Ухвала
від 27.01.2020 по справі 917/2206/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

(вступна та резолютивна частини)

27.01.2020р. Справа № 917/2206/19

Суддя господарського суду Полтавської області Ореховська О.О., при секретарі судового засідання Кобець Н.С., розглянувши у підготовчому засіданні матеріали справи

за заявою Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Полтавський автоагрегатний завод", вул.Зіньківська, 57, м.Полтава, Полтавська область, код ЄДРПОУ 40651030

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім АвтоКрАЗ" вул.Київська, 62, м. Кременчук,Полтавська область, код ЄДРПОУ 37468941

про відкриття провадження у справі про банкрутство

Представники:

від заявника - Дробот Р.Д. , довіреність від 03.01.2020 р., свідоцтво про право заняття адвокатською діяльністю від 21.03.2017 р.

від боржника - Плескач М.С., довіреність від 02.01.2020 № 02/04 , свідоцтво про право заняття адвокатською діяльністю від 11.04.2018 р.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини даної ухвали відповідно до ст. 233 Господарського процесуального кодексу України та повідомлено, що зважаючи на те, що ухвали у справі про банкрутство, в яких вирішуються питання по суті, фактично є рішенням суду , повний текст ухвали суду буде виготовлено протягом 10 днів з дня проголошення вступної і резолютивної частин ухвали.

На підставі викладеного, керуючись статтями 28, 34, 36, 39, 41, 44 Кодексу України з процедур банкрутства , 234 ГПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

1 . Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім АвтоКрАЗ" ( Полтавська область, м.Кременчук, вул. Київська, 62 , код ЄДРПОУ 37468941).

2. Визнати кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Полтавський автоагрегатний завод" ( м.Полтава, вул. Зіньківська , 57, ідентифікаційний код 40651030) у розмірі 2 767 030,35грн. основного боргу.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім АвтоКрАЗ" ( Полтавська область, м.Кременчук, вул. Київська, 62 , код ЄДРПОУ 37468941).

4. Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника),

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов`язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

5. Ввести процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім АвтоКрАЗ" ( Полтавська область, м.Кременчук, вул. Київська, 62 , код ЄДРПОУ 37468941).

6. Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім АвтоКрАЗ" ( Полтавська область, м.Кременчук, вул. Київська, 62 , код ЄДРПОУ 37468941) призначити арбітражного керуючого Рабчуна Руслана Олександровича

( свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1861 від 01.02.2018р.) з наданням йому повноважень відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

7. Залишити без розгляду заяву арбітражного керуючого Проскуріна Дмитра Олександровича.

8. Встановити основну грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім АвтоКрАЗ" у розмірі не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу (ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства).

9. З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника здійснити офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім АвтоКрАЗ" ( Полтавська область, м.Кременчук, вул. Київська, 62 , код ЄДРПОУ 37468941) шляхом офіційного оприлюднення оголошення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.

10. Зобов`язати розпорядника майна повідомити орган державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та знаходженням його майна про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів. Докази повідомлення надати господарському суду.

11. Зобов`язати розпорядника майна в подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмові нормативно-обґрунтовані пояснення щодо складеного реєстру по кожному з кредиторів, витяги з державних реєстр заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів), докази повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду ( строк подання вказаних відомостей не може перевищувати одного місяця та 20 днів після дати проведення підготовчого засідання суду.

12 . Зобов`язати розпорядника майна скласти та подати на затвердження господарського суду реєстр вимог кредиторів ( строк подання реєстру не може перевищувати одного місяця та 20 днів після дати проведення підготовчого засідання суду.

13. Розгляд справи в попередньому засіданні призначити на 05.03.20р. на 10:00год.

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Полтавської області (м.Полтава, вул. Зигіна, 1).

14. Вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

15. Зобов`язати розпорядника майна не пізніше двох місяців подати до господарського суду акт інвентаризації майна боржника після дати проведення підготовчого засідання, за можливості проведення санації боржника - план санації останнього.

16 . З моменту відкриття провадження у справі про банкрутство:

пред`явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та їх задоволення можуть здійснюватися лише у порядку, передбаченому цим Кодексом, та в межах провадження у справі;

пред`явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення можуть здійснюватися у випадку та порядку, передбачених цим Кодексом;

арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство;

корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Кодексом;

задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки у майні боржника у зв`язку з виходом із складу його учасників забороняється;

рішення про реорганізацію або ліквідацію юридичної особи - боржника приймається в порядку, визначеному цим Кодексом (ч. 14 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства).

17. Копію ухвали про відкриття провадження у справі про банкрутство направити боржнику, кредитору (кредиторам) та іншим особам, які беруть участь або мають взяти участь у цій справі (власнику майна, органу, уповноваженому управляти майном боржника, тощо), до контролюючого органу, визначеного Податковим кодексом України, місцевого загального суду, відповідного органу або особі, яка здійснює примусове виконання судових рішень, рішень інших органів, за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Ухвала про відкриття провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її постановлення та може бути оскаржена до Східного апеляційного господарського суду в порядки та строки, визначені ст. ст. 255-257 ГПК України.

Суддя О.О. Ореховська

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87478488
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —917/2206/19

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 03.10.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні