Ухвала
від 10.02.2020 по справі 420/878/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/878/20

УХВАЛА

10 лютого 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Корой С.М., розглянувши матеріали адміністративного позову Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

05 лютого 2020 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області, в якій позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 27.11.2019 року № 23.2-5/1/7910 за результатами розгляду скарги на Постанову №354 від 08.10.2019 року, винесену Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області відносно Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок ;

- зобов`язати Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розглянути скаргу Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок від 31.10.2019 року відповідно до чинного законодавства України та винести рішення, яким скаргу Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок від 31.10.2019 року задовольнити та скасувати постанову від 08.10.2019 року № 354 про накладення штрафу за порушення Закону України Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров`я та благополуччя тварин , законодавства про харчові продукти та корми, складену відносно Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок (код ЄДРПОУ 36851740).

Вказана позовна заява надіслана позивачем до суду засобами поштового зв`язку 03.02.2020 року.

Відповідно до п.п.3,5,6 ч.1 ст.172 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; чи позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Ознайомившись зі змістом адміністративного позову, суддя дійшов висновку, що він не відповідає вимогам ст.161 КАС України.

Згідно ч.3 ст.161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Частиною 2 статті 132 КАС України визначено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України «Про судовий збір» .

Відповідно до ч.1 ст.3 Закону України «Про судовий збір» , судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Предметом позову по даній адміністративній справі є рішення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 27.11.2019 року № 23.2-5/1/7910.

Отже, адміністративний позов містить одну вимогу немайнового характеру.

У відповідності до п.3 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано юридичною особою сплачується судовий збір за ставкою 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 січня 2020 року установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб 2102,00 грн.

Отже, за подачу адміністративного позову з даними вимогами позивач повинна надати до суду докази сплати судового збору у розмірі 2102 грн.

Однак, позивачем не надано до суду доказів сплати судового збору.

Таким чином, суддя зазначає позивачу про необхідність надання до суду доказів сплати судового збору у розмірі 2102,00 грн.

Частиною 1 статті 55 КАС України визначено, що сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Відповідно до ч.3 ст.55 КАС України юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника.

Так, позовна заява Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок підписана завідувачем Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок - Жолобнюк Г.В.

Однак, до позову не додано доказів на підтвердження повноважень Жолобнюк Г.В. як завідувача Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок , яким підписано позовну заяву.

Отже, позивачу необхідно надати до суду докази на підтвердження повноважень Жолобнюк Г.В. як завідувача Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок .

Згідно ч. 1 ст.169 КАС суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виявлені недоліки повинні бути усунені, шляхом надання до суду доказів сплати судового збору у розмірі 2102,00 грн. та доказів на підтвердження повноважень Жолобнюк Г.В. як завідувача Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок .

Керуючись ст.ст.160, 161, 169 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Великодолинського дошкільного навчального закладу Теремок до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

Встановити позивачу 10-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.М. Корой

Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87469450
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/878/20

Рішення від 28.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні