Ухвала
від 18.02.2020 по справі 360/51/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 лютого 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/51/20

Луганський окружний адміністративний суд

у складі головуючого судді: Захарової О.В.,

за участю

секретаря судового засідання: Пономарьової О.І.,

представників

позивача:

Дегтярьова Ю.С.,

відповідача: Дубової Н.В.,

розглянувши у судовому засіданні клопотання Бахмутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача у справі № 360/51/20 за позовом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Бахмутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Бахмутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю).

07 лютого 2020 року від відповідача - Бахмутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області, до суду через відділ діловодства та обліку звернень громадян надійшло клопотання про залучення головного розпорядника коштів - Відділ освіти Новоайдарської райдержадміністрації, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача (арк. спр. 77-78).

У судовому засіданні представник відповідача підтримала заявлене клопотання, просила задовольнити.

У судовому засіданні представник позивача просив вирішили клопотання відповідача на розсуд суду.

Розглянувши зазначене клопотання, суд виходив з такого.

Частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (частина четверта статті 49 КАС України).

При вирішенні питання про залучення до участі у справі третіх осіб суд має з`ясувати, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки, або позбавлено певних прав та/або обов`язків у майбутньому.

Відповідно до інформації, зазначеної у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 18.02.2020 № 1006350759, Відділ освіти Новоайдарської районної державної адміністрації є самостійною юридичною особою, органом державної влади (арк. спр. 101-102).

Також, згідно із відомостями, що містяться у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 18.02.2020 № 1006350261 (арк. спр. 98-100), засновником (власником) юридичної особи відповідача є Новоайдарська районна рада Луганської області.

Враховуючи приписи статті 49 КАС України, з огляду на предмет спору, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача, залучити до участі у даній справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відділ освіти Новоайдарської районної державної адміністрації, а також, оскільки рішення у справі може виплинути на права та обов`язки Новоайдарської районної ради Луганської області, суд вважає за необхідне з власної ініціативи залучити Новоайдарську районну раду Луганської області як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 180, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Бахмутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача у справі № 360/51/20 за позовом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Бахмутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоайдарської районної ради Луганської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) задовольнити.

Залучити як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відділ освіти Новоайдарської районної державної адміністрації (код за ЄДРПОУ 02142075, місце знаходження: 93500, Луганська область, Новоайдарський район, селище міського типу Новоайдар, вулиця Дружби, будинок 3).

Залучити як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Новоайдарську районну ради Луганської області (код за ЄДРПОУ 25373156, місце знаходження: 93500, Луганська область, Новоайдарський район, селище міського типу Новоайдар, вулиця Незалежності, будинок 2).

Направити третім особам копію позовної заяви.

Зобов`язати третіх осіб протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали надіслати (надати) суду пояснення щодо позовної заяви разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) іншим учасникам справи копії пояснення та доданих до нього документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя О.В. Захарова

Дата ухвалення рішення18.02.2020
Оприлюднено20.02.2020
Номер документу87644171
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —360/51/20

Ухвала від 16.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 16.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 04.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 21.05.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 18.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 11.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні