Ухвала
від 17.02.2020 по справі 353/115/20
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/115/20

Провадження № 1-кс/353/33/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2020 рокум.Тлумач

Слідчий суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора Тлумацького відділу Тисменицької місцевої прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_3 ,

розглянула клопотанняначальника СВТлумацького ВПКоломийського ВПГУНПУкраїни в Івано-Франківській області майора поліції ОСОБА_4 , погоджене начальником Тлумацького відділу Тисменицької місцевої прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_5 , у кримінальному провадженні № 120120090240000031, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2020 року, щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання надійшло до суду «17» лютого 2020 року о 11 год. 44 хв.

Слідчий суддя перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по доданих матеріалах, заслухавши думку прокурора, -

в с т а н о в и в :

Клопотання про тимчасовий доступ до документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

В клопотанні зазначені наступні документи, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , зокрема оригінали наступних документів: договір підряду № 1 від 27.12.2017 року, акти виконаних робіт форми КБ 2в та КБ-3, розрахунки вартості матеріалів, виробів та конструкцій, щодо проведення робіт по об`єкту «Проведення заходів щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану, а також заходи для боротьби з шкідливою дією вод безіменного потічка по вул. Загребля в м. Тлумач Івано-Франківської області», кошторисна документація, товарні чеки, прихідні накладні про придбання матеріалів, платіжні доручення, бухгалтерська документація щодо нарахування та переведення грошових коштів під час проведення вказаних робіт.

У клопотанні начальник СВ Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_4 зазначає, що 03.02.2020 року до чергової частини Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області поступив рапорт старшого ДОП Тлумацького ВП Коломийсмького ВП ГУНП в Івано-Франківській області підполковника поліції ОСОБА_6 про те, що посадові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » привласнили бюджетні кошти під час виконання робіт по об`єкту «Проведення заходів щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану, а також заходів для боротьби з шкідливою дією вод безіменного потічка по вул. Загребля в м. Тлумач Івано-Франківської області».

Дані обставини стали підставою для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2020 року кримінального провадження № 12020090240000031 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Зазначає, що 27.12.2017 року між ІНФОРМАЦІЯ_3 , в особі начальника відділу ОСОБА_7 , та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в особі директора ОСОБА_8 , було укладено договір підряду № 01. Згідно п.1 Договору, «Замовник» доручає, а «Підрядник» виконує роботи по об`єкту «Проведення заходів щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану, а також заходи для боротьби з шкідливою дією вод безіменного потічка по вул. Загребля в м. Тлумач Івано-Франківської області». Загальна вартість робіт складає 280962,11 грн. та розрахунок здійснюється на підставі актів виконаних робіт за формою КБ-2в та довідки про вартість виконаних робіт за формою КБ-3. Відповідно до п. 3 та п. 44 Договору термін виконання робіт та дії Договору становив п`ять днів, з 27 по 31 грудня 2017 року. Однак у той же день, 27.12.2017 року сторонами Договору було підписано Акт приймання виконаних будівельних робіт №01 форми КБ-2в та «Підряднику» та перераховано гроші в сумі 280962, 11 грн., однак роботи фактично виконані не були.

Враховуючи вищевикладене, та те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться зазначені у клопотанні документи, слідчий просив надати тимчасовий доступ до даних документів, оскільки вони можуть містити персональні дані осіб, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних, мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин вказаного кримінального провадження, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а також необхідні з метою проведення судової будівельно-технічної експертизи.

Начальник СВ Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилась, однак до суду подала письмову заяву, в якій вказала, що клопотання підтримує та просила судовий розгляд провести у її відсутності, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

Прокурор клопотання слідчого підтримав та вказав, що документи зазначені в клопотанні необхідні для повного та всебічного розслідування кримінального провадженя, а інформація, яка міститься у них, має істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та може бути використана як доказ у кримінальному провадженні.

Зазначені документи не є документами, до яких заборонено доступ (відповідно до ст. 161 КПК України): листуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв`язку з наданням правової допомоги, або об`єктами, які додані до такого листування чи інших форм обміну інформацією. Однак, відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які містяться в даних документах, можуть містити персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Слідчим суддею встановлено, що 04.02.2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020090240000031 внесені відомості за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, про що свідчить відповідний витяг (а.с. 3).

Так, 27.12.2017 року між ІНФОРМАЦІЯ_3 , в особі начальника відділу ОСОБА_7 , та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в особі директора ОСОБА_8 , було укладено договір підряду № 01 (а.с. 8-9). Згідно п.1 вказаного договору, «Замовник» доручає, а «Підрядник» виконує роботи по об`єкту «Проведення заходів щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану, а також заходи для боротьби з шкідливою дією вод безіменного потічка по вул. Загребля в м. Тлумач Івано-Франківської області». Згідно п.п. 7, 27 вказаного договору загальна вартість робіт складає 280962,11 грн. та розрахунок здійснюється на підставі актів виконаних робіт за формою КБ-2в та довідки про вартість виконаних робіт за формою КБ-3. Відповідно до п. 3 та п. 44 Договору термін виконання робіт та дії Договору становив п`ять днів, з 27 по 31 грудня 2017 року. 27.12.2017 року сторонами Договору було підписано Акт приймання виконаних будівельних робіт №01 форми КБ-2в та «Підряднику» та перераховано гроші в сумі 280962, 11 грн. (а.с. 10-12).

17.12.2019 року до ГУНП в Івано-Франківській області із заявою про вчинення кримінального правопорушення звернулось ГО « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та 03.02.2020 року до чергової частини Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області поступив рапорт старшого ДОП Тлумацького ВП Коломийсмького ВП ГУНП в Івано-Франківській області підполковника поліції ОСОБА_6 про те, що посадові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » привласнили бюджетні кошти під час виконання робіт по об`єкту «Проведення заходів щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану, а також заходів для боротьби з шкідливою дією вод безіменного потічка по вул. Загребля в м. Тлумач Івано-Франківської області» (а.с. 4-7). Постановою начальника СВ Тлумацького ВП ГУНП в Івано-Франківській області від 14.02.2020 року по даному кримінальному провадженню призначено судову будівельно-технічну експертизу.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вважає, що сторона кримінального провадження довела, що вказані документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , інформація, яка міститься у них, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, належної кваліфікації вчинених діянь, вони можуть бути використані як докази вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, є необхідними для проведення судової будівельно-технічної експертизи, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів (ч. 6 ст. 163 КПК України).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Надати начальнику СВ Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області майору поліції ОСОБА_4 тимчасовий доступ та можливість тимчасового вилучення документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , зокрема оригіналів наступних документів: договору підряду № 1 від 27.12.2017 року, актів виконаних робіт форми КБ 2в та КБ-3, розрахунків вартості матеріалів, виробів та конструкцій, щодо проведення робіт по об`єкту «Проведення заходів щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану, а також заходи для боротьби з шкідливою дією вод безіменного потічка по вул. Загребля в м. Тлумач Івано-Франківської області», кошторисної документації, товарних чеків, прихідних накладних про придбання матеріалів, платіжних доручень, бухгалтерської документації щодо нарахування та переведення грошових коштів під час проведення вказаних робіт.

Ухвала підлягає виконанню начальником СВ Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області майором поліції ОСОБА_4 , старшими слідчим СВ Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , та/або або за їх дорученням в порядку ст. 40 КПК України іншим оперативним працівником ІНФОРМАЦІЯ_5 .

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали 30 (тридцять) днів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87626173
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 . Клопотання надійшло до суду «17» лютого 2020 року о 11 год. 44 хв. Слідчий

Судовий реєстр по справі —353/115/20

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні