Ухвала
від 11.02.2020 по справі 552/575/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/575/20

Провадження № 1-кс/552/391/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.02.2020 Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідувань особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий відділу розслідувань особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим прокурором Полтавської місцевої прокуратури ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку торгівельного кіоску з вивіскою червоного кольору «Ремонт», «Покупка б/у техніки», який розташований поруч з павільйоном «Домашня випічка» на території ринку «Толока» за адресою м. Кременчук, проспект Свободи, 172, який перебуває в фактичному користуванні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин, посуду (пляшок, тарілок, колб, чашок, тощо), вагів, медичних шприців, речовин різного походження, консистенції, грошових коштів отриманих від незаконного обороту наркотичних засобів та предметів, які вилучені законом з обігу.

Посилався на те, що у провадженні відділення поліції №1 Полтавського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019170000000207 від 07.06.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Згідно постанови заступника начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_7 до складу групи слідчих у кримінальному провадженні, включено слідчих слідчого управління.

Досудовим розслідуванням установлено, що на території Полтавської області група осіб за попередньою змовою, протягом тривалого часу займаються незаконним виготовленням, зберіганням з метою збуту та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, тобто вчиняють кримінальне правопорушення передбачене ст. 307 КК України.

У подальшому в ході проведення досудового розслідування встановлено, що до даної групи осіб входить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 , яка особисто займається збутом наркотичних засобів та психотропних речовин наркозалежним особам Полтавської області, без провокування з будь-якої сторони, схилення та спонукання їх в прямій та непрямій формі до здійснення протиправних діянь пов`язаних зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин (провокації злочину).

Так,23.01.2020року близько12години 50хвилин ОСОБА_6 усвідомлюючи суспільнонебезпечний характерсвого діяння,передбачаючи йогосуспільно небезпечнінаслідки табажаючи їхнастання,перебуваючи заадресою: АДРЕСА_2 ,діючи умисно,незаконно,шляхом продажуза 400гривень, збула залегендованій особі на ім`я « ОСОБА_8 » два полімерних зіп-пакети з кристалічними речовинами білого кольору, що згідно висновку експерта № 217 від 04.02.2020, надана на дослідження кристалічна речовина білого кольору у двох полімерних пакетах на пазових застібках містить метамфетамін. Метамфетамін відноситься до психотропних речовин, обіг яких обмежено. Загальна маса метамфетаміну, в перерахунку на метамфетамін-основу становить 0,02731 г.

Також встановлено, що з метою приховування своєї злочинної діяльності ОСОБА_6 використовує торгівельний кіоск з вивіскою червоного кольору «Ремонт», «Покупка б/у техніки», який розташований поруч з павільйоном «Домашня випічка» на території ринку «Толока» за адресою м. Кременчук, проспект Свободи, 172, в якому остання зберігає наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори для подальшого їх збуту наркозалежним особам Полтавської області.

У зв`язку з тим, що ОСОБА_6 вчиняє навмисні злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, є підстави вважати, що остання може зберігатипри собіта з торгівельномукіоску звивіскою червоногокольору «Ремонт»,«Покупка б/утехніки»,який розташованийпоруч зпавільйоном «Домашнявипічка» натериторії ринку«Толока» заадресою м.Кременчук,проспект Свободи,172, наркотичні засоби та психотропні речовини, тощо, виготовленням та збутом яких вона займається, а також знаряддя злочину, кошти, отримані від незаконного обороту наркотичних засобів та психотропних речовин.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 04.02.2020 року №198965442, щодо об`єкта нерухомого майна, що розташований за адресою: АДРЕСА_3 встановлено, що вказаний торгівельний кіоск на праві приватної власності належить ПП «АУРА-А», код. ЄДРПОУ 37965955.

Беручи до уваги наявність достатніх підстав вважати, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , при собі та з торгівельному кіоску з вивіскою червоного кольору «Ремонт», «Покупка б/у техніки», який розташований поруч з павільйоном «Домашня випічка» на території ринку «Толока» за адресою м. Кременчук, проспект Свободи, 172, який знаходиться в її фактичному користуванні, може зберігати наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги, прекурсори, та засоби, за допомогою яких остання незаконно виготовляє заборонені для вільного обігу речовини, грошові кошти отримані від незаконного обороту наркотичних засобів та психотропні речовини, що можуть бути знаряддями кримінального правопорушення та можуть мати значення для повного та об`єктивного встановлення істини по справі, існує необхідність у проведенні обшуку торгівельного кіоску з вивіскою червоного кольору «Ремонт», «Покупка б/у техніки», який розташований поруч з павільйоном «Домашня випічка» на території ринку «Толока» за адресою м. Кременчук, проспект Свободи, 172, який перебуває в фактичному користуванні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин, посуду (пляшок, тарілок, колб, чашок, тощо), вагів, медичних шприців, речовин різного походження, консистенції, та предметів, які вилучені законом з обігу, грошових коштів отриманих від незаконного обороту наркотичних засобів.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши обґрунтування слідчого ОСОБА_3 , який входить до групи слідчих, що здійснюють досудове розслідування зазначеного провадження, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, щодо Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019170020000207 від 07.06.2019 було внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 307 КК України по факту збуту сильнодіючих наркотичних засобів та психотропних речовин ( а.с.3,4).

Згідно матеріалів клопотання, досудовим розслідуванням установлено, що на території Полтавської області група осіб за попередньою змовою, протягом тривалого часу займаються незаконним виготовленням, зберіганням з метою збуту та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, тобто вчиняють кримінальне правопорушення передбачене ст. 307 КК України. До даної групи осіб входить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 , яка особисто займається збутом наркотичних засобів та психотропних речовин наркозалежним особам Полтавської області, без провокування з будь-якої сторони, схилення та спонукання їх в прямій та непрямій формі до здійснення протиправних діянь пов`язаних зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин (провокації злочину)(а.с.5-38,49).

Як пояснив в судовому засіданні слідчий, з метою приховування своєї злочинної діяльності ОСОБА_6 використовує торгівельний кіоск з вивіскою червоного кольору «Ремонт», «Покупка б/у техніки», який розташований поруч з павільйоном «Домашня випічка» на території ринку «Толока» за адресою м. Кременчук, проспект Свободи, 172, в якому остання зберігає наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори для подальшого їх збуту наркозалежним особам Полтавської області, що підтверджується на даний час ще нерозсекреченими матеріалами негласних слідчих розшукових дій та рапортом ( а.с. 40,41).

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 04.02.2020 року №198965442, щодо об`єкта нерухомого майна, що розташований за адресою: АДРЕСА_3 встановлено, що вказаний торгівельний кіоск на праві приватної власності належить ПП «АУРА-А», код. ЄДРПОУ 37965955 ( а.с.42-48).

Таким чином, наявні достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 при собі та з торгівельному кіоску з вивіскою червоного кольору «Ремонт», «Покупка б/у техніки», який розташований поруч з павільйоном «Домашня випічка» на території ринку «Толока» за адресою м. Кременчук, проспект Свободи, 172, який знаходиться в її фактичному користуванні, може зберігати наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги, прекурсори, та засоби, за допомогою яких остання незаконно виготовляє заборонені для вільного обігу речовини, грошові кошти отримані від незаконного обороту наркотичних засобів та психотропні речовини, що можуть бути знаряддями кримінального правопорушення.

Тобто матеріалами клопотання обґрунтовано ту обставину, що відшукувані речіможуть знаходитись у зазначеному в клопотанні місці, при цьому за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом їх відшукання та вилучення.

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Крім того, враховуючи конкретні обставини, викладені в клопотанні, обґрунтування слідчого в необхідності проведення обшуку, вважаю достатнім визначити строк дії ухвали 25 днів.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на проведення обшуку торгівельного кіоску з вивіскою червоного кольору «Ремонт», «Покупка б/у техніки», який розташований поруч з павільйоном «Домашня випічка» на території ринку «Толока» за адресою м. Кременчук, проспект Свободи, 172, який перебуває в фактичному користуванні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання і вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин, посуду (пляшок, тарілок, колб, чашок, тощо), вагів, медичних шприців, речовин різного походження, консистенції, грошових коштів отриманих від незаконного обороту наркотичних засобів та предметів, які вилучені законом з обігу.

Строк дії ухвали 25 днів з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення11.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87498554
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —552/575/20

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні