Ухвала
від 13.02.2020 по справі 233/838/20
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/838/20

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

13.02.2020 м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Каліуш О. В. , розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю Західпещщаремонт (ЄДРПОУ 36252790, адреса: м. Івано - Франківськ, вул. Грушевського, 22а) про стягнення заборгованості із заробітної плати,

В С Т А Н О В И Л А:

12.02.2020 до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ Західпещщаремонт про стягнення заборгованості із заробітної плати, в якій позивач просить стягнути з відповідача на його користь заборгованість по заробітні платі за період з листопада 2019 року по теперішній час.

Вирішуючи питання можливості відкриття провадження за дійсним позовом, дістаю такого висновку:

Позовну заяву подано з порушенням вимог ст.ст.175,177 ЦПК України, а саме:

1.Відповідно до п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Позовна заява містить вимогу стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості із заробітної плати за період з листопада 2019 року по теперішній час. Проте, позовна заява не містить зазначення ціни позову, а також обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються.

2.Відповідно до ч.5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Статтею 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору (ч.1). Письмові докази подають в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього (ч.3). Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством (ч.4). Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ч.5).

В порушення вимог ст. 95 ЦПК України додані до позовної заяви копії письмових доказів не засвідчені належним чином.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.185 ЦПК України , суддя, встановивши, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 , 177 ЦПК України , постановляє ухвалу про залишення її без руху з наданням строку для усунення недоліків.

За наведених обставин позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк на усунення недоліків.

У визначений судом строк позивачу слід надати суду уточнену позовну заяву у двох примірниках із зазначенням ціни позову, обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються, а також надати копії письмових доказів, засвідчених згідно із ст. 95 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.175,177, ч.ч.1,2 ст.185 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Західпещщаремонт про стягнення заборгованості із заробітної плати залишити без руху, надавши позивачу для усунення недоліків строк десять днів з дня отримання копії ухвали.

При не усуненні недоліків у встановлений строк позовна заява буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Каліуш

Дата ухвалення рішення13.02.2020
Оприлюднено17.02.2020
Номер документу87574543
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості із заробітної плати

Судовий реєстр по справі —233/838/20

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 13.02.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні