Ухвала
від 11.02.2020 по справі 188/136/20
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/136/20

Провадження № 2/188/173/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2020 року Суддя Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області Бурда П.О., розглянувши в смт. Петропавлівка матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард , яке розташоване за адресою: 52713, вул. Центральна, 1, с. Олександропіль, Петропавлівський район, Дніпропетровська область, про визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним та визнання права власності на нерухоме майно,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі - позивач) звернулася в суд з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард (далі - відповідач) про визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним та визнання права власності на нерухоме майно.

Позивач обґрунтовує свої позовні вимоги тим, що 28.09.1994 вона заселилася до будинку, який належав КСП Авангард . Колгосп Авангард був реорганізований у ТОВ Агрофірма Авангард . Олександропільською сільською радою прийнято рішення № 26 від 20.07.2001 оформлено право власності на будинок, який знаходиться по АДРЕСА_2 , на ТОВ Агрофірма Авангард .

06.03.2004 позивачка повністю розрахувалася з ТОВ Агрофірма Авангард , за спірний будинок. Позивачка з 08.08.1994 і до цього часу проживає у вказаному будинку. 20.01.2020 позивачка звернулася до директора ТОВ АФ Авангард з заявою про укладення договору купівлі-продажу між товариством та нею. Але товариство на заяву позивачки відповіло, що не мають змоги укласти договір купівлі-продажу через відсутність правовстановлюючих документів на будинок АДРЕСА_2 .

Позивач просить суд визнати дійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна від 06.03.2004 укладений між ТОВ Агрофірма Авангард та покупцем ОСОБА_1 та визнати за ОСОБА_1 право власності на цей житловий будинок.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно з ст.ст. 185-186 ЦПК України відсутні.

Відповідно до ст.178 ЦПК України відзив, у якому відповідач викладає заперечення проти позову, подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

За відсутності клопотання позивача про розгляд справи у спрощеному провадженні справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 148, 175, 177, 178, 187 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард про визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним та визнання права власності на нерухоме майно та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 11 годину 00 хвилин 28 лютого 2020 року за адресою: вул. Героїв України, 74-а, смт. Петропавлівка, Дніпропетровська область, в залі судових засідань № 2, про що повідомити учасників справи.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що на підставі п. 4 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається через веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ptr.dp.court.gov.ua/assignments/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя П. О. Бурда

Дата ухвалення рішення11.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87488996
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним та визнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —188/136/20

Рішення від 03.03.2020

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Бурда П. О.

Ухвала від 11.02.2020

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Бурда П. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні