Вирок
від 14.02.2020 по справі 685/164/20
ТЕОФІПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 685/164/20

Провадження № 1-кп/685/26/20

В И Р О К

іменем України

14 лютого 2020 року смт.Теофіполь

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

в складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

його захисника ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_7 та

його захисника ОСОБА_8 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Теофіполь кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 грудня 2019 року за № 12019240240000249, про обвинувачення

ОСОБА_5 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Кривовілька Теофіпольського району Хмельницької області, проживає там же по АДРЕСА_1 , громадянина України, з середньою неповною освітою, безробітного, не одруженого, на утриманні неповнолітніх дітей не має, військовозобов`язаного, раніше не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, та

ОСОБА_7 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Новоставці Теофіпольського району Хмельницької області, проживає там же по АДРЕСА_2 , громадянина України, з середньою освітою, студента Кам`янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, працює охоронником ТОВ «Україна 2001», не одруженого, на утриманні неповнолітніх дітей не має, військовозобов`язаного, раніше не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В :

14 грудня 2019 року близько 16.00 год. ОСОБА_5 та ОСОБА_7 , за попередньою змовою групою осіб, діючи умисно та керуючись корисливим мотивом на заволодіння чужим майном, скориставшись темною порою доби та відсутністю стороннього нагляду, через зроблений у цегляній стіні за допомогою привезеного з собою металевого лома отвір, проникли всередину приміщення складу № 2 свинокомплексу філії «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП», розташованого в с. Коров`є Теофіпольського району. Перебуваючи у складі рівномірно наповнили 20 поліпропіленових мішків зерном сої звичайної не ГМО урожаю 2019 року загальною масою 880 кг по ціні 6,80 грн./кг на суму 5984 грн., яке там зберігалося насипом, по черзі перенесли мішки до зробленого отвору в стіні, перекинули їх на вулицю, де знаходився автомобіль ВАЗ-21063 ( НОМЕР_1 ), яким користується ОСОБА_5 з одноосним не зареєстрованим причепом синього кольору, та завантажили їх у причіп. З метою маскування слідів скоєння злочину заклали отвір у стіні та залишили місце скоєння злочину.

В подальшому обвинувачені реалізували викрадене зерно одному з підприємців смт Теофіполь за 5640 грн., які розділили між собою та витратили на власні потреби.

Своїми діями, які виразилися у викраденні чужого майна з проникненням до сховища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, ОСОБА_5 та ОСОБА_7 вчинили злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України, чим заподіяли ПрАТ «Зернопродукт МХП» шкоду на суму 5984 грн.

23 січня 2020 року в смт Теофіполь між прокурором Старокостянтинівської місцевої прокуратури ОСОБА_9 та підозрюваними ОСОБА_5 та ОСОБА_7 , за участі захисників з їх сторони, були укладені угоди про визнання винуватості, відповідно до яких підозрювані повністю та беззаперечно визнають свою вину у вчиненні злочину, а потерпілий підтверджує факт примирення з підозрюваними.

Сторонами обох угод визначено узгоджене покарання за ч. 3 ст. 185 КК України, з застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу в сумі 2550 грн. для кожного обвинуваченого.

Представником потерпілого ОСОБА_4 надана письмова згода прокурору на укладення угоди про визнання винуватості.

В ході судового розгляду обвинувачені ОСОБА_5 та ОСОБА_7 повністю визнали свою вину, розкаялися та просили затвердити угоду.

Заслухавши пояснення обвинувачених, представника потерпілого, доводи прокурора та захисників, дослідивши матеріали справи суд дійшов переконання, що умови угоди не суперечать вимогам Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, а тому вони підлягають затвердженню з призначенням обвинуваченим узгодженого покарання.

Дії ОСОБА_5 та ОСОБА_7 вірно кваліфіковані за ч. 3 ст. 185 КК України.

Відповідно до ст. 468, 469 КПК України щодо тяжких злочинів, яким є злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України, може бути укладена угода про визнання винуватості.

Покарання, узгоджене сторонами угоди, враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винних та обставини, що його пом`якшують і обтяжують.

Обставинами, що пом`якшують покарання обох обвинувачених, є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та відшкодування завданої шкоди.

Обставини, які обтяжують покарання, судом не встановлені.

Застосування ст. 69 КК України зумовлене тим, що обвинувачені молодого віку, повністю визнали свою вину, щиро розкаялися та відшкодували заподіяну шкоду.

Обвинувачені погоджуються на призначення їм узгодженого покарання. Обом обвинуваченим судом роз`яснені та зрозумілі їх права, передбачені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди, визначені ч. 2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до них в разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення сторонами угод є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угодах.

Речові докази по справі, а саме, недопалок сигарети та гіпсові зліпки відбитків слідів, підлягають знищенню.

Речовий доказ автомобіль підлягає поверненню власнику, оскільки стороною обвинувачення не доведено, що його власник знала або могла знати про незаконне використання її автомобіля.

Причіп, який не зареєстрований у встановленому законом порядку, однак в ході досудового розслідування було встановлено його належність ОСОБА_10 , підлягає конфіскації як знаряддя вчинення злочину.

Судові витрати по справі відсутні.

Керуючись ст.ст. 373, 374, 475 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Затвердити угоди про визнання винуватості, укладені 23 січня 2020 року між прокурором Старокостянтинівської місцевої прокуратури Хмельницької області ОСОБА_9 та підозрюваними ОСОБА_5 і ОСОБА_7 .

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання, з застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу в сумі 2550 грн. (Дві тисячі п`ятсот п`ятдесят гривень 00 коп.), що становить 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ОСОБА_7 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання, з застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу в сумі 2550 грн. (Дві тисячі п`ятсот п`ятдесят гривень 00 коп.), що становить 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Речові докази по справі:

- недопалок сигарети «LM», два гіпсові зліпки низу підошви взуття та гіпсовий зліпок відбитку протектора шин автомобіля знищити;

- бувший у використанні легковий автомобіль марки ВАЗ-21063, бежевого кольору д.н.з. НОМЕР_1 повернути власнику ОСОБА_11 ;

- бувший у використанні автомобільний однооосний причіп синього кольору, який не зареєстрований у встановленому законом порядку, на якому наявний номер шасі НОМЕР_2 , конфіскувати в дохід держави.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Вирок може бути оскаржений з підстав, визначених ч. 3 ст. 394 КПК України, до Хмельницького апеляційного суду через Теофіпольський районний суд Хмельницької області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Копії вироку вручити сторонам негайно після його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87603396
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —685/164/20

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Вирок від 14.02.2020

Кримінальне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Ухвала від 06.02.2020

Кримінальне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні