Ухвала
від 04.02.2020 по справі 454/3310/19
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/3310/19

У Х В А Л А

04.02.2020 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Фарина Л.Ю. ,

за участю секретаря Кочмар Н.-Г.М.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в місті Сокалі, клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя та його поділ

в с т а н о в и в:

В провадженні Сокальського районного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя та його поділ.

Ухвалою суду від 11.01.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження з розгляду даної справи.

Перед початком підготовчого засідання представник позивача - адвокат Сацик Р.В. подав суду клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, мотивуючи тим, що у зв`язку із значною територіальною віддаленістю Сокальського районного суду Львівської області від його місця знаходження - м АДРЕСА_1 , він не зможе прибути в судове засідання для розгляду даної справи. Найближчий суд до його місця знаходження є Бориспільський міськрайонний суд Київської області, тому просить задовольнити вказане клопотання.

Сторони в підготовче судове засідання не прибули, тому відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вивчивши матеріали справи та враховуючи наявність відповідного клопотання сторони позивача, суд приходить до наступних висновків.

Згідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Як вбачається із матеріалів справи позивач - ОСОБА_2 зареєстрована у с. Поториця, Сокальського району, Львівської області, її представник - адвокат Сацик Р.В. знаходиться у м.Бориспіль, Київської області.

Подавши клопотання представник позивача вступає у процесуальні відносини з судом, однак ці відносини є не представницькими, а засобом реалізації повноважень представника. Тому неможливо говорити про представницькі відносини у процесі, оскільки вони взагалі в ньому не виникають, а можна говорити лише про участь у справі представника, який вступає у відносини з судом з метою реалізації своїх повноважень. І з цього боку участь у справі представника - це, звісно, діяльність з метою реалізації повноважень представника, що відбувається в межах правовідносин представника і суду.

Однак враховуючи те, що клопотання представника позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції подано із порушенням строку, тому не береться судом до уваги.

Окрім того представника позивача у клопотанні не надав суду жодних доказів існування об`єктивних перешкод для явки до суду в м. Сокаль, Львівської області, а лише зазначив, що він проживає в іншому населеному пункті - м. Бориспіль, Київської області.

Зміст клопотання не є достатньо повними, тому можна прийти до висновку, що відсутність представника позивача в судовому засіданні не є перешкодою для розгляду справи.

За наведених обставин, у задоволенні клопотання представника позивача - адвоката Сацик Р.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, слід відмовити.

Також згідно вимог ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи для направлення копії даної ухвали особі, яка подала вказане клопотання та виклику учасників справи.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Відмовити у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя та його поділ.

Підготовче засідання з розгляду даної справи призначити на 02 березня 2020 року року о 10.00год. в залі судових засідань Сокальського районного суду Львівської області (м.Сокаль пл. Січових Стрільців, 19).

В наступне підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку.

Головуючий: Л. Ю. Фарина

Дата ухвалення рішення04.02.2020
Оприлюднено11.02.2020
Номер документу87476257
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя та його поділ

Судовий реєстр по справі —454/3310/19

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Веремчук О. А.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Веремчук О. А.

Рішення від 22.02.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Рішення від 22.02.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 22.06.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 09.04.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні