Ухвала
від 10.02.2020 по справі 757/48026/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/48026/18-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" лютого 2020 р. Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Литвинової І. В.,

при секретарі судових засідань Винник С. М.,

вирішуючи у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про роз`яснення рішення суду від 19 серпня 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Венчурний закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд Унібудінвест , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Чернокур Олени Михайлівни про скасування рішень про державну реєстрацію права власності,

ВСТАНОВИВ:

20 листопада 2019 року до Печерського районного суду м. Києва надійшла вказана заява, для розгляду якої, у відповідності до пункту 15 Розділу XIII Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України від 18 березня 2004 року № 1618-IV (у редакції Закону № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року), визначено суддю та передано для розгляду по суті, згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

21 січня 2020 року позивачем подано до суду заяву про залишення заяви про роз`яснення рішення суду без розгляду.

У судове засідання сторони, їхні представники не з`явилися, будучи повідомленими належним чином про час, дату і місце його проведення.

Суд, вивчивши подану заяву, дослідивши матеріали справи, прийшов до наступного висновку.

Положеннями статті 11 Цивільного процесуального кодексу України встановлено позицію диспозитивності цивільного судочинства, а саме передбачено, що суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до частини першої ст. 12, частини першої ст. 20 Цивільного кодексу України, особа здійснює свої цивільні права вільно, на власний розсуд, у тому числі, реалізовує своє право на захист.

За частиною першою ст. 14 Цивільного кодексу України, цивільні обов`язки виконуються у межах, встановлених договором або актом цивільного законодавства.

У відповідності до пункту 5 частини першої статті 257 ЦПК України, позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

За приписами частини дев`ятої статті 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Дослідженням матеріалів справи встановлено, що судовий розгляд заяви по суті судом не було розпочато.

Отже суд у даному випадку зобов`язаний застосувати імперативну норму процесуального закону та задовольнити заяву позивача про залишення без розгляду вищевказаної заяви про ухвалення додаткового рішення, оскільки вимога норми пункту 5 частини першої статті 257 ЦПК України дотримана.

Оскільки підставою для залишення позовної заяви без розгляду є подання позивачем відповідної заяви, суд вбачає підстави для задоволення заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 14, 20 Цивільного кодексу України, ст.ст. 1-13, 19, 58, 62, 257, 271, 354, 355 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про роз`яснення рішення суду від 19 серпня 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Венчурний закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд Унібудінвест , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Чернокур Олени Михайлівни про скасування рішень про державну реєстрацію права власності, залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Суддя І. В. Литвинова

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87512728
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/48026/18-ц

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Рішення від 19.08.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні