Ухвала
від 10.02.2020 по справі 127/3158/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/3158/20

Провадження №1-кс/127/1561/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 лютого 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийв ОВСслідчого відділуУправління СБУкраїни уВінницькій областіпідполковник юстиції ОСОБА_3 звернувсядо судуз клопотаннямпро обшукза адресою: АДРЕСА_1 ,за місцемзнаходження автогазозаправочноїстанції,яка належить на праві власності ПП «ЛПГ-ОЙЛ» (ЄДРПОУ 33556473), та використовується ТОВ «ЛА-ВІЯ» (код ЄДРПОУ 33553413), мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020020000000010 від 20.01.2020, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 273 КК України.

Під час проведення досудового розслідування отримані відомості про те, що невстановлені особи організували на території м. Вінниці та Вінницької області діяльність нелегальних автозаправочних станцій, які працюють без дозвільних документів, де здійснюють збут незаконно виготовленого пального з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Так, в ході здійснення досудового розслідування кримінального провадження отримано від УСБУ у Вінницькій області повідомлення № 53/8/57-126нт від 20.01.2020 щодо функціонування на території регіону нелегальної мережі АЗС, що належить ТОВ «ЛА-ВІЯ» (код ЄДРПОУ 33553413), через які здійснюється реалізація підакцизних товарів (дизельне паливо та скраплений газ), внаслідок чого наноситься істотна шкода економічній безпеці держави, а також створюють передумови до виникнення надзвичайних подій екологічно-техногенного характеру з тяжкими наслідками.

Зокрема, невстановленими на даний час особами налагоджено протиправний механізм постачання до регіону нафтопродуктів (дизельного палива) та скрапленого нафтового газу пропан-бутан, які накопичуються на не сертифікованій нафтобазі і реалізовуються з порушенням правил безпеки під час виконання робіт на вибухонебезпечних підприємствах через мережу нелегальних модульних АЗС, одна з яких знаходиться за адресою: Вінницька область, Вінницький район с. Вінницькі Хутори, вул. Немирівське шосе, 189-В.

Також, в ході здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що на даний час невстановлені особи продовжують здійснювати незаконне зберігання та збут підакцизних товарів - паливно-мастильних матеріалів, на території вищезазначеної нелегальної АЗС.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за адресою: Вінницька область, Вінницький район с. Вінницькі Хутори, вул. Немирівське шосе, 189-В, знаходяться незаконно виготовленні паливно-мастильні матеріали, знаряддя для незаконного збуту незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, документи, записні книжки, зошити з адресами осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення, документи, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, проектні, ліцензійно-дозвільні документи, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

З метоювжиття заходівщодо швидкого,повного інеупередженого дослідженнявсіх обставинкримінального правопорушення,надання їмналежної правовоїоцінки таприйняття законнихпроцесуальних рішеньв передбаченікримінальним процесуальнимзаконодавством строки,а такожз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання тавилучення незаконновиготовлених паливно-мастильнихматеріалів тазнарядь злочинуу виглядіобладнання дляїх збуту,проектних таліцензійно-дозвільнихдокументів, просив клопотання задовольнити.

В судовомузасіданні слідчийвимоги клопотанняпідтримав заобставин,викладених уньому тавказав,що заадресою: Вінницька область, Вінницький район с. Вінницькі Хутори, вул. Немирівське шосе, 189-В можуть знаходитись незаконно виготовленні паливно-мастильні матеріали, знаряддя для незаконного збуту незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, документи, записні книжки, зошити з адресами осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення, документи, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, проектні, ліцензійно-дозвільні документи.

Суд, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на земельній ділянці за адресою: Вінницька область, Вінницький район с. Вінницькі Хутори, вул. Немирівське шосе, 189-В, знаходиться автогазозаправочний пункт, що належить на праві власності ПП «ЛПГ-ОЙЛ» (ЄДРПОУ 33556473).

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України у Вінницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвілна проведенняобшуку заадресою: Вінницька область,Вінницький районс.Вінницькі Хутори,вул.Немирівське шосе,189-В,за місцемзнаходження автогазозаправочноїстанції,яка належить на праві власності ПП «ЛПГ-ОЙЛ» (ЄДРПОУ 33556473), та використовується ТОВ «ЛА-ВІЯ» (код ЄДРПОУ 33553413), з метою фіксації обставин кримінального провадження, відшукання та вилучення незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів та знарядь злочину у вигляді обладнання для їх збуту, зберігання та транспортування, документів, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачів, проектних та ліцензійно-дозвільних документів, які мають значення доказової бази у даному кримінальному провадженні.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу87490539
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/3158/20

Ухвала від 10.02.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні