Ухвала
від 14.02.2020 по справі 570/3295/18
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/3295/18

Номер провадження 2/570/73/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2020 року Рівненський районний суд Рівненської області у складі:

судді Гнатущенко Ю.В.

з участю секретаря судового засідання Іллюк С.Р.

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Сокаля В.О.,

представника відповідача - адвоката Янчука В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Обарівської сільської ради Рівненського району Рівненської області про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання недостовірної інформації, зобов`язання її спростувати та стягнення моральної шкоди, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Рівненського районного суду Рівненської області перебуває вказана цивільна справа.

В судовому засіданні 14.02.2020 р. позивач ОСОБА_1 підтримав письмову заяву №2615 від 14.02.2020 р. та просить прийняти відмову від позову, закрити провадження у справі. Пояснив, що наслідки такої відмови йому відомі та зрозумілі. Вказав про відсутність інших клопотань.

В судовому засіданні представник позивача адвокат Сокаль В.О. також підтримав письмову заяву №2615 від 14.02.2020 р. про відмову від позову та закриття провадження у справі. Пояснив, що наслідки такої відмови йому відомі та зрозумілі. Вказав про відсутність інших клопотань.

Представник відповідача адвокат Янчук В.В. в судовому засіданні вказав про наявність у позивача права, передбаченого у відповідності до ст. 206 ЦПК України відмовитися від позову, тому не заперечує проти задоволення вказаної заяви.

Ззідно з п.1 ч.2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ст.206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Вислухавши учасників процесу, дослідивши заяву про відмову від позову та матеріали справи, суд вважає за необхідне прийняти відмову від позову та на підставі ст.255 ЦПК України закрити провадження у справі, оскільки позивач, відповідно до положень ст.ст.49, 255 ЦПК України відмовився від позову, підстави для неприйняття такої відмови судом не встановлені і відмова від позову не суперечить вимогам чинного законодавства і не порушує права сторін, наслідки відмови від позову сторонам зрозумілі.

Згідно ч.2ст.256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що провадження у справі необхідно закрити у зв`язку з відмовою позивача від позову.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 206, 255, 256, 268 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Прийняти відмову позивача вiд позову.

Провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Обарівської сільської ради Рівненського району Рівненської області про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання недостовірної інформації, зобов`язання її спростувати та стягнення моральної шкоди закрити.

Роз`яснити сторонам, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Рівненського апеляційного суду через Рівненський районний суд Рівненської області протягом 15 днів з дня проголошення, або безпосередньо до Рівненського апеляційного суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358ЦПК України.

Позивач ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 .

Відповідач Обарівська сільська рада Рівненського району Рівненської області, Рівненська обл., Рівненський р-н., с. Обарів,вул. Шкільна, 50, код ЄДРПОУ 04387272.

Повний текст судового рішення - ухвали суду складено 14.02.2020 р.

Суддя Гнатущенко Ю.В.

Дата ухвалення рішення14.02.2020
Оприлюднено19.02.2020
Номер документу87653113
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —570/3295/18

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гнатущенко Ю.В.

Ухвала від 20.05.2019

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 31.07.2018

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 19.07.2018

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні