Ухвала
від 13.02.2020 по справі 453/199/20
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/199/20

№ провадження 1-кс/453/50/20

УХВАЛА

Іменем України

13 лютого 2020 року м. Сколе

Слідчий суддя Сколівського районного суду Львівської ОСОБА_1 , за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши матеріали клопотання слідчого слідчого відділу Сколівського відділення поліції Стрийського відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

в с т а н о в и в:

Слідчим відділом Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 03.01.2020 року за № 12020140300000013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Слідчий СВСколівського ВПСтрийського ВПГУ НПу Львівськійобласті ОСОБА_3 ,за погодженняміз начальникомСколівського відділуСтрийської місцевоїпрокуратури ОСОБА_4 ,звернувся досуду ізклопотанням,в якомупросить надати слідчому СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю із можливістю їх вилучення, а саме до інформації, щодо повного руху коштів по розрахункових рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих в ІНФОРМАЦІЯ_2 , із зазначенням повних реквізитів таких контрагентів: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДПОУ НОМЕР_3 ), від кого надходили та які отримували кошти, часу, суми та призначення платежів, їх проведення, залишків на рахунках, за період часу з 01.09.2019 по 31.01.2020 року, на паперових (завірених копіях) та магнітних носіях, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , що розташоване у АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , із можливістю вилучення даної інформації у головному ІНФОРМАЦІЯ_6 , що за адресою: АДРЕСА_2 . Просить також дане клопотання слухати за його відсутності та за відсутності володільця документів, інформації.

В обґрунтування внесеного клопотання покликається на те, що ІНФОРМАЦІЯ_7 на підставі договору з ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про проведення електромонтажних робіт № 07/302 від 16.09.2019, акту приймання виконаних робіт № 1 від листопада 2019 року, акту приймання виконаних робіт № 2 від грудня 2019 року по об`єкту «Реконструкція вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів відновлювальних джерел енергії (енергії сонця в АДРЕСА_3 )» здійснено оплату на загальну суму 1153633,00 гривень. В ході досудового розслідування в вищевказаному кримінальному провадженні встановлено, що відомості, внесені в вищевказані акти приймання виконаних робіт, не відповідають фактичним обсягам виконаних робіт.

Досудовим слідством встановлено, що відповідно до договору № 18/09 поставки обладнання від 18.09.2019 року, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (Покупець) в особі директора ОСОБА_6 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_7 (Постачальник), Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцю обладнання з усіма комплектуючими матеріалами на об`єкт «Реконструкція вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів відновлювальних джерел енергії (енергії сонця в АДРЕСА_3 )». Згідно специфікації обладнання (додаток № 1 до договору № 18/09 від 18.09.2019) передачі підлягало таке обладнання: акумуляторна батарея 12V, 45Ah в кількості 39 штук, сонячні панелі 2*120 Вт в кількості 39 штук, контролер заряду і управління 20А в кількості 39 штук. Згідно видаткової накладної №38 від 06.11.2019 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(постачальник) поставив ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (покупцю) товар, а саме акумуляторні батареї 12V, 45Ah в кількості 39 штук, сонячні панелі 2*120 Вт в кількості 39 штук, контролери заряду і управління 20А в кількості 39 штук, та транспортні та заготівельно складські витрати. Також, згідно видаткової накладної №39 від 06.11.2019, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(постачальник) поставив ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(покупцю) товар, а саме світильники в кількості 39 штук, кронштейни в кількості 39 штук. Згідно з гарантійним листом № 101 від 22.12.2019 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » довів до відома ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що обладнання згідно з договором поставки №18/09 від 18.09.2019 зберігється на їхніх складах, що знаходяться за адресою: АДРЕСА_4 . Також, згідно гарантійного листа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » висловив повагу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та цим листом підтвердив знаходження обладнання, а саме акумуляторних батарей 12V, 45Ah в кількості 39 штук, сонячних панелей 2*120 Вт в кількості 39 штук, контролерів заряду і управління 20А в кількості 39 штук на складі, що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 .

Встановлено і те, що ІНФОРМАЦІЯ_8 (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) під час виконання договору по «Реконструкція вуличного освітлення з використанням інноваційних енергоефективних заходів відновлювальних джерел енергії (енергії сонця в АДРЕСА_3 )» неодноразово перераховувало оплату коштів за виконані роботи на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Також встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_6 в своїй діяльності використовує розрахункові рахунки, відкриті у ІНФОРМАЦІЯ_2 МФО НОМЕР_5 .

Зазначає, що досліджуючи повно та неупереджено обставини вчинення даного кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до інформації щодо повного руху коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_6 , відкритих ІНФОРМАЦІЯ_2 МФО НОМЕР_5 , за період часу з 01.09.2019 по 31.01.2020 року, що дозволить проводити подальші слідчі дії, а також з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Необхідна інформація це інформація, щодо повного руху коштів порахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) відкритих у ІНФОРМАЦІЯ_2 із зазначенням повних реквізитів контрагентів, від кого надходили та які отримували кошти, часу, суми та призначення платежів, їх проведення, залишків на рахунках, інформації щодо зняття готівки, за період часу з 01.09.2019 по 31.01.2020 року, на паперових та магнітних носіях.

Водночас, оскільки вказана інформація згідно вимог ч. 1 ст. 60 Закону України Про банки та банківську діяльність є банківською таємницею та згідно вимог ст. 62 вищевказаного Закону, розкривається банками за рішенням суду, органу досудового розслідування необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних речей та документів із можливістю їх вилучення, з метою встановлення обставин скоєння даного кримінального правопорушення.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що в матеріалах даного кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи (інформація) мають суттєве значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження та встановлення важливих обставин, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів (інформації) та провести їх вилучення в ІНФОРМАЦІЯ_9 , що розташована у АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , із можливістю вилучення даної інформації у ІНФОРМАЦІЯ_6 , що за адресою: АДРЕСА_2 . Одночасно просить розглядати клопотання без участі володільця документів, інформації, оскільки існує загроза втрати чи знищення документів, а також без участі слідчого.

У судове засідання слідчий СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 не з`явився, однак під час подання клопотання одночасно подав клопотання про розгляд справи за його відсутності. Подане клопотання підтримує з підстав, викладених у ньому, просить його задовольнити у повному обсязі.

Начальник Сколівського відділу Стрийської місцевої прокуратури ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилась.

Ухвалою слідчого судді, постановленою у порядку ч. 4 ст.371та ч. 2 ст.372 КПК України, на підставі положень ч. 4ст. 163 КПК України, визнано за можливе провести судовий розгляд клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Слідчий суддя, перевіривши клопотання заявника на предмет дотримання вимог КПК України, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно зп.5ч.1ст.162КПК Українидо охоронюваноїзаконом таємниці,яка міститьсяв речахі документах,належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У судовому засіданні слідчим суддею встановлено, що клопотання органу досудового розслідування за своєю суттю в цілому відповідає вимогам ч. 6 ст.132, ст.160 КПК України, обставин, передбачених п. п. 1-3 ч. 3 ст.132, ст.161та абз. 2 ч. 6 ст.163 КПК України, не встановлено.

Згідно з ч. 2 ст. 132 КПК України, клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Порушень вимогГлави 10 КПК України- заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування таГлави 15 КПК України- тимчасовий доступ до речей і документів, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За таких обставин, слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, долучені до нього документи, враховуючи, що вищезазначені дані самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку підставність поданого клопотання, а відтак, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчому СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Сколівського ВП Стрийського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю із можливістю їх вилучення, а саме до інформації, щодо повного руху коштів по розрахункових рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих в ІНФОРМАЦІЯ_2 , із зазначенням повних реквізитів таких контрагентів: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДПОУ НОМЕР_3 ), від кого надходили та які отримували кошти, часу, суми та призначення платежів, їх проведення, залишків на рахунках, за період часу з 01.09.2019 по 31.01.2020 року, на паперових (завірених копіях) та магнітних носіях, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , що розташована у АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , із можливістю вилучення даної інформації у ІНФОРМАЦІЯ_6 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього має бути залишено копію вилучених документів.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.02.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу87577583
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —453/199/20

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Березюк О. Г.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Березюк О. Г.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 10.03.2020

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 10.03.2020

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 02.03.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Стельмах І. О.

Ухвала від 02.03.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Стельмах І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні