Ухвала
від 10.02.2020 по справі 635/6404/16-ц
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/6404/16-ц

Провадження по справі №2-зз/635/8/2020

У Х В А Л А

10 лютого 2020 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючої судді Березовської І.В.,

секретар судового засідання Калягіна М.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду заяву представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання права власності , -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Харківського районного суду Харківської області від 03 травня 2017 року позов ОСОБА_1 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання права власності задоволено частково. Визнано незаконним та скасовано рішення ХVIII сесії Липецької сільської ради Харківського району Харківської області VІ скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по АДРЕСА_1 ; визнано недійсним свідоцтво про право власності серії САЕ № 444500 від 26 грудня 2011 року на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , видане на підставі рішення ХVIII сесії Липецької сільської ради Харківського району Харківської області VІ скликання від 22 грудня 2011 року Дитячому оздоровчому табору - бази відпочинку ДУБРАВА ( Код ЄДРПОУ 22669710). В решті позовних вимог - відмовлено.

Представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 звернувся до суду із клопотанням, в якому він просив скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 07 листопада 2016 року, щодо заборони вчиняти будь-які дії, направлені на відчуження, передання в користування чи у заставукомплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , який належить Товариству з обмеженою відповідальністю Лісова ягода плюс .

Представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 надав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності, заяву підтримав, просив суд її задовольнити.

Інші особи, які беруть участь у справі у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду заяви були повідомлені своєчасно і належним чином.

Виходячи з вимог ст. 158 ЦПК України, оскільки неявка учасників судового провадження не перешкоджає розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, суд розглядає клопотання про скасування заходів забезпечення позову за відсутності учасників судового провадження.

Враховуючи, що розгляд клопотання про скасування заходів забезпечення позову відбувався у відсутність сторін, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, дійшов до наступного.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 07 листопада 2016 року заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , Товариство з обмеженою відповідальністю Лісова ягода плюс про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання права власностізадоволно частково. Заборонено вчиняти будь-які дії, направлені на відчуження, передання в користування чи у заставукомплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , який належить Товариству з обмеженою відповідальністю Лісова ягода плюс . В задоволенні іншої частини заяви про забезпечення позову відмовлено.

Рішенням Харківського районного суду Харківської області від 03 травня 2017 року позов ОСОБА_1 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання права власності задоволено частково. Визнано незаконним та скасовано рішення ХVIII сесії Липецької сільської ради Харківського району Харківської області VІ скликання від 22 грудня 2011 року Про переоформлення права приватної власності на комплекс будівель дитячого оздоровчого табору по АДРЕСА_1 ; визнано недійсним свідоцтво про право власності серії САЕ № 444500 від 26 грудня 2011 року на комплекс дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , видане на підставі рішення ХVIII сесії Липецької сільської ради Харківського району Харківської області VІ скликання від 22 грудня 2011 року Дитячому оздоровчому табору - бази відпочинку ДУБРАВА ( Код ЄДРПОУ 22669710).

Ухвалою апеляційного суду Харківської області від 19 вересня 2017 року апеляційну скаргу ТОВ ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС відхилено, рішення Харківського районного суду Харківської області від 03 травня 2017 року залишено без змін.

Постановою Верховного суду України від 04 грудня 2019 року касаційні скарги ТОВ ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС залишено без задоволення, рішення Харківського районного суду Харківської області від 03 травня 2017 року, ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 19 вересня 2017 року та ухвалу Апеляційного суду Харківської області від 19 вересня 2017 року про відмову у закритті провадження у справі залишено без змін, поновлено дію рішення Харківського районного суду Харківської області від 03 травня 2017 року.

Згідно з ч.1 ст. 158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до ч.ч.7,8 ст. 158 ЦПК України у разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.Якщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження, вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення.

Враховуючи викладене, з огляду на те, що рішення Харківського районного суду Харківської області від 03 травня 2017 року набрало законної сили, позивач, за заявою якого забезпечено позов, просить скасувати заходи забезпечення позову, виходячи з положень ст. 18 ЦПК України, яка передбачає обов`язковість судових рішень, суд вважає, що подальше застосування заходів забезпечення позову є недоцільним.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 158 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, ПО Дитячий оздоровчий табір - база відпочинку Дубрава , Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСОВА ЯГОДА ПЛЮС про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання права власності - задовольнити повністю.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 07 листопада 2016 року, щодо заборони вчиняти будь-які дії, направлені на відчуження, передання в користування чи у заставукомплексу дитячого оздоровчого табору - бази відпочинку Дубрава , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , який належить Товариству з обмеженою відповідальністю Лісова ягода плюс .

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Харківський районний суд Харківської області.

Суддя І.В. Березовська

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено11.02.2020
Номер документу87471040
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/6404/16-ц

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Постанова від 04.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 17.10.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

Ухвала від 21.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Бровченко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні