ "Новатор-Н" документів, що підтверджують факт придбання товарів, які в подальшому поставлялися позивачу.

На підставі статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішив вказані клопотання розглянути за відсутності учасників справи.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (частина 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

Частинами 6-8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

З огляду на викладене, беручи до уваги те, що для прийняття законного та обґрунтованого рішення у справі необхідні додаткові докази, які можуть бути надані контрагентами позивача ( ТОВ "Прімарі Білдінг", ТОВ "Емтіпрод" та ТОВ "Новатор-Н"), суд вважає за необхідне витребувати наступні докази у зазначених юридичних осіб:

- від ТОВ "Прімарі Білдінг": документальне підтвердження (письмові пояснення) щодо придбання ТОВ "Прімарі Білдінг" у ТОВ "Карс" щебеню (660,00 куб.м), що в подальшому був поставлений Товариству з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9"; щодо поставки цього товару в адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" на підставі договору №20/10 від 20 жовтня 2014 року зі зазначенням виробничих потужностей та трудових ресурсів, які використовувались під час даної господарської операції.

Надати належним чином завірені копії документів первинного бухгалтерського обліку щодо вказаних господарських операцій;

- від ТОВ "Емтіпрод": документальне підтвердження (письмові пояснення) щодо придбання/виготовлення ТОВ "Емтіпрод" бітуму (60/90), що в подальшому був поставлений Товариству з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" на підставі договору №19/09 від 19 вересня 2014 року зі зазначенням виробничих потужностей та трудових ресурсів, які використовувались під час даної господарської операції.

Надати належним чином завірені копії документів первинного бухгалтерського обліку щодо вказаних господарських операцій;

- від ТОВ "Новатор-Н": документальне підтвердження (письмові пояснення) щодо придбання ТОВ "Новатор-Н" щебеню, кислоти, бітуму, які в подальшому були поставлені Товариству з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" із зазначенням виробничих потужностей, трудових ресурсів, які використовувались під час даної господарської операції; щодо поставки даних товарів в адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9", в тому числі докази перевезення зазначених товарно-матеріальних цінностей.

Надати належним чином завірені копії документів первинного бухгалтерського обліку щодо вказаних господарських операцій; сертифікати відповідності на поставлений в адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" бітум БНД 60/90; відомості щодо подання ТОВ "Новатор-Н" фінансової та податкової звітності за 2014 рік.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 77, 80, 181, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Прімарі Білдінг" (вул. Генерала Наумова, б.3, м. Київ, 03164, код ЄДРПОУ 39241252) надати до суду до 02 березня 2020 року: документальне підтвердження (письмові пояснення) щодо придбання ТОВ "Прімарі Білдінг" у ТОВ "Карс" щебеню (660,00 куб.м), що в подальшому був поставлений Товариству з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9"; щодо поставки цього товару в адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" на підставі договору №20/10 від 20 жовтня 2014 року зі зазначенням виробничих потужностей та трудових ресурсів, які використовувались під час даної господарської операції.

Надати належним чином завірені копії документів первинного бухгалтерського обліку щодо вказаних господарських операцій;

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Емтіпрод" (вул. Картвелішвілі, б.7/2, м. Київ, 03148, код ЄДРПОУ 38759823) надати до суду до 02 березня 2020 року: документальне підтвердження (письмові пояснення) щодо придбання/виготовлення ТОВ "Емтіпрод" бітуму (60/90), що в подальшому був поставлений Товариству з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" на підставі договору №19/09 від 19 вересня 2014 року зі зазначенням виробничих потужностей та трудових ресурсів, які використовувались під час даної господарської операції.

Надати належним чином завірені копії документів первинного бухгалтерського обліку щодо вказаних господарських операцій.

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Новатор-Н" (вул. Гната Юри, б.9, к. 414, м. Київ, 03148, код ЄДРПОУ 34187814) надати до суду до 02 березня 2020 року: документальне підтвердження (письмові пояснення) щодо придбання ТОВ "Новатор-Н" щебеню, кислоти, бітуму, які в подальшому були поставлені Товариству з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" зі зазначенням виробничих потужностей, трудових ресурсів, які використовувались під час даної господарської операції; щодо поставки даних товарів в адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9", в тому числі докази перевезення зазначених товарно-матеріальних цінностей.

Надати належним чином завірені копії документів первинного бухгалтерського обліку щодо вказаних господарських операцій; сертифікати відповідності на поставлений в адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Лубенське шляхово-будівельне управління №9" бітум БНД 60/90; відомості щодо подання ТОВ "Новатор-Н" фінансової та податкової звітності за 2014 рік.

Відкласти підготовче засідання на 05 березня 2020 року на 11 год. 00 хв.

Копію ухвали направити учасникам справи та Товариству з обмеженою відповідальністю "Прімарі Білдінг" (вул. Генерала Наумова, б.3, м. Київ, 03164, код ЄДРПОУ 39241252), Товариству з обмеженою відповідальністю "Емтіпрод" (вул. Картвелішвілі, б.7/2, м. Київ, 03148, код ЄДРПОУ 38759823), Товариству з обмеженою відповідальністю "Новатор-Н" (вул. Гната Юри, б.9, к. 414, м. Київ, 03148, код ЄДРПОУ 34187814) .

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення07.02.2020
Оприлюднено10.02.2020
Номер документу87447841
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —816/434/18

Постанова від 20.05.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Постанова від 20.05.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 09.03.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 11.01.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 15.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Рішення від 15.06.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні