Ухвала
від 13.02.2020 по справі 752/22225/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/22225/19

Провадження № 1-кс/752/1503/20

У Х В А Л А

13 лютого 2020 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши в приміщенні Голосіївського районного суду міста Києва подане в рамках кримінального провадження № 12019100010009052 від 25.10.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 4 ст. 190, ч.4 ст.358 КК України, клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Голосіївського УП ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_6 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

встановив:

до слідчогосудді Голосіївськогорайонного судум.Києва надійшлоклопотання слідчоговідділення розслідуваннязлочинів усфері господарськоїта службовоїдіяльності СВГолосіївського УПГУ Національноїполіції ум.Києві ОСОБА_6 ,погоджене прокуроромКиївської місцевоїпрокуратури №1 ОСОБА_3 ,в якомупросить застосуватидо підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 запобіжний західу виглядіцілодобового домашньогоарешту на строк досудового розслідування, тобто до 25.03.2020.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав, посилаючись на викладені обставини та просив його задовольнити. Зазначив, що злочин у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_5 є особливо тяжким, підозрюваний вину у вчиненні злочине не визнає та останній не має постійного місця роботи.

Захисник ОСОБА_4 у судовому засіданні просила відмовити у задоволенні клопотання про застосування до ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту посилаючись на його безпідставність та необгрунтованість. Зазначає, що підозрюваний має двох дітей та співпрацює зі слідством, а те, що підозрюваний не визнає вину у вчиненні кримінального правопорушення не може слугувати підставою для застосування запобіжного заходу.

Підозрюваний ОСОБА_5 підтримав думку свого захисника.

Заслухавши пояснення прокурора, захисника, підозрюваного, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Голосіївського управління поліції ГУ Національної поліції у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019100010009052 внесене 25.10.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 4 ст. 190, ч.4 ст. 358 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що у невстановлений досудовим розслідуванням час, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебуваючи у невстановленому слідством місці діючи з корисливих спонукань, з метою заволодіння грошовими коштами під приводом продажу квартири АДРЕСА_1 , шляхом обману, вступив у злочинну змову з ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, з цією метою вони розробили злочинний план, який полягав у підробленні правоустановчих документів, які видаються чи посвідчуються підприємством, нотаріусом, і які надають права з метою використання їх у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу для подальшого заволодіння правом власності на вказану квартиру.

26.10.2019 року органом досудового розслідування повідомлено ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що він підозрюється у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 4 ст.190 КК України.

Вина ОСОБА_5 повністю підтверджується зібраними по кримінальному провадженню доказами, а саме: протоколом огляду місця події; протоколом обшуку; протоколами допиту підозрюваних; протоколами допиту свідків; протоколом пред`явлення особи для впізнання за фотознімками; протоколами огляду вилучених речей; розписками; заявами; матеріалами кримінального провадження у сукупності.

У органу досудового розслідування є підстави вважати, що підозрюваний ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.15, ч. 4 ст. 190 КК України, яке відповідно до ст. 12 КК України віднесено до категорії особливо тяжких злочинів, санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

В порядку ст. 177 КПК України встановлені ризики, що підозрюваний ОСОБА_5 , може переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду; незаконно впливати на свідків, потерпілого у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення;

Відповідно до ст.181 КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби.

Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

При вирішенні питання про застосування до підозрюваного ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, слідчий суддя відповідно до вимог ст.178КПК України в сукупностііз вищевказанимиобставинами враховуєвагомість наявнихдоказів провчинення останнімінкримінованого йомукримінального правопорушення;тяжкість покарання,що загрожуєостанньому уразі визнанняйого винуватиму кримінальномуправопорушенні,у вчиненніякого вінпідозрюється; вік тастан здоров`япідозрюваного; міцність соціальних зв`язків підозрюваного, наявність упідозрюваного постійногомісця роботиабо навчання; наявність судимостейу підозрюваного; ризик продовження чи повторення протиправної поведінки та приходить до висновку про відсутність достатніх стримуючих факторів, які б дозволили менш суворим запобіжним заходам запобігти, передбаченимст.177КПКУкраїни ризикам.

Враховуючи наявність обґрунтованої підозри, наявність ризиків передбачених ст. 177 КПК України, та недостатність застосування більш м`якого запобіжного заходу для запобігання ризикам, зазначеним у клопотанні, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Виходячи з наведеного, вважаю що запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту забезпечить виконання покладених на підозрюваного ОСОБА_5 процесуальних обов`язків, а також буде запобігати його спробам - переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду; незаконно впливати на свідків, потерпілого у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 176 -178, 181, 184, 186, 194 -196, 309 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

Клопотання задовольнити.

Застосувати до підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Красноармійськ, Донецької області, українця, громадянина України, офіційно не працевлаштованого, одруженого, маючого на утриманні двох малолітніх дітей, з середньо-спеціальною освітою, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши йому цілодобово залишати місце свого постійного проживання за адресою: АДРЕСА_2 .

Покласти на підозрюваного ОСОБА_5 , на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України наступні обов`язки:

-прибути до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду із встановленою періодичністю;

-цілодобово не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, прокурора, суду;

-повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

-здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Визначити строк дії ухвали до 25.03.2020 р. включно.

Виконання ухвали доручити органу національної поліції за місцем проживання підозрюваного.

Контроль за виконанням ухвали покласти на Київську місцеву прокуратуру № 1.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.02.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу87622520
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів домашній арешт

Судовий реєстр по справі —752/22225/19

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні