Вирок
від 13.02.2020 по справі 561/1043/19
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/1043/19

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2020 року смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю:

секретаря судових засідань ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

представника потерпілого ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Зарічненського районного суду кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019180120000224 від 12 листопада 2019 року про обвинувачення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, з повною середньою освітою, не одруженого, не працюючого, 06.12.2005 року судимого Чутківським районним судом Полтавської області за ч.1 ст.115 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років, за ч.1 ст.185 КК України, -

в с т а н о в и в:

Судом визнано доведеним, що 11 листопада 2019 року приблизно о 23 годині, ОСОБА_5 , з метою таємного викрадення чужого майна, шляхом вільного доступу, прийшов на територію фельдшерсько-акушерського пункту с. Олександрове, що розташований по вул..Центральна, 47 Зарічненського району. Скориставшись відсутністю стороннього нагляду, умисно, з корисливих мотивів, таємно викрав чотири металеві стовпчики з паркану, що перебуває на балансі Комунального некомерційного підприємства «Зарічненський центр первинної медико-санітарної допомоги» та здав їхна на металобрухт. ОСОБА_5 заподіяв шкоду для підприємства в розмірі 360 гривень.

Своїми діями, які виразились у таємному викраденні чужого майна, ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 185 КК України.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 винним себе визнав повністю. Визнав всі обставини вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення. Суду показав, що дійсно 11 червня 2019 року, він викопав чотири металеві стовпчики з паркану фельдшерсько-акушерського пункту с.Олександрове. В подальшому стовпчики продав невідомим, як металобрухт. Матеріальну шкоду відшкодував повністю. В скоєному щиро кається.

У відповідності ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, з`ясувавши правильне розуміння обвинуваченим змісту цих обставин, за відсутності сумнівів у добровільності та істинності його позицій, роз`яснивши йому, що у такому випадку він буде позбавлений права оспорювати ці фактичні обставини справи у апеляційному порядку, суд вважає винуватість обвинуваченого ОСОБА_5 за ч.1 ст.185 КК України доведеною.

При призначенніобвинуваченому ОСОБА_5 покарання,суд згідноз вимогамист.65КК Українивраховує ступіньтяжкості вчиненогокримінального правопорушення,дані проособу винного,обставини,що пом`якшуютьта обтяжуютьпокарання.

Як особа, ОСОБА_5 по місцю проживання характеризується позитивно, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за умисний злочин проти життя та здоров`я особи та скоїв новий, умисний злочин, який є злочином середньої тяжкості у відповідності ст. 12 КК України.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого згідно ст. 66 КК України, є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, відшкодування шкоди потерпілому.

Враховуючи, що ОСОБА_5 згідно вироку Чутківського районного суду Полтавської області від 06.12.2005 року був засуджений за ч.1 ст.115 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років, а тому має не зняту та непогашену судимість у відповідності до ст.89 КК України.

У відповідності до ст. 34 КК України вчинення нового умисного злочину особою, яка має судимість за умисний злочин визнається рецидивом злочинів.

Згідно ст. 67 КК України, рецидив злочинів є обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого.

За ч. 2 ст. 50 КК України, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженого, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженим, так і іншими особами.

Враховуючи викладене, суд вважає, що виправлення і перевиховання обвинуваченого ОСОБА_5 можливе без ізоляції від суспільства

При визначенні покарання, суд враховує те, що ОСОБА_5 щиро розкаявся в скоєному, заподіяну шкоду відшкодував добровільно, що істотно знижує суспільну небезпечність вчиненого ним кримінального правопорушення, є фізично здоровим, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває.

Проте, враховуючи обставину, що обтяжує покарання ОСОБА_5 , суд вважає за доцільне призначити покарання у виді штрафу у максимальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 1 ст. 185 КК України.

Таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередженню нових злочинів.

Цивільний позов у справі не заявлявся.

Речові докази відсутні.

Запобіжний захід не обирався.

На підставі наведеного, керуючись ст.374 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_5 визнати винуватим за ч. 1 ст. 185 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одну тисячу сімсот) гривень.

Вирок може бути оскаржений до Рівненського апеляційного суду через Зарічненський районний суд Рівненської області виключно з підстав, передбачених ст.394 КПК України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію даного вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Інші учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді.

Головуючий ОСОБА_1

СудЗарічненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення13.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87565709
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —561/1043/19

Вирок від 13.02.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні