Ухвала
від 10.02.2020 по справі 803/1761/17
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

10 лютого 2020 року ЛуцькСправа № 803/1761/17 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Костюкевича С.Ф.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Луцького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області до Приватного Сільськогосподарського підприємства Заповіт про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

ВСТАНОВИВ:

Луцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області (далі - Луцьке об`єднане управління ПФУ Волинської області, позивач) звернулося з позовом до Приватного Сільськогосподарського підприємства Заповіт (далі - ПСП Заповіт , відповідач) про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у розмірі 16 740,44 грн.

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 15.01.2018 у даній справі адміністративний позов задоволено повністю: стягнуто з Приватного Сільськогосподарського підприємства Заповіт на користь Луцького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області заборгованість по відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, за період з 2015 року по січень 2017 року включно у розмірі 16 740,44 грн. (шістнадцять тисяч сімсот сорок гривень) 44 копійок.

31.01.2020 на адресу суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження, а саме стягувача Луцького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області. У вказаній заяві заявник просив розгляд справи проводити за відсутності представника управління.

В судове засідання особи, які беруть участь у справі, не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи.

Частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Як передбачено частиною четвертою статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи вищевикладене, судовий розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження здійснювався у відсутності осіб, які були належним чином повідомлені, без фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом, в письмовому провадженні, на підставі наявних у суду матеріалів справи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає до задоволення з огляду на таке.

Судом встановлено, що рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 15.01.2018 у даній справі адміністративний позов задоволено повністю: стягнуто з Приватного Сільськогосподарського підприємства Заповіт на користь Луцького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області заборгованість по відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, за період з 2015 року по січень 2017 року включно у розмірі 16 740,44 грн. (шістнадцять тисяч сімсот сорок гривень) 44 копійок.

На виконання даного судового рішення 27.02.2018 Волинським окружним адміністративним судом стягувачу видано виконавчий лист № 135/2018.

Відповідно до пункту першого постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно додатку, зокрема, Луцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 25.09.2019 внесено запис про припинення юридичної особи Луцького об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Волинської області.

Відповідно до статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Частиною першою статті 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі сторона виконавчого провадження - стягувач Луцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області вибуло, тому суд дійшов висновку про її заміну правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України у Волинській області.

Керуючись статтями 52, 229, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) задовольнити.

Замінити в адміністративній справі за позовом Луцького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області до Приватного Сільськогосподарського підприємства Заповіт про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах сторону виконавчого провадження з примусового виконання рішення Волинського окружного адміністративного суду від 15 січня 2018 року у справі № 803/1761/17, стягувача - Луцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області (43026, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Кравчука, 22-В, ідентифікаційний код юридичної особи 13358826).

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя С.Ф. Костюкевич

Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87467555
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —803/1761/17

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Рішення від 15.01.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Костюкевич Сергій Федорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні