Ухвала
від 05.02.2020 по справі 759/18862/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/1472/20

ун. № 759/18862/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2020 року Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Бабич Н.Д.,

за участю секретаря судового засідання - Волошина А.О.,

представника позивача за первісним позовом та відповідача за зустрічним позовом - ОСОБА_1 ,

представників відповідача за первісним та позивача за зустрічним позовом - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання представника відповідача за первісним та позивача за зустрічним позовом - ОСОБА_2 про призначення судово-психологічної експертизи в межах розгляду цивільної справи за первісним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області про відібрання дити та повернення її за попереднім місцем проживання та зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області про відібрання дити та повернення її за попередням місцем проживання для спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації про визначення місця проживання дитини,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Київського апеляційного суду від 02.10.2019 року на підставі ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", підсудність справи за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації про визначення місця проживання дитини, визначена Святошинському районному суду м. Києва.

Ухвалою суду від 17.10.2019 року відкрито провадження у вказаній справі та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 14.11.2019 року прийнято зустрічний позов ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області про відібрання дити та повернення її за попередням місцем проживання для спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації про визначення місця проживання дитини.

Представник відповідача за первісним та позивача за зустрічним позовом - ОСОБА_2 заявила клопотання про призначення судово-психологічної експертизи для з`ясування питань прихильності дитини до одного з батьків.

Суд, вислухавши думку учасників процесу, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Порядок призначення судової експертизи у науково-дослідних судово-експертних установах міністерства юстиції України, обов`язки, права та відповідальність судового експерта, організація та оформлення їх результатів визначається Законом України Про судову експертизу , Цивільним процесуальним кодексом України, Інструкцією про призначення та проведення судових експертиз та науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та іншими нормативно-правовими актами з питань судової експертизи.

Враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, суд вважає, що клопотання представника відповідача за первісним та позивача за зустрічним позовом - ОСОБА_2 про призначення судово-психологічної експертизи, підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 43, 103, 104 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача за первісним та позивача за зустрічним позовом - ОСОБА_2 про призначення судово-психологічної експертизи в межах розгляду цивільної справи за первісним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області про відібрання дити та повернення її за попереднім місцем проживання та зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області про відібрання дити та повернення її за попередням місцем проживання для спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації про визначення місця проживання дитини,- задовольнити.

Призначити судово-психологічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

- до кого з батьків - матері чи батька, виходячи з індивідуально-психологічних особливостей, психологічного та емоційного стану, рівня розвитку, інтересів дитини, з урахуванням сімейного оточення матері та батька, більш прихильна малолітня ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .?

- яке морально-психологічне ставлення малолітньої дитини ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до матері та визначення її місця проживання з матір`ю?

- яке морально-психологічне ставлення малолітньої дитини ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до батька та визначення її місця проживання з батьком?

Експертизу проводити за участі обох батьків, а саме: батька, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 ) та матері ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , АДРЕСА_2 ) та малолітньої доньки ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Проведення судово-технічної експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (код ЄДРПОУ 25574713), що знаходиться за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, 15. Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків. Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити. В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи №759/18862/19, пр.№ 2/759/1472/20.

Оплату за проведення судово-технічної експертизи у справі покласти на ОСОБА_4 ( АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_1 ). Роз`яснити учасникам справи вимоги ст. 109 ЦПК України, що у разі ухилення особи, яка бере участь у справі, від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання. Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Святошинський районний суд міста Києва протягом п`ятнадцяти днів. Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.Д. Бабич

Дата ухвалення рішення05.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87518309
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —759/18862/19

Постанова від 24.11.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Рішення від 10.09.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Рішення від 10.09.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні