Вирок
від 17.02.2020 по справі 439/57/20
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Бродівський районний суд Львівської області

Справа № 439/57/20

ВИРОК

іменем України

17 лютого 2020 року м. Броди

Бродівський районний суд Львівської області

у складі:

головуючого-судді ОСОБА_1

з участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

номер кримінального провадження - 12019140160000673, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.12.2019,

про обвинувачення

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, жителя АДРЕСА_1 , на утриманні осіб не має, не працює, не судимий,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України,

за участю:

прокурора ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні зазначене кримінальне провадження,

в с т а н о в и в :

27.12.2019 приблизно о 18.40 год. ОСОБА_3 , перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння та знаходячись у приміщенні магазину «АТБ - маркет» за адресою: вул. Золота, буд. 7, м. Броди Львівської області, який належить. Товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ - маркет» (код ЄДРПОУ 30487219, м. Дніпро, проспект Олександра Поля, 40), на вітрині кондитерського відділу магазину побачив викладені плитки шоколаду «Milka» з начинкою зі смаком чізкейку, полуничною начинкою та печивом, та вирішив їх викрасти. Реалізовуючи свій злочинний умисел, ОСОБА_3 , скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, керуючись корисливими спонуканнями, переслідуючи мету особистого збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, шляхом вільного доступу таємно викрав належні ТзОВ «АТБ - маркет» 5 плиток шоколаду «Milka» з начинкою зі смаком чізкейку, полуничною начинкою та печивом, вартістю 69 гривень 59 копійок за одну штуку, чим спричинив потерпілому ТзОВ «АТБ маркет» матеріальної шкоди на загальну суму 347 гривень 90 копійок.

Таким чином, своїми діями, що виразились у таємному викраденні чужого майна, ОСОБА_3 вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та пояснив, що дійсно 27.12.2019 він перебував в стані алкогольного сп`яніння, і в момент, коли знаходився у магазині-маркеті «АТБ», раптово вирішив викрасти шоколад. Він взяв п`ять плиток шоколаду і сховав собі під куртку. Про вчинене шкодує. Чому він вчинив крадіжку, пояснити не може. Вважає, що такі дії були спровоковані надмірно вжитим алкоголем.

Представник потерпілого ТОВ «АТБ-маркет» - ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, подав суду письмову заяву, у якій просить суд судовий розгляд проводити у відсутності представника потерпілого. Сума збитків потерпілому відшкодована. Просить суд обрати міру покарання на свій розсуд.

Згідно з положенням ч. 3 ст. 349 КПК України, судом визнано недоцільним дослідження доказів щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, які ніким не оспорюються. Проти цього учасники судового провадження будь-яких заперечень не висловили. При цьому судом з?ясовано в учасників судового провадження, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, а також у добровільності їх позиції. Судом роз?яснено учасникам судового провадження, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини у апеляційному порядку.

Дії ОСОБА_3 вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 185 КК України, оскільки він вчинив крадіжку (таємно викрав чуже майно).

При визначенні виду і розміру покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом?якшують та обтяжують покарання.

ОСОБА_3 свою вину у вчиненому визнав повністю, щиро розкаявся, за вчинене готовий понести покарання.

Вказані обставини визнаються судом як такі, що пом`якшують покарання обвинуваченого.

Обставиною, яка обтяжує покарання обвинуваченого, є вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

При визначенні виду і розміру покарання обвинуваченому за вчинений злочин, суд, беручи до уваги обставини, що пом?якшують та обтяжують покарання обвинуваченого, враховуючи особу обвинуваченого, а саме те, що він позитивно характеризується по місцю проживання, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, вперше притягається до кримінальної відповідальності, а також досудову доповідь, відповідно до якої ризик вчинення повторного кримінального правопорушення оцінено як «середній», ризик небезпеки для суспільства, у тому числі для окремих осіб оцінюється як «середній», враховуючи тяжкість вчиненого, суд приходить до висновку про можливість призначити обвинуваченому покарання в межах санкції ч. 1 статті 185 КК України у виді штрафу.

Запобіжний захід у даному кримінальному провадження щодо ОСОБА_3 не застосовано.

Долю речових доказів вирішити відповідно до ст. 100 КПК України.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 368, 370 КПК України, суд, -

у х в а л и в :

ОСОБА_3 визнати винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Речові докази, а саме:

- 5 плиток шоколаду «Milka» з начинкою зі смаком чізкейку, полуничною начинкою та печивом повернути потерпілому ТОВ «АТБ-маркет»;

- цифоровий носій CD-R із індентифікаційним номером NIO5V15d8082271A2 із відеозаписами, залишити у матеріалах кримінального провадження.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

На вирок може бути подана апеляція до Львівського апеляційного суду через Бродівський районний суд Львівської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.02.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —439/57/20

Вирок від 17.02.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні