Постанова
від 07.02.2020 по справі 466/169/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/169/20

П О С Т А Н О В А

іменем України

07 лютого 2020 року м. Львів

Суддя Шевченківського районного суду м. Львова Федорова О.Ф., розглянувши матеріали, які надійшли з Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції у Львівській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН - НОМЕР_1 , громадянин України, працює в Львівській філії ТзОВ Нова Пошта - начальник управління, проживає та зареєстрований АДРЕСА_1 , за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП,

роз`яснені права відповідно до ст.ст.10,63 Конституції України та ст.268 КУпАП,-

встановив:

Згідно протоколу серія ДПР 18 № 269934 від 26.12.2019 року, ОСОБА_1 , 26.12.2019 року об 00 год. 43 хв. керував транспортним засобом автомобілем Peugeot 308 державний номерний знак НОМЕР_2 , у м. Львові по вул. Липинського, 6, в стані алкогольного сп`яніння, чим порушив п.2.9а ПДР та скоїв правопорушення передбачене ч.1 ст.130 КУпАП .

Огляд на стан сп?яніння, зі згоди водія у встановленому законом порядку проводився із застосуванням приладу Drager в присутності двох свідків: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 . Результат тесту 0% (а.с. 1). Згідно акту огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів результат - 0,70% (а.с. 4).

При розгляді матеріалів справи про адміністративне правопорушення у суді ОСОБА_1 , вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю, та пояснив наступне, це було ОСОБА_4 , на якому вжив трішки алкоголю. У вчиненому розкаюється, за свій вчинок соромно, висновки на майбутнє зробив. Зазначив, що працює начальником управління Львівської філії ТзОВ Нова Пошта . Іншої роботи не має, тому ця робота є єдиним джерелом прибутку, можливості працювати на іншій роботі не має.

У судовому засіданні ОСОБА_1 надав суду клопотання про передачу матеріалів про притягнення його до адміністративної відповідальності на розгляд трудовому колективу Львівській філії ТзОВ Нова Пошта . Також долучив до матеріалів справи: лист - клопотання директора - Швед В. А. про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП та передачу матеріалів на розгляд трудового колективу, протокол Зборів трудового колективу Львівської філії ТзОВ Нова Пошта від 05.02.2020 р., характеристику від 05.02.2020 року, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження ОСОБА_5 , свідоцтво про народження ОСОБА_6 , свідоцтво про народження ОСОБА_1 , виписку із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого № 8562, виписку із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого № 11893, комп`ютерну томографію, довідка №197 від 05.02.2020 року.

Суд, дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 КУпАП, а саме: Результат тесту до протоколу №269934 від 26.12.2019 року (а.с. 1), протокол про адміністративне правопорушення серії ДПР 18 № 269934 від 26.12.2019 року (а.с.2), акт огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів (а.с. 4), також протокол Зборів трудового колективу Львівської філії ТзОВ Нова Пошта від 05.02.2020 року, лист - клопотання директора - Швед В. А. про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП та передачу матеріалів на розгляд трудового колективу.

З врахуванням наданих матеріалів, суд вважає що клопотання є обґрунтованим, прийнятим трудовим колективом одностайно на загальних зборах, не суперечить чинному законодавству України, не порушує законних інтересів третіх осіб, тому вважає за можливе задовольнити клопотання трудового колективу ТзОВ Нова Пошта та передати матеріали відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на розгляд трудового колективу.

Відповідно до ст. 245 КУпАП завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Статтею 280 КУпАП передбачено, що при розгляді справи про адміністративне правопорушення відповідний орган чи посадова особа зобов`язані з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

За змістом ст. 279 КУпАП ці обставини встановлюються в ході дослідження доказів під час розгляду справи.

Згідно ст.251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, а також іншими документами.

Розглянувши справу на підставі досліджених доказів орган (посадова особа) відповідно до ст.283 КУпАП виносить постанову.

У відповідності до ст.21 КУпАП

Особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Про заходи громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення, передбачені статтею 51, частиною першою статті 129, частинами першою і другою статті 130, статтями 156, 173, 176, 177, 178-180 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган, або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Згідно ст.284 КУпАП

По справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов:

1) про накладення адміністративного стягнення;

2) про застосування заходів впливу, передбачених статтею 24-1 цього Кодексу;

3) про закриття справи.

Постанова про закриття справи виноситься при оголошенні усного зауваження, передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу або передачі їх прокурору, органу досудового розслідування, а також при наявності обставин, передбачених статтею 247 цього Кодексу.

Судом, заслухані пояснення особи, яка притягується до відповідальності, члена профспілки трудового колективу ОСОБА_7 , досліджені матеріали справи, з врахуванням клопотання ОСОБА_1 та директора Львівської філії ТзОВ Нова Пошта ОСОБА_8 . А ОСОБА_9 про передачу матеріалів на розгляд трудового колективу, з огляду на характеристику, яка надана директором Львівської філії ТзОВ Нова Пошта , з якої вбачається, що ОСОБА_1 працює на посаді в Львівській філії ТзОВ Нова Пошта на посаді начальника управління. За період перебування на посаді, зарекомендував себе позитивно, як дисциплінований, відповідальний, грамотний, ефективний, цілеспрямований працівник. На протязі усього періоду роботи жодної скарги від клієнтів не надійшло. У порушенні техніки безпеки помічений не був.

Також суд бере до уваги те, що на утриманні ОСОБА_1 є малолітні діти, іншої роботи за посадою виконувати не може, також враховує інтереси фірми, тому приходить до висновку, що ОСОБА_1 , підлягає звільненню від адміністративної відповідальності за адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу Львівській філії ТзОВ Нова Пошта , а провадження у справі підлягає закриттю.

На підставі викладенного та керуючись: ст. ст. 21, 130, 283, 284 КУпАП, -

постановив:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на підставі ст. 21 КУпАП у зв`язку з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу Львівській філії ТзОВ Нова Пошта - для застосування заходу громадського впливу .

Провадження по справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ч.1 ст. 130 КУпАП - закрити.

Направити до Львівської філії ТзОВ Нова Пошта (ЄДРПОУ 26526857), що фактично знаходиться за адресою: Пустомитівський р-н, с. Муроване, вул.. Київська, 2а матеріали щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати директора Львівської філії ТзОВ Нова Пошта - ОСОБА_10 повідомити Шевченківський районний суд м. Львова про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Матеріали повернути за минуванням необхідності до Шевченківського районного суду м. Львова за адресою: 79000 м. Львів вул. Січових Стрільців, 12.

Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено прокурором у випадках, передбачених частиною п`ятою статті 7 цього Кодексу, особою, щодо якої її винесено, а також потерпілим.

Постанова оскарженню не підлягає .

Суддя О. Ф. Федорова

Дата ухвалення рішення07.02.2020
Оприлюднено11.02.2020
Номер документу87476377
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —466/169/20

Постанова від 07.02.2020

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні