Ухвала
від 14.02.2020 по справі 161/2418/20
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2418/20

Провадження № 1-кс/161/1167/20

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 лютого 2020 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання: ОСОБА_2

за участі: прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого СВЛуцького ВПГУНП у Волинськійобласті ОСОБА_4 ,про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором у кримінальному провадженні прокурором Луцької місцевої прокуратури ОСОБА_5 , 14.02.2020 року, звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області, з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у салоні еротичного масажу «Caramel», що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона») (Фірма «ЮНОНА» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, код ЕДРПОУ 13366211), яке належить на праві власності ОСОБА_6 , а саме на першому поверсі та підвальному приміщенні вказаної будівлі, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання відеоапаратури, комп`ютерної техніки, документації пов`язаної із незаконною діяльністю, мобільних телефонів якими користуються працівники даного закладу та на яких може зберігатися інформація пов`язана із наданням послуг інтимного характеру, засобів та предметів, якими невідомі особи жіночої статі надають інтимні послуги клієнтам, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.

Клопотання вмотивоване тим, що слідчим відділом Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020030010000547 від 12 лютого 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.302 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12.02.2020 року близько 01 год. 09 хв. надійшла заява до Луцького ВП ГУНП у Волинській області від ОСОБА_7 , яка повідомила, що у закладі «Юнона», що по вул. Лесі Українки, 7, невстановлені особи надають інтимні послуги.

В ходіпроведення досудовогорозслідування надійшоврапорт начальникаВБЗПТЛ ГУНПу Волинськійобласті ОСОБА_8 ,відповідно доякого фактичнимвласником таорганізатором бізнесу,пов`язаного ізнаданням послугпід виглядомеротичного масажуу салоніеротичного масажу«Caramel»,що знаходитьсяв м.Луцьк повул.Лесі Українки,7(приміщеннясалону краси«Юнона»),являється ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,житель АДРЕСА_1 ,використовує номериабонентських терміналів НОМЕР_1 , НОМЕР_2 .Зазначений громадянинорганізував діяльністьтаких салоніверотичного масажув рядіміст України,зокрема умістах Дніпро,Одесі,Києві,Львові,гірськолижному курортіБуковель таЛуцьку.У деякихмістах зазначенізаклади функціонують,починаючи з2010року.Суть роботивказаних салонівполягає утому,що уцих салонахпрацюють дівчата-масажисткимодельної зовнішностііз високоюзаробітною платою,які завуальовано,під приводомздійснення еротичногомасажу,за додатковуоплату надаютьсексуальні послуги,проте лишепостійним «перевіреним»клієнтам.Діяльність салоніверотичного масажу,зокрема ісалону «Caramel», що знаходиться в м. Луцьку побудована таким чином, що дівчата-масажистки, а також адміністратор працюють вахтовим методом, тобто приїжджають до Луцька з інших міст України та працюють цілодобово близько 7-10 діб, після чого переїжджають працювати в інший салон уже наступного міста. Під час так званої «вахтової зміни», дівчата увесь час знаходяться у приміщенні масажного салону « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7. Окрім цього, свої послуги масажистки надають, використовуючи псевдоніми, тобто вигадані імена. Власні номери телефонів вони нікому не надають. При замовлені еротичного масажу, клієнт спілкується лише із адміністратором закладу за номерами телефонів НОМЕР_3 та НОМЕР_4 . Під час зміни адміністраторів, номери абонентських телефонів не змінюються.

На даний час діяльність салону еротичного масажу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться в АДРЕСА_2 побудована таким чином, що унеможливлює встановлення приналежності номерів абонентських терміналів НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , які використовують адміністратори салону, а також анкетні дані адміністраторів та персоналу, який надає сексуальні послуги.

12.02.2020 року телерадіокомпанія «Аверс» провела власне розслідування, в ході якого журналісти здійснили відеозйомку в приміщені салону еротичного масажу «Caramel», а також провели інтерв`ю з чоловіками клієнтами вказаного салону, під час якого останні розповіли про те, що дівчата масажистки здійснюють масаж геніталій чоловікам, при цьому доводять їх до еякуляції. Вказаний відеоматеріал ТРК «Аверс» знаходиться у вільному доступі на сайтах різних інтернет видань, зокрема на відеохостингу «Youtube».

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення фактичних даних причетності невстановлених на даний час осіб до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 302 КК України, вважає за необхідне провести обшук за адресою місцезнаходження салону еротичного масажу «Caramel», що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона»), а саме на першому поверсі та підвальному приміщенні вказаної будівлі, власником якого згідно з витягу відомостей з державного реєстру прав на нерухоме майно є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ..

Враховуючи той факт, що в салоні еротичного масажу «Caramel», що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона») може зберігатися відеоапаратура, комп`ютерна техніку, документація пов`язана із незаконною діяльністю, мобільні телефони якими користуються працівники даного закладу та на яких може зберігатися інформація пов`язана із наданням послуг інтимного характеру. Також є достатні підстави вважати, що у вказаному вище приміщенні можуть зберігатися засоби та предмети, якими невідомі особи жіночої статі надають інтимні послуги клієнтам, а тому просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою місцезнаходження салону еротичного масажу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси « ІНФОРМАЦІЯ_4 »), а саме на першому поверсі та підвального приміщення вказаного салону.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру права власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта право власності на салон еротичного масажу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться в АДРЕСА_2 (приміщення салону краси « ІНФОРМАЦІЯ_4 ») належить на праві власності ОСОБА_6 .

Дані, які можна зібрати в ході проведення обшуку вказаного салону є джерелом доказів без яких неможливо іншими способами довести обставини кримінального провадження та ці дані мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Вказані дані як самі по собі, так і в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження можуть містити відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюється в ході досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

В судовому засіданні з приводу клопотання заслухавши думку слідчого та прокурора, які клопотання підтримали з підстав викладених у ньому, дослідивши клопотання, долучені до нього матеріали з кримінального провадження, в їх сукупності, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підставне і підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Ч.1 ст.235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження, на підставі наданих та досліджених слідчим суддею в судовому засіданні доказів, доведено наявність підстав, визначених положеннями ст.234 КПК України, встановлені обставини, які дають підстави вважати, що відшукуванні речі знаходяться за вказаною в клопотанні адресою, приходжу до висновку про задоволення клопотання та надання дозволу на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВЛуцького ВПГУНП у Волинськійобласті ОСОБА_4 ,про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_4 , слідчим групи слідчих, дозвіл на проведення обшуку у салоні еротичного масажу «Caramel», що знаходиться в м. Луцьку по вул. Лесі Українки, 7 (приміщення салону краси «Юнона») (Фірма «ЮНОНА» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, код ЕДРПОУ 13366211), яке належить на праві власності ОСОБА_6 , а саме на першому поверсі та підвальному приміщенні вказаної будівлі, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання відеоапаратури, комп`ютерної техніки, документації пов`язаної із незаконною діяльністю, мобільних телефонів якими користуються працівники даного закладу та на яких може зберігатися інформація пов`язана із наданням послуг інтимного характеру, засобів та предметів, якими невідомі особи жіночої статі надають інтимні послуги клієнтам, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.

Обшук провести до 14.03.2020 року, включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення14.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87584449
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/2418/20

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні