Ухвала
від 07.02.2020 по справі 592/1746/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/1746/20

Провадження № 1-кс/592/861/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2020 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянув клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_2 , про дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019200000000077 від 17.12.2019, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 199 КК України.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

встановив:

Слідчий клопотання, погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Сумської області ОСОБА_3 , обґрунтовує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32019200000000077 від 17.12.2019 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 199 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Сумська Горобина» здійснює продаж лікеро-горілчаних виробів за готівкові кошти у неспецiалiзованих магазинах без відображення в податковому обліку, а сформований податковий кредит за рахунок придбання товарно-матеріальних цінностей у ТОВ «Горобина» використовує для сприяння в ухиленні від сплати податків ПСП «Укрросхим».

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2018-2019 років службові особи ТОВ «Горобина» (код 31162928) та ТОВ «Сумська Горобина» (код 37785695) виготовляють необліковану продукцію та в подальшому, з метою ухилення від сплати акцизного податку, при реалізації товарно-матеріальних цінностей використовують підроблені марки акцизного податку.

По даному кримінальному провадженню проведено обшук магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: м. Суми, вул. Леваневського, буд. 2 Ж, який використовується ТОВ «Горобина», зокрема для роздрібного продажу алкогольних виробів. В ході обшуку виявлено та вилучено алкогольну продукцію виробника ТОВ «Горобина», зокрема горілку «KrutoVodka» без марок акцизного податку; невикористані марки акцизного податку у кількості 48 штук, які відповідно до висновку експерта від 27.01.2020 №19/119/6/7/2-10е не відповідають аналогічним маркам акцизного податку на алкогольні вироби країни-виробника України; алкогольну продукцію виробника ТОВ «Горобина» з марками акцизного податку, з якої в подальшому відібрані зразки марок акцизного податку для проведення судової технічної експертизи та які відповідно до висновку експерта від 24.01.2020 №19/119/6/7/2-12е не відповідають аналогічним маркам акцизного податку на алкогольні вироби країни-виробника України.

Також, по даному кримінальному провадженню проведено обшук магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: м. Суми, проспект Михайла Лушпи, буд. 28, який використовується ТОВ «Горобина», зокрема для роздрібного продажу алкогольних виробів. В ході обшуку виявлено та вилучено алкогольну продукцію виробника ТОВ «Горобина», зокрема горілку «KrutoVodka» з марками акцизного податку, з якої в подальшому відібрано зразки марок акцизного податку для проведення судової технічної експертизи та які відповідно до висновку експерта від 22.01.2020 №19/119/6/7/2-7е не відповідають аналогічним маркам акцизного податку на алкогольні вироби країни-виробника України.

Крім того, по даному кримінальному провадженню проведено обшук нежитлових приміщень, споруд та об`єктів розташованих за адресою: м. Суми, вул. Петропавлівська, буд. 121, які використовуються ТОВ «Горобина», зокрема для виготовлення алкогольної продукції. В ході обшуку виявлено та вилучено невикористані марки акцизного податку, які відповідно до висновку експерта від 28.01.2020 №19/119/6/7/2-13е не відповідають аналогічним маркам акцизного податку на алкогольні вироби країни-виробника України.

Також, в ході вищевказаного обшуку виявлено та вилучено етикетки з написом «ТОВ «Горобина» горілка особлива Недригайлівська, об`єм 0,5 л.», лицьова сторона - у загальній кількості 9372 шт., тильна сторона - у загальній кількості 9390 шт.; етикетки з написом «ТОВ «Горобина» горілка особлива Псільська, Горобина Ароматна, об`єм 0,5 л.», лицьова сторона - у загальній кількості 6760 шт., тильна сторона - у загальній кількості 3410 шт.; запаковані картонні ящики з етикетками з написом «ТОВ «Горобина» горілка особлива Недригайлівська, об`єм 0,5 л.» у загальній кількості 3 ящики в яких міститься 16000 етикеток; запаковані картонні ящики з етикетками з написом «ТОВ «Горобина» горілка особлива Псільська, Горобина Ароматна, об`єм 0,25 л.» у загальній кількості 4 ящики в яких міститься 36000 етикеток.

В подальшому в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Горобина» у період 2018-2019 років, не являючись виробником горілки «Недригайлівська» та «Псільська» придбавала етикетки на вказані алкогольні вироби у ТОВ «ПП «Фоліо Плюс» (код 30510263). Зокрема, за договором №3 від 02.01.2015 та відповідно до видаткової накладної №ф_1910-0220 від 16.10.2019 року ТОВ «Горобина» придбало у ТОВ «ПП «Фоліо Плюс» (яке спеціалізується на видавничій та друкувальній діяльності) етикетки на алкогольні вироби «Недригайлівська» у кількості 86 000 штук на суму 27 606 гривень.

Таким чином, існує достатньо підстав вважати, що ТОВ «Горобина» виготовляє необліковану горілку з підробленими марками акцизного податку «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська», яка в подальшому реалізовується в магазинах по м. Суми та Сумській області.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями та заходами встановлено, що зберігання та реалізація необлікованих алкогольних виробів виробника ТОВ «Горобина» з підробленими марками акцизного податку здійснюється з нежитлового приміщення магазину срібного кольору з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого перед житловим будинком за адресою: АДРЕСА_1 , без права власності, який використовується ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ).

У вказаних нежитлових приміщеннях можуть перебувати речі, предмети та документи, які були знаряддями вчинення злочинів, зберегли на собі їх сліди або були об`єктом злочинних дій, а саме: документи, які підтверджують обсяги і вартість придбання алкогольних виробів «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська» виробника ТОВ «Горобина» (код 31162928), обсяги і вартість фактично реалізованих алкогольних виробів «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська» виробника ТОВ «Горобина», у тому числі договори, додаткові угоди, специфікації, накладні, прибуткові накладні, видаткові накладні, податкові накладні, платіжні доручення, банківські виписки, чеки, чекові книжки, печатки суб`єктів господарювання, акти приймання-передачі виконаних робіт чи наданих послуг, товарно-транспортні накладні, чорнові записи щодо придбання та реалізації алкогольних виробів «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська» виробника ТОВ «Горобина»; товарно-матеріальні цінності, а саме незаконно виготовлені алкогольні напої «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська» виробника ТОВ «Горобина» та інші підакцизні товари, підроблені марки акцизного податку та інші предмети й документи, що свідчать про обставини вчинення злочину і які мають значення для встановлення істини; технічні засоби фіксації (камери відеоспостереження та ін.) та сервери, системні блоки на які зберігається інформація з них; технічні засоби для друку підроблених марок акцизного податку комп`ютерна техніка (системні блоки, ноутбуки, планшети, жорсткі диски, принтери, тощо), в тому числі за допомогою якої ведеться бухгалтерська документація та формується податкова звітність, носії інформації (компакт-диски, флеш-накопичувачі, інші носії), на яких зберігаються електронні версії бухгалтерських документів, інші предмети, що свідчать про обставини вчинення злочинів і які мають значення для встановлення істини у провадженні, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

Крім того, вказані предмети та речі нададуть можливість встановити вид та розмір шкоди, яку було завдано кримінальним правопорушенням, фактичну вартість товарно-матеріальних цінностей ЛГВ, незаконно виготовлених ТОВ «Горобина», та факт підробки марок акцизного податку та будуть використані у подальшому як речові докази.

В зв`язку з вищевикладеним, на даний час необхідно провести обшук у нежитлових приміщеннях, які знаходяться за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, б. 134. В інший спосіб підтвердити, або спростувати обставини вчинення кримінального правопорушення неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.233, 234 КПК України,-

постановив:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_2 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення магазину срібного кольору з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого перед житловим будинком за адресою: АДРЕСА_1 , без права власності, який використовується ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ), з метою виявлення та вилучення: незаконно виготовлених алкогольних напоїв та інших підакцизних товарів, підроблених марок акцизного податку; документів, які підтверджують обсяги і вартість придбання алкогольних виробів «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська» виробника ТОВ «Горобина» (код 31162928), обсяги і вартість фактично реалізованих алкогольних виробів «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська» виробника ТОВ «Горобина», у тому числі договорів, додаткових угод, специфікацій, накладних, прибуткових накладних, видаткових накладних, податкових накладних, платіжних доручень, банківських виписок, чеків, чекових книжок, печаток суб`єктів господарювання, актів приймання-передачі виконаних робіт чи наданих послуг, товарно-транспортних накладних, чорнових записів щодо придбання та реалізації алкогольних виробів «KrutoVodka», «Недригайлівська» та «Псільська» виробника ТОВ «Горобина»; технічних засобів відео фіксації та збереження інформації (серверів, системних блоків на які зберігається інформація з камер спостереження), за умови ненадання доступу до серверів та системних блоків на яких зберігається відеоінформація та можливості отримати копії інформації що на них зберігається.

Право проведення обшуку надати групі слідчих у кримінальному провадженні №32019200000000077 старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_2 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_11 .

Строк дії ухвали п`ятнадцять днів з дня її винесення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_12

Дата ухвалення рішення07.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87461656
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019200000000077 від 17.12.2019, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 199 КК України.

Судовий реєстр по справі —592/1746/20

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Хитров Б. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні