Ухвала
від 11.02.2020 по справі 200/1457/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

11 лютого 2020 р. Справа №200/1457/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шинкарьова І.В., розглянувши адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, адреса: вул. Митрополитська, буд. 175, м. Маріуполь, Донецька область, 87547

до відповідача: Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка код ЄДРПОУ 25708198 адреса: 85133, Донецька обл., Костянтинівський р-н, с. Куртівка, вул. Ударників П`ятирічки

про: застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка, розташованого за адресою: Донецька обл., Костянтинівський р-н, с. Куртівка, вул. Ударників П`ятирічки до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка, розташованого за адресою: Донецька обл., Костянтинівський р-н, с. Куртівка, вул. Ударників П`ятирічки до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), її належить розглядати за правилами адміністративного судочинства. Адміністративний позов подано у строк, установлений законом. Підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, немає.

Пунктом 4 частини 9 статті 171 КАС України передбачено, що про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Так, адміністративною справою незначної складності (малозначною) є справа, у якій характер спірних правовідносин, предмет доказування і склад учасників тощо не вимагають проведення підготовчого провадження та судового засідання для повного і всебічного встановлення обставин такої справи.

В адміністративному судочинстві малозначними вважаються справи незначної складності щодо: прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, окрім справ, в яких позивачами є службові особи, які у значенні Закону України "Про запобігання корупції" займають відповідальне та особливо відповідальне становище; оскарження бездіяльності суб`єкта владних повноважень або розпорядника інформації щодо розгляду звернення або запиту на інформацію; скарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг; припинення за зверненням суб`єкта владних повноважень юридичних осіб чи підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців у випадках, визначених законом, чи відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо в`їзду (виїзду) на тимчасово окуповану територію; прожиткового мінімуму для працездатних осіб; стягнення грошових сум, що ґрунтуються на рішеннях суб`єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження; типові справи; оскарження нормативно-правових актів, які відтворюють зміст або прийняті на виконання нормативно-правового акта, визнаного судом протиправним і нечинним повністю або в окремій його частині; інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження; перебування іноземців або осіб без громадянства на території України.

Дійсно, вказаний перелік не є вичерпним та передбачає інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність.

Так, справи незначної складності розглядаються судом у порядку спрощеного позовного провадження.

Однак, відповідно до ч. 3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Ознайомившись з позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка, розташованого за адресою: Донецька обл., Костянтинівський р-н, с. Куртівка, вул. Ударників П`ятирічки до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту, що справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження, оскільки суду необхідно з`ясувати заперечення проти позовних вимог, визначити обставини справи, які підлягають встановленню, зібрати відповідних доказів для вирішення справи по суті, а також необхідністю вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 171, 173, 179 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду позовну заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка, розташованого за адресою: Донецька обл., Костянтинівський р-н, с. Куртівка, вул. Ударників П`ятирічки до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту, відкрити провадження в адміністративній справі № 200/1457/20-а та призначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження у підготовчому засіданні.

Підготовче засідання призначити на 03 березня 2020 року о 13 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Позивачу надати суду постанову оригінали документів на яких ґрунтуються позовні вимоги для огляду (копії до матеріалів справи).

Відповідачу надати суду докази усунення порушень визначених у акті № 63 від 19 грудня 2019 року складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного накладу (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері технологічної та пожежної безпеки Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка.

Відповідачу в строк п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали надіслати копію відзиву та докази в обґрунтування обставин викладених у відзиві, а також надати докази надіслання відзиву на позовну заяву з доданими для нього документів усім учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Позивачу в строк п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву надіслати копію відповіді на відзив та доданих до них документів усім учасникам справи одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду з відповідними доказами.

Відповідачам в строк п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив надати заперечення на відповідь на відзив та надіслати копію заперечень усім учасникам справи одночасно з надісланням заперечень до суду з відповідними доказами.

Сторонам надати суду довіреності на представників згідно статей 59, 60 КАС України з визначенням права вчинення кожної окремої процесуальної дії та документ, що посвідчує його особу (для огляду).

Явка сторін у підготовче засідання є обов`язковою.

Адміністративна справа розглядатиметься Донецьким окружним адміністративним судом у складі судді Шинкарьової І.В. одноособово.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя І.В. Шинкарьова

Дата ухвалення рішення11.02.2020
Оприлюднено13.02.2020
Номер документу87501892
СудочинствоАдміністративне
Суть: застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Закладу дошкільної освіти Костянтинівської районної ради Донецької області в селі Куртівка, розташованого за адресою: Донецька обл., Костянтинівський р-н, с. Куртівка, вул. Ударників П`ятирічки до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту

Судовий реєстр по справі —200/1457/20-а

Постанова від 01.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 28.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 28.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Рішення від 14.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні