Постанова
від 01.12.2009 по справі 42358/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а- 42358/09/2070

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2009 р. м. Харкі в

Харківський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді Барт ош Н.С.,

при секретарі Скидан М.А.,

за участю прокурора - Путнен ко Н.В., представника позивача - Чорної Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Харко ві справу за адміністративни м позовом Прокурора Червон озаводського району м. Харко ва Управління пенсійного фо нду України в Червонозаводсь кому районі м.Харкова в інтер есах держави в особі Управлі ння пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова до товариства з об меженою відповідальністю юр идичної фірми "Контракт" про стягнення заборгованості ,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Червонозаво дського району м. Харкова в ін тересах держави в особі Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Червонозаводському рай оні м. Харкова звернувся до Ха рківського окружного адміні стративного суду з позовом д о товариства з обмеженою від повідальністю юридичної фір ми "Контракт", в якому просить суд стягнути з відповідача з аборгованість по внескам на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування у роз мірі 982,77 грн.

В судовому засіданні предс тавник прокуратури та предст авник позивача підтримали по зовні вимоги в повному обсяз і просили суд позов задоволь нити та в обгрунтування позо вних вимог зазначили, що това риством з обмеженою відповід альністю юридичною фірмою "К онтракт" не виконані вимоги З акону України "Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування" щодо перерахув ання страхових внесків до Пе нсійного фонду України, внас лідок чого у відповідача вин икла заборгованість по внеск ам на загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування у розмірі 982,77 грн.

Представник відповідача у судове засідання не з' яви вся, будучи належним чином по відомленим судом про дату, ча с та місце судового розгляду . Внаслідок неприбуття відпо відача, належним чином повід омленого про дату, час та місц е судового розгляду, суд вирі шує справу на підставі наявн их у ній доказів.

Дослідивши представлені докази судом встановлено на ступне.

Товариство з обмеженою від повідальністю юридична фірм а "Контракт" зареєстроване в У ПФУ в Червонозаводському рай оні м. Харкова, як платник внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни за № 2395.

Як платник внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування до Пенсійно го фонду України, відповідач зобов'язаний сплачувати стр ахові внески в установлені с троки та в повному обсязі, як ц е передбачено Законом Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування " № 1058-IV від 09.07.2003 року (надалі - Зако н України № 1058) та Інструкцією « Про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України» (на далі - Інструкція), затверджен ої Постановою Правління Пенс ійного фонду України № 21-1 від 19 .12.2003р. та зареєстрованої в Мін'ю сті за № 64/8663 від 16.01.2004 року.

Відповідно до положень ч. 5, 6 ст. 20 Закону України № 1058, відпо відач зобов' язаний сплачув ати поточні платежі - страхо ві внески, нараховані за відп овідний календарний місяць, не пізніше ніж через 20 календа рних днів з дня закінчення ць ого календарного місяця, шля хом перерахування безготівк ових сум з їх банківських рах унків.

Відповідно до п. 5.1.4 Інструкц ії, нараховані за відповідни й базовий звітний період ст рахові внески сплачуються п латниками шляхом перерахув ання безготівкових сум з їх б анківських рахунків не пізні ше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду незалежно від виплати заробітної плати (доходу), на суми яких нараховуються ст рахові внески.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 Закону України № 1058, суми страхових вн есків, своєчасно не сплачені страхувальниками в строки, п ередбачені статтею 20 цього За кону вважаються прострочено ю заборгованістю із страхови х внесків (недоїмка) і стягуют ься з нарахуванням пені та шт рафних санкцій.

За період з 01.04.2009 р. по 31.05.2009 р. від повідачем самостійно щоміся чно здійснювався розрахунок суми страхових внесків у роз мірі 982,77 грн., який надсилався д о Управління Пенсійного фонд у в Червонозаводському район і м. Харкова.

Судом встановлено, що Управ лінням Пенсійного фонду в Че рвонозаводському районі м. Х аркова відповідачу вручена в имога про сплату боргу від 07.08.2 009 р. за № Ю-200, що підтверджується копіями корінця зазначеної вимоги та поштового повідом лення з підписом посадової о соби відповідача про врученн я, доданими до матеріалів спр ави.

Згідно з вимогами п. 3 ст. 106 Зак ону України № 1058, страхувальни к протягом десяти робочих дн ів із дня одержання вимоги пр о сплату недоїмки, зобов' яз аний сплатити зазначені у ви мозі суми або у разі незгоди з розрахунком суми недоїмки, з азначеної у вимозі про сплат у боргу, страхувальник узгод жує її з органами Пенсійного фонду, а у разі неузгодження о значеної вимоги має право на судове оскарження останньої . У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки, зазначеної у в имозі про сплату боргу, страх увальник узгоджує її з орган ами Пенсійного фонду, а у разі неузгодження означеної вимо ги має право на судове оскарж ення останньої. У разі, якщо ст рахувальник, який одержав ви могу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти р обочих днів після її отриман ня не сплатив зазначену у вим озі суму недоїмки разом з зас тосованою до нього фінансово ю санкцією, включеною до вимо ги, орган Пенсійного фонду ма є право звернутися до суду з п озовом про стягнення недоїмк и.

На даний час, сума боргу у ро змірі 982,77 грн. відповідачем не сплачена.

Виходячи з обставин справи , суд вважає, що позовні вимоги Управління Пенсійного фонду в Червонозаводському районі м. Харкова повністю відповід ають вимогам ст. 106 Закону Укра їни "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня" № 1058-IV від 09.07.2003 року та є законн ими та обґрунтованими.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 2, 8-14, 71, 94, 160-163, 167, 186 КАС У країни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний по зов Прокурора Червонозавод ського району м. Харкова Упра вління пенсійного фонду Укра їни в Червонозаводському рай оні м.Харкова в інтересах дер жави в особі Управління пенс ійного фонду України в Черво нозаводському районі м.Харко ва до товариства з обмеженою відповідальністю юридичної фірми "Контракт" про стягнен ня заборгованості - задовол ьнити в повному обсязі.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю юри дичної фірми "Контракт" (61125, м . Харків, наб. Червоношкільна, 16, кв. 301, р/р 26004198613001 в ХФ КБ «Приват банк», МФО 351533, код ЄДРПОУ 23464208) на користь Управління Пенсійно го фонду України в Червоноза водському районі м. Харкова (61 140, м. Харків, вул. 1 Кінної Армії, 15, р/р 256063012095 у ВАТ «Державний ощад ний банк України», МФО 351823, код 22682342) суму заборгованості про с платі страхових внесків у ро змірі 982 (дев'ятсот вісімдес ят дві) грн. 77 коп.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна с карга не була подана у строк, п останова набирає законної си ли після закінчення цього ст року. У разі подання апеляцій ної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після закінчення апе ляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному по рядку до Харківського апеляц ійного адміністративного су ду через Харківський окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дання постанови у повному об сязі відповідно до ст. 160 КАС Ук раїни - з дня складання у пов ному обсязі, заяви про апеляц ійне оскарження і поданням п ісля цього протягом 20 днів апе ляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстан ції або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС Ук раїни.

Повний текст поста нови виготовлено 07.12.2009 року.

Суддя Бартош Н.С.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.12.2009
Оприлюднено02.07.2010
Номер документу8753567
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —42358/09/2070

Постанова від 01.12.2009

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бартош Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні