Ухвала
від 12.02.2020 по справі 727/1361/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/1361/20

Провадження № 1-кс/727/414/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 лютого 2020 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування №42019260000000040 від 26.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся слідчий з клопотанням про проведення обшуку.

В клопотанніпосилається нате,що 2016р. між Управлінням цивільного захисту населення Чернівецької ОДА Чернівецькою та ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» укладено ряд договорів купівлі-продажу дизельного пального (в загальному в кількості 37142 л), які згідно договорів зберігання залишенні на відповідальному збереженні ТОВ «ЮНІК ОЙЛ».

Під час допиту в якості свідка начальника Управління ЦЗН Чернівецької ОДА ОСОБА_4 встановлено, що безпосередньо домовленості з Управлінням зі сторони ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» щодо придбання та зберігання пального проводив ОСОБА_5 . Директором ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» на момент укладання вказаних договорів був ОСОБА_6 , а в подальшому ОСОБА_7 . Засновником ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» був ОСОБА_8 , в подальшому співзасновником товариства став ОСОБА_9

11.06.2018р. засновниками ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» укладено договори купівлі-продажу (відступлення) частки у статутному капіталі ТОВ «ЮНІК ОЙЛ», згідно яких новими власниками ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» стали ТОВ «БЮРО МІКС» (ЄДРПОУ 40985987) та ТОВ «ОФІСІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 40995471). Згідно інформації з Єдиного реєстру юридичних осіб, місцезнаходженням ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» (код ЄДРПОУ 39612135) є м. Київ, вул. Кіквідзе,13, керівником товариства є ОСОБА_10 . На неодноразові звернення Управління ЦЗН Чернівецької ОДА до ТОВ «ЮНІК ОЙЛ», а також нових співзасновників товариства ТОВ «БЮРО МІКС» та ТОВ «ОФІСІНВЕСТ», останні не відповідають та, згідно відповіді на доручення, за адресами реєстрації не знаходяться.

Органом досудового слідства встановлені обставини, які дають підстави підозрювати ОСОБА_5 та службових осіб ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, тобто у привласненні службовими особами ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» ввіреного майна Управління ЦЗН Чернівецької ОДА.

Встановлено, що гр. ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_1 фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказує,що підчас досудовогорозслідування кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.191 КК Українивиникла необхідністьв проведенніобшуку замісцем проживання ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у житловому будинку з належними до нього будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення документів щодо реалізації належного Управлінню ЦЗН Чернівецької ОДА дизельного пального, чорнових записів із відомостями щодо часу, місця, об`ємів реалізації вказаного пального, а також відомостями щодо осіб, причетних до незаконного переміщення та привласнення вказаного пального, документів щодо господарської діяльності ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» та інших споріднених товариств: ТОВ «ТАРГЕТ ОЙЛ», ТОВ «МЕТРО ОЙЛ», комп`ютерної техніки та цифрових носіїв інформації, які можуть містити перелічені відомості, грошових коштів, здобутих від реалізації належного Управлінню ЦЗН Чернівецької ОДА пального.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Встановлено, що 26.02.2019року до ЄРДР внесені відомості за №42019260000000040, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З матеріалівдоданих доклопотання, зокрема протоколу допиту свідка ОСОБА_4 , договору купівлі продажу нафтопродуктів оптовими партіями, акту звірки наявності пально-мастильних матеріалів, договору відповідального зберігання нафтопродуктів, повідомлення управління цивільного захисту населення Чернівецької обладміністрації, протоколу допиту свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_11 , ОСОБА_9 , ОСОБА_5 , договорів купівлі-продажу, рапорту старшого ДОП відділу поліції №3 Шевченківського УП ГУНП у м.Києві, рапорту ст.. о/у в ОВС УЗЕ в Чернівецькій області ДЗЕ НПУ, встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_11 і в житлі де проживає останній, за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись предмети, документи та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що відомості щодо власника об`єкту нерухомості, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , відсутні.

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_11 , у житловому будинку з належними до нього будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення документів щодо реалізації належного Управлінню ЦЗН Чернівецької ОДА дизельного пального, чорнових записів із відомостями щодо часу, місця, об`ємів реалізації вказаного пального, а також відомостями щодо осіб, причетних до незаконного переміщення та привласнення вказаного пального, документів щодо господарської діяльності ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» та інших споріднених товариств: ТОВ «ТАРГЕТ ОЙЛ», ТОВ «МЕТРО ОЙЛ», комп`ютерної техніки та цифрових носіїв інформації, які можуть містити перелічені відомості.

Клопотання в частині надання слідчому дозволу на відшукання та вилучення грошових коштів, здобутих від реалізації належного Управлінню ЦЗН Чернівецької ОДА пального не підлягає, оскільки слідчим не зазначено їх ідентифікуючих ознак, а тому підстав для надання дозволу на вилучення грошових коштів, окрім задіяних під час проведення контролю за злочином, суд не вбачає.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати групі слідчих СУ ГУНП в Чернівецькій області, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у житловому будинку з належними до нього будівлями та спорудамиза адресою: АДРЕСА_1 ,відомості щодовласника відсутні,з метоювідшукання тавилучення документів щодо реалізації належного Управлінню ЦЗН Чернівецької ОДА дизельного пального, чорнових записів із відомостями щодо часу, місця, об`ємів реалізації вказаного пального, а також відомостями щодо осіб, причетних до незаконного переміщення та привласнення вказаного пального, документів щодо господарської діяльності ТОВ «ЮНІК ОЙЛ» та інших споріднених товариств: ТОВ «ТАРГЕТ ОЙЛ», ТОВ «МЕТРО ОЙЛ», комп`ютерної техніки та цифрових носіїв інформації, які можуть містити перелічені відомості, грошових коштів, задіяних під час проведення контролю за злочином.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали мені вручено



2020 року


(підпис)

Дата ухвалення рішення12.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87571409
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по матеріалам досудового розслідування №42019260000000040 від 26.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —727/1361/20

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні