Ухвала
від 31.01.2020 по справі 210/4608/18
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/4608/18

Провадження № 1-кс/210/231/20

У Х В А Л А

іменем України

"31" січня 2020 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривий Ріг клопотання слідчого СВ Криворізького районного відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018040450000478 від 03.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області 31.01.2020 року надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького районного відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018040450000478 від 03.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в провадженні СВ Криворізького РВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040450000478 від 03.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено старшому слідчому СВ Криворізького районного відділення поліції КВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 .

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється групою прокурорів у складі прокурора Криворізької місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_5 (старший групи), прокурора Криворізької місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , прокурора Криворізької місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_6 .

В ході досудового розслідування встановлено, що 20.06.2018 року між Лозуватською сільською радою Криворізького району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 04339860, Криворізький район, с. Лозуватка, вул. Леніна 69), та ТОВ «Проммонтажбуд» (ЄДРПОУ 32263924, м. Кривий Ріг, вул. Л. Бородича 8), укладено договір №51 на виконання робіт із ремонту дорожнього покриття по вул. Спортивній в с. Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області. 27.06.2018 кошти згідно договору, в повному обсязі, в сумі 176000,40 гривень, перераховано на користь ТОВ «Проммонтажбуд». Однак, оглядом місця події на вул. Спортивній в с. Лозуватка Криворізького району, встановлено, що роботи в повному обсязі не виконано, сума збитків встановлюється. (ЖЄО №6045 від 03.08.2018).

Під час здійснення досудового розслідування проведено ряд слідчих та розшукових заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин скоєння вище зазначеного злочину, а саме: проведено огляд місця події по вул. Спортивній в с. Лозуватка Криворізького району; проведено огляд місця події по пров. Зеленому в с. Лозуватка Криворізького району; допитано в якості свідків мешканців вул. Спортивної с. Лозуватка ОСОБА_7 та ОСОБА_8 щодо обставин проведення поточного ремонту асфальтобетонного покриття дороги по їх вулиці; допитано в якості свідка мешканця пров. Зеленого с. Лозуватка ОСОБА_9 щодо обставин проведення поточного ремонту покриття дороги по його вулиці; подано клопотання про тимчасовий доступ до документів щодо проведення поточного ремонту доріг по вул. Спортивній та пров. Зеленому в с. Лозуватка, які перебувають у володінні Лозуватської сільської ради; подано клопотання про тимчасовий доступ до документів щодо проведення поточного ремонту доріг по вул. Спортивній та пров. Зеленому в с. Лозуватка, які перебувають у володінні ТОВ «Проммонтажбуд»; отримано ухвалу про тимчасовий доступ до документів щодо проведення поточного ремонту доріг по вул. Спортивній та пров. Зеленому в с. Лозуватка, які перебувають у володінні Лозуватської сільської ради; отримано ухвалу про тимчасовий доступ до документів щодо проведення поточного ремонту доріг по вул. Спортивній та пров. Зеленому в с. Лозуватка, які перебувають у володінні ТОВ «Проммонтажбуд»; здійснено тимчасовий доступ до документів щодо проведення поточного ремонту доріг по вул. Спортивній та пров. Зеленому в с. Лозуватка, які перебувають у володінні Лозуватської сільської ради, із вилученням оригіналів документів; оголошено ухвалу про тимчасовий доступ до документів щодо проведення поточного ремонту доріг по вул. Спортивній та пров. Зеленому в с. Лозуватка, посадовим особам ТОВ «Проммонтажбуд»; допитано в якості свідків, осіб які складали акт прийняття виконаних робіт щодо проведення поточного ремонту доріг по вул. Спортивній та в с. Лозуватка; опитано голову Лозуватської сільради ОСОБА_10 ; ухвалою слідчого судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області у кримінальному провадженні призначено комплексну судово-економічну та будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено судовим експертам Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, з усіма матеріалами кримінального провадження в якості додатку. На теперішній час судова експертиза не проведена.

В ході досудового розслідування проведено значний обсяг слідчих (розшукових) дій, але на даний час не можливо прийняти остаточне процесуальне рішення у кримінальному провадженні, так як термін здійснення досудового розслідування, який передбачений КПК України, завершується 03.08.2019 року, в зв`язку з чим виникла необхідність у подовжені терміну досудового розслідування та проведенні додаткових слідчих (розшукових) та процесуальних дії, а саме: отримати висновок судового експерта про проведення комплексної судово-економічної та будівельно-технічної експертизи у кримінальному провадженні оскільки остання знаходиться в роботі у Дніпропетровському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства юстиції України; після отримання висновку комплексної судово-економічної та будівельно-технічної експертизи буде прийняте рішення у кримінальному провадженні.

Оскільки правова кваліфікація кримінальної події є ч. 2 ст. 191 КК України, яка згідно із ч. 1 ст. 12 КК України є злочином середньої тяжкості, то відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування може бути подовжено до 6 місяців.

Тому, слідчий звернувся до суду з клопотанням та просить суд продовжити строк досудового розслідування до шести місяців, тобто до 03.08.2020 року.

Прокурор та слідчий у судове засідання не з`явились, причини неявки суду не повідомили.

У зв`язку з неявкою всіх учасників судового процесу, фіксація судового засідання технічними засобами не здійснювалась, у відповідності до вимог ч. 6 ст. 107 КПК України.

Перевіривши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

З письмових матеріалів клопотання встановлено, що в провадженні Криворізького районного відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження №12018040450000478 від 03.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В рамках вказаного кримінального провадження до теперішнього часу повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.191КК України жодній особі не вручалось. Особу, причетну до скоєння вказаного кримінального правопорушення, не встановлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 295-1 КПК України, випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Відповідно до ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР до дня повідомлення особі про підозру становить 12 місяців у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої тяжкості.

Кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 191 КК України у кримінальному провадженні №12018040450000478 відноситься до злочинів середньої тяжкості.

Згідно вимог ч. 1,4,5 ст.294КПК України якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу. Строк досудового розслідування злочину може бути продовжений до трьох місяців, якщо його неможливо закінчити внаслідок складності провадження, до шести місяців - внаслідок особливої складності провадження, до дванадцяти місяців - внаслідок виняткової складності провадження. Клопотання про продовження строку досудового розслідування подається не пізніше п`яти днів до спливу строку досудового розслідування, встановленого статтею 219 цього Кодексу. Строк досудового розслідування, що закінчився, поновленню не підлягає.

Як вбачається з витягу з ЄРДР відомості про вказане кримінальне правопорушення за ч. 2 ст.191КК України було внесено 03.08.2018 року, з клопотання встановлено, що строк досудового розслідування завершився 03.08.2019 року, відомостей щодо продовження строку досудового розслідування до клопотання не додано, а відтак, слідчий звернувся з клопотанням вже після закінчення строку досудового розслідування, хоча мав звернутись не пізніше п`яти днів до закінчення такого строку, тому підстави для задоволення клопотання у слідчого судді відсутні.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 219, 294, 295, 295-1, 372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Криворізького районного відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018040450000478 від 03.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87586108
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018040450000478 від 03.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —210/4608/18

Ухвала від 31.01.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 26.11.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 14.08.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

Ухвала від 14.08.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Хлистуненко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні