Ухвала
від 11.02.2020 по справі 233/7289/19
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 № 233/7289/19

У Х В А Л А

11 лютого 2020 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Мартиненко В. С.,

за участю секретаря судового засідання Ліман С.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства Український Бекон , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, ОСОБА_3 , про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину,-

В С Т А Н О В И В:

До Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області з вказаним позовом звернулися ОСОБА_1 , в якому просила стягнути з ПрАТ Український Бекон моральну шкоду в розмірі 500000,00 грн та матеріальну шкоду в розмірі 4411,17 грн, а також ОСОБА_2 , в якому просив стягнути з ПрАТ Український Бекон моральну шкоду в розмірі 500000,00 грн.

Відповідач надав клопотання, в якому просив витребувати у Костянтинівського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області докази про здійснення страхових виплат ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , пов`язані із смертю їх сина працівника ПрАТ Український Бекон ОСОБА_4 , посилаючись на поважність причин пропуску строку для подання такого клопотання.

Позивачі, представник відповідача в підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце його проведення повідомлялися належним чином, надали клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Третя особа ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явився, причини неявки не повідомив.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

В зв`язку з тим, що відповідачу було відмовлено у надані відомостей про розмір страхових виплат ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , а позивачі надали докази про розмір таких виплат лише за грудень 2019 року, суд дійшов висновку про те, що клопотання про витребування доказів заявлено з пропуском встановленого строку з причин, що не залежали від відповідача.

Враховуючи наведене, з метою повного та всебічного розгляду справи суд дійшов висновку про необхідність задовольнити клопотання відповідача та витребувати у Костянтинівського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області відомості про здійснення страхових виплат ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , пов`язаних із смертю їх сина працівника ПрАТ Український Бекон ОСОБА_4 .

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Ухвалою Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 12 грудня 2019 року постановлено розглядати справу за правилами загального позовного провадження, в зв`язку з чим розгляд справи розпочався зі стадії відкриття провадження у справі.

Враховуючи те, що завданням підготовчого провадження є, зокрема, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, а разом з тим судом витребувані докази, суд дійшов висновку про необхідність з власної ініціативи як винятковий випадок для належної підготовки справи до розгляду продовжити строк проведення підготовчого судового засідання на тридцять днів.

Згідно з п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема витребування нових (додаткових) доказів.

Оскільки у підготовчому проваджені витребуванні нові докази, в судовому засіданні слід оголосити перерву.

Керуючись ст.ст. 84, 189, 198, 260, 261, 353 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача Приватного акціонерного товариства Український Бекон , про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Костянтинівського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (Донецька область, м. Костянтинівка, пр-т Ломоносова, буд. 132-б, ЄДРПОУ 41419256) відомості про здійснення страхових виплат ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , пов`язаних із смертю їх сина працівника Приватного акціонерного товариства Український Бекон (ЄДРПОУ 33380539) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Попередити про те, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках зокрема неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Продовжити строк проведення підготовчого судового засідання на тридцять днів.

В судовому засіданні оголосити перерву до 11-00 години 04 березня 2020 року.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.02.2020
Оприлюднено13.02.2020

Судовий реєстр по справі —233/7289/19

Постанова від 19.05.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Папоян В. В.

Постанова від 19.05.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Папоян В. В.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Папоян В. В.

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Папоян В. В.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Папоян В. В.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартиненко В. С.

Постанова від 07.10.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Гапонов А. В.

Постанова від 07.10.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Гапонов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні