Ухвала
від 11.02.2020 по справі 127/3369/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/3369/20

Провадження №1-кс/127/1667/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засідання клопотання слідчого СВ Вінницького РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області (ЄДРПОУ04329932),а самеза адресою:Вінницька область,Вінницький район,с. Писарівка, пров. Покровський, 1а,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся Слідчий СВ Вінницького РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області (ЄДРПОУ04329932),а самеза адресою:Вінницька область,Вінницький район,с. Писарівка, пров. Покровський, 1а.

Клопотання мотивоване тим, що СВ Вінницького РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019020110000025 від 06 березня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 06.12.2018 в м. Вінниці Писарівська сільська рада Вінницького району Вінницької області, в особі голови ОСОБА_4 та Товариство з обмеженою відповідальністю «ГЕО-ПЛАН», в особі його директора ОСОБА_5 , уклали договір підряду № 33/18Б від 06.12.2018, на виконання підрядних робіт, предметом якого є виконання робіт з «Нове будівництво водозабірної свердловини по вул. Рильського в с. Писарівка Вінницького району Вінницької області».

Перебуваючи на посаді Писарівського сільського голови Вінницького району Вінницької області ОСОБА_4 , будучи службовою особою, оскільки до його функціональних обов`язків віднесено здійснення організаційно розпорядчих та адміністративно господарських обов`язків, у невстановленому слідством місці та у невстановлені слідством час і спосіб, діючи умисно, з метою незаконного заволодіння чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вступив у попередню змову із директором ТОВ «ГЕО-ПЛАН» ОСОБА_5 , яка є службовою особою, оскільки до її функціональних обов`язків, згідно статуту товариства, віднесено здійснення організаційно розпорядчих та адміністративно-господарських обов`язків, та інженером технічного нагляду, який є відповідальним за технічний нагляд на вищевказаному об`єкті, відповідно до договору про технічний нагляд.

Реалізовуючи вищевказаний спільний злочинний умисел і попередню змову, директор ТОВ «ГЕО-ПЛАН» ОСОБА_5 у невстановлений час та у невстановленому місці виготовила Акт № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, який є офіційним документом, а його форму затверджено наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України № 554 від 04.12.2009 «Про затвердження примірних форм первинних документів з обліку в будівництві», до якого внесла завідомо неправдиві відомості про проведення робіт, які фактично не проводились, а саме: згідно висновку експерта № 29 від 23.08.2019 улаштування підземної насосної станції зі збірного залізобетону у сухих грунтах, плити покриття 1ПП15-1 залізобетонні серія 3 900 1-14 випуск 1, кільця КС7 3 залізобетонні серія 3.900, 1-14 випуск 1, кільця опорні КО6 залізобетонні серія 3.900.1-14 випуск 1, установлення метвлевої огорожі з сітки по сталевих профільних трубах без цоколя висотою до 1.7 м.

У подальшому ОСОБА_5 підписала вказаний акт, поставивши відтиск печатки ТОВ «ГЕО-ПЛАН».

У невстановленому місці ОСОБА_4 та інженер технічного нагляду достовірно знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі, як це зазначено у Акті № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, підписали його та поставили відтиски печаток Писарівської сільської ради та Інженера технічного нагляду, чим затвердили факт виконання робіт.

Крім цього, ОСОБА_4 , діючи умисно, достовірно знаючи про внесення до Акту № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року недостовірних відомостей про проведення робіт, які фактично не проводилися, маючи на меті незаконне заволодіння коштами, виділеними на проведення «Нового будівництво водозабірної свердловини по вул. Рильського в с. Писарівка Вінницького району Вінницької області», у невстановленому слідством місці та у невстановлені слідством час, дав вказівку бухгалтеру сільської ради подати його до Управління Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області, яка будучи необізнаною із злочинними намірами ОСОБА_4 , подала його для перерахунку коштів на рахунок ТОВ «ГЕО-ПЛАН», до Управління Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області.

Управлінням Державної казначейської служби України у Вінницькому районі Вінницької області, що розташоване за адресою: м. Вінниця, вул. Замостянська, 7, на підставі поданого бухгалтером Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області Акта № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, із внесеними до нього недостовірними відомостями про обсяги проведених робіт та придбаних матеріалів, перераховано із рахунку Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області на рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «ГЕО-ПЛАН» грошові кошти в сумі 328496,00 грн., з яких 14 022, 00 грн. за роботи та матеріали, які фактично не виконувались та не придбавались.

У ході проведення оперативно - розшукових заходів встановлено, що в приміщенні Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області (ЄДРПОУ04329932),а самеза адресою:Вінницька область,Вінницький район,с. Писарівка, пров. Покровський, 1а, можуть зберігатися документи як в паперовому вигляді так і електронному вигляді (на комп`ютерах, картах пам`яті, флеш накопичувачах і такому іншому), які містять інформацію щодо здійснення «Новогобудівництво водозабірноїсвердловини повул.Рильського вс.Писарівка Вінницькогорайону Вінницькоїобласті», згідно Акту № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, блокноти та чернетки з вмістом записів щодо схеми вчинення злочинних дій спрямованих на заволодіння державними коштами, реальна вартість та обсяг виконаних робіт, розподіл обов`язків та обізнаність кожного із учасників злочинної групи, розподіл грошових коштів між учасниками схеми, мобільні телефони посадових осіб Писарівської сільської ради Вінницького району з вмістом переписки в соціальних месенджерах з учасниками схеми про вчинення незаконних дій, електронне листування між учасниками злочинної схеми з приводу вчинення протиправних дій спрямованих на заволодіння державними коштами, грошові кошти отримані від вчинення незаконних дій, а також інші предмети та документи, які зберегли на собі сліди злочину та інші речі, нажиті злочинним шляхом, предмети, які можуть бути засобами для розкриття злочину.

Враховуючи вище викладене, з метою перевірки і фіксацією відомостей про вчинення кримінального правопорушення службовими особами Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що документи як в паперовому вигляді так і електронному вигляді (на комп`ютерах, картах пам`яті, флеш накопичувачах і такому іншому), які містять інформацію щодо здійснення «Новогобудівництво водозабірноїсвердловини повул.Рильського вс.Писарівка Вінницькогорайону Вінницькоїобласті», згідно Акту № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, блокноти та чернетки з вмістом записів щодо схеми вчинення злочинних дій спрямованих на заволодіння державними коштами, реальна вартість та обсяг виконаних робіт, розподіл обов`язків та обізнаність кожного із учасників злочинної групи, розподіл грошових коштів між учасниками схеми, мобільні телефони посадових осіб Якушинецької сілської ради Вінницького району з вмістом переписки в соціальних месенджерах з учасниками схеми про вчинення незаконних дій, електронне листування між учасниками злочинної схеми з приводу вчинення дій спрямованих на заволодіння державними коштами, грошові кошти отримані від вчинення незаконних дій, а також інші предмети та документи, які зберегли на собі сліди злочину та інші речі, нажиті злочинним шляхом, предмети, які можуть бути засобами для розкриття злочину знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області (ЄДРПОУ 04329932),слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчого та матеріали кримінального провадження, дійшов до наступного висновку.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Стаття 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла чи іншого володіння особи. Згідно із цією статтею не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

В свою чергу, ст. 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року встановлює, що кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції.

Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Водночас відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук - це слідча дія, що являє собою процесуальне примусове обстеження приміщень, місцевості, окремих осіб з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Фактичною підставою для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети. До них, зокрема, можна віднести достатні відомості про те, що знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі й цінності), здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, що мають значення для розкриття правопорушення чи забезпечення цивільного позову, відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Приймаючи до уваги доводи клопотання, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області (ЄДРПОУ04329932),а самеза адресою:Вінницька область,Вінницький район,с.Писарівка,пров.Покровський,1а,з метою відшукання та вилучення зазначених у клопотанні документів як в паперовому так і в електронному вигляді (на комп`ютерах, картах пам`яті, флеш накопичувачах і такому іншому), які містять інформацію щодо здійснення «Новогобудівництво водозабірноїсвердловини повул.Рильського вс.Писарівка Вінницькогорайону Вінницькоїобласті», згідно Акту № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, блокнотів та чернеток з вмістом записів щодо схеми вчинення злочинних дій спрямованих на заволодіння державними коштами, реальної вартість та обсяг виконаних робіт, розподіл обов`язків та обізнаність кожного із учасників злочинної групи, розподіл грошових коштів між учасниками схеми, електронне листування між учасниками схеми з приводу вчинення протиправних дій спрямованих на заволодіння державними коштами, грошові кошти отримані від вчинення незаконних дій, а також інші предмети та документи, які зберегли на собі сліди злочину та інші речі, нажиті злочинним шляхом, предмети, які можуть бути засобами для розкриття злочину.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого мотивоване, а тому підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області (ЄДРПОУ04329932),а самеза адресою:Вінницька область,Вінницький район,с.Писарівка,пров.Покровський,1а,з метою відшукання та вилучення зазначених у клопотанні документів як в паперовому так і в електронному вигляді (на комп`ютерах, картах пам`яті, флеш накопичувачах і такому іншому), які містять інформацію щодо здійснення «Новогобудівництво водозабірноїсвердловини повул.Рильського вс.Писарівка Вінницькогорайону Вінницькоїобласті», згідно Акту № б/н приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, блокнотів та чернеток з вмістом записів щодо схеми вчинення злочинних дій спрямованих на заволодіння державними коштами, реальної вартість та обсяг виконаних робіт, розподіл обов`язків та обізнаність кожного із учасників злочинної групи, розподіл грошових коштів між учасниками схеми, електронне листування між учасниками схеми з приводу вчинення протиправних дій спрямованих на заволодіння державними коштами, грошові кошти отримані від вчинення незаконних дій, а також інші предмети та документи, які зберегли на собі сліди злочину та інші речі, нажиті злочинним шляхом, предмети, які можуть бути засобами для розкриття злочину.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення11.02.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу87586035
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в приміщенні Писарівської сільської ради Вінницького району Вінницької області (ЄДРПОУ04329932),а самеза адресою:Вінницька область,Вінницький район,с. Писарівка, пров. Покровський, 1а

Судовий реєстр по справі —127/3369/20

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні