Ухвала
від 17.02.2020 по справі 533/132/19
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

533/132/19

2/532/49/2020

Ухвала

17 лютого 2020 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Тесленко Т. В.

за участі секретаря

судового засідання Климченко А. О.,

представника позивача - адвоката Охоцької Т. О.,

представника відповідача - адвоката Портянко Є. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Агрофірма Добробут , представник позивача Дмитренко Олександр Сергійович, до ОСОБА_1 , представник відповідача - адвокат Портянко Євген Вікторович, Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп , представники відповідача - адвокати Шевчик Олександр Сергійович та ОСОБА_2 Віталій Петрович, Державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича, співвідповідач Комунальне підприємство Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області, про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди та визнання недійсним договору оренди землі, скасування рішень державного реєстратора,-

Встановив:

23 січня 2019 року до Козельщинського районного суду Полтавської області звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма Добробут з позовом до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп , Державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди та визнання недійсним договору оренди землі.

Відповідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.01.2019 справа передана судді Оксенюку М. М.

23.01.2019 ухвалою суду задоволена заява про відвід судді Оксенюка М. М.

Розпорядженням голови Козельщинського районного суду від 24.01.2019 справа направлена на розгляд до Кобеляцького районного суду Полтавської області.

Відповідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.01.2019 справа передана судді Тесленко Т. В.

01 лютого 2019 року ухвалою суду відкрито провадження в справі та призначено підготовче засідання на 20.03.2019.

20 березня 2019 року в підготовче засідання сторони не з`явилися: представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірми Добробут надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності; представник відповідача Хайло ОСОБА_3 О. надав суду заяву про розгляд справи за їхньої відсутності; представники відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп надали суду заяву про розгляд справи за їхньої відсутності та відзив, в якому прохали у задоволенні позовних вимог відмовити в повному обсязі та на виконання ухвали суду надали копію договору оренди землі; відповідач Державний реєстратор Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенко Р. М., будучи належним чином не повідомленим про час і місце слухання справи, оскільки поштове повідомленням про вручення йому судової повістки повернулося до суду не врученим з відміткою Інші причини, що не дали змоги виконати обов`язки щодо переселання поштового відправлення .

Ухвалою суду від 20.03.2019 розгляд справи відкладено на 21.05.2019.

21.05.2019 в підготовче засідання сторони не з`явилися: представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірми Добробут надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, заяву про зміну підстав позову, клопотання про витребування доказів та залучення до участі у справу як спідвідповідача Комунальне підприємство Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області, клопотання про виклик свідків; представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Портянко Є. В. надав суду відзив на позов, в якому прохав відмовити позивачеві у задоволенні позову в повному обсязі за безпідставністю та необгрунтованістю; представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп ніяких заяв, клопотань до суду не надавав; відповідач Державний реєстратор Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенко Р. М., будучи належним чином не повідомленим про час і місце слухання справи, оскільки поштове повідомленням про вручення йому судової повістки повернулося до суду не врученим з відміткою За закінченням встановленого терміну зберігання .

Ухвалою суду від 21.05.2019 розгляд справи відкладено на 02.07.2019 та задоволено клопотання представника позивача про витребування доказів та залучення до справи співвідповідача.

02.07.2019 сторони в підготовче засідання не з`явилися: представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірми Добробут надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, клопотання про витребування доказів; представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп надав суду відзив на заяву про зміну підстав позову, в якому прохав у задоволенні позовних вимог відмовити в повному обсязі; представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Портянко Є. В. надав суду відповідь на відзив, в якій прохав суд відмовити в задоволенні позову. Від інших учасників процесу жодних клопотань, заяв, заперечень до суду не надходило.

Ухвалою суду від 02.07.2019 відкладено підготовче засідання на 02.10.2019 та витребовано докази.

02 жовтня 2019 року в підготовче засідання сторони не з`явилися: представник позивача надав суду заяву про розгляд справи за відсутності сторони позивача, прохав приєднати до справи письмові докази та відповідь на відзив на заяву про зміну підстави позову; представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Портянко Є. В. надав суду заяву про долучення до матеріалів справи доказів; представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп - адвокат Кравченя В. П. надав суду заяву, в якій прохав розгляд справи проводити за його відсутністю, викликати в судове засідання свідків: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Від інших учасників справи жодних клопотань, заяв, заперечень до суду не надходило.

Ухвалою суду від 02.10.2019 закрито підготовче засідання та призначено справу до розгляду по суті на 20.11.2019.

20.11.2019 в судовому засіданні представник позивача - адвокат Полежаєва І. В. підтримала позовні вимоги, заявила клопотання про виклик в наступне судове засідання як свідка головного бухгалтера ТОВ Агрофірма "Добробут" Сьомкіну ОСОБА_6 , а також прохала викликати відповідача ОСОБА_1 в наступне судове засідання для надання особистих пояснень та витребувати з Козельщинської районної державної адміністрації Полтавської області роздруковану копію (кольорову за наявності) за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав, Єдиного державного реєстру з проставленням власного підпису та печатки (за наявності) на кожній сторінці документу, угоди про дострокове розірвання договору оренди земельної частки (паю), ділянки, яка подавалась для реєстрації припинення іншого речового права, права оренди ТОВ АФ Добробут щодо земельної ділянки з кадастровим номером 5322081600:00:001:0103, власником якої є ОСОБА_1 ; від представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп - адвоката Кравченя В. П. надійшло клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату; від інших учасників процесу жодних клопотань, заяв до суду не надходило. В судовому засіданні було допитано як свідка фахівця з земельних питань ТОВ Агрофірма "Добробут" ОСОБА_7 .

Відповідач Державний реєстратор Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенко Р. М. та представник співвідповідача Комунальне підприємство Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області належним чином не повідомлені про час і місце слухання справи, оскільки судові повістки повертаються до суду не врученими.

Ухвалою суду від 20.11.2019 відкладено розгляд справи на 17.02.2020, задоволено клопотання представника позивача, викликано до суду через оголошення на сайті Судової влади України відповідача Державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича та представника співвідповідача Комунальне підприємство Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області.

17 лютого 2020 року в судовому засіданні представник позивача - ОСОБА_8 пітримала позовні вимоги та прохала суд повторно визнати явку відповідача ОСОБА_1 до суду обов`язковою, оскільки вона не виконала ухвалу суду від 20.11.2019; представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Портянко Є. В. в судовому засіданні заперечував проти заявленого представником позивача клопотання. Інші учасники процесу до суду не з`явилися.

В судовому засіданні було допитано свідків: головного бухгалтера ТОВ Агрофірма "Добробут" Сьомкіну Ірину Петрівну, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Якщо спір не може бути вирішено в цьому судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Оскільки спір, не може бути вирішено в цьому судовому засіданні за відсутності сторін, які не прибули на розгляд справи, суд відкладає розгляд справи.

Якщо розгляд справи було відкладено, суд продовжує провадження у справі зі стадії, на якій розгляд справи було відкладено. У випадку відкладення розгляду справи під час її розгляду по суті суд може почати розгляд справи по суті спочатку.

Клопотання представника позивача задовольнити.

Керуючись ст. ст. 19, 240 ЦПК України,суд,-

Постановив:

Відкласти розгляд справи за позовом Агрофірма Добробут , представник позивача Дмитренко Олександр Сергійович, до ОСОБА_1 , представник відповідача - адвокат Портянко Євген Вікторович, Товариства з обмеженою відповідальністю Партнер Агро Груп , представники відповідача - адвокати Шевчик Олександр Сергійович та ОСОБА_2 Віталій Петрович, Державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича, співвідповідач Комунальне підприємство Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області, про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди та визнання недійсним договору оренди землі, скасування рішень державного реєстратора.

Призначити наступний розгляд справи в судове засідання за правилами загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін на 02 квітня 2020 року о 13 год 30 хв у залі судових засідань Кобеляцького районного суду.

Визнати явку відповідача ОСОБА_1 до суду обов`язковою для надання особистих пояснень по суті справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за такою вебадресою сторінки (Kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz ).

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКобеляцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення17.02.2020
Оприлюднено18.02.2020
Номер документу87615066
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —533/132/19

Ухвала від 17.06.2020

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 02.10.2019

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 01.02.2019

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Тесленко Т. В.

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні