Ухвала
від 18.02.2020 по справі 607/2918/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.02.2020 Справа №607/2918/20

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Сливка Л.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 17 лютого 2020 року подав до суду позов до відповідачів - Відділу у Тернопільському районі та м. Тернополі Головного Держгеокадастру в Тернопільській області, Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, державного реєстратора Великогаївської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області Бусь Ольги Степанівни, Великогаївської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області про визнання незаконною та скасування державної реєстрації права власності земельної ділянки.

Одночасно із поданням позову позивачем подано до суду заяву про забезпечення позову, у якій просить накласти арешт на земельну ділянку площею 4,7013 га (кадастровий номер 6125280300:01:001:0911) та заборонити іншим особам вчиняти будь-які дії щодо даної земельної ділянки.

Оглянувши подану заяву про забезпечення позову та проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висновку, що вказана заява про забезпечення позову підлягає до повернення заявнику.

Відповідно до ч. 1 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду), крім випадків, передбачених частиною п`ятою цієї статті.

Згідно ч. 1 ст. 151 ЦПК України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: найменування суду, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності; предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Всупереч п. 6 ч. 1 ст. 151 ЦПК України у вказаній заяві про забезпечення позову не зазначено пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення.

Крім цього, в порушення п. 4 ч. 1 ст. 151 ЦПК України заявником не обґрунтувано необхідності вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту та заборони вчиняти дії, не зазначено обставин щодо необхідності вжиття двох видів забезпечення позову не конкретизовано коло осіб, та які саме дії заборонити вчиняти щодо земельної ділянки.

Відповідно до приписів частини 10 статті 153 ЦПК України - суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

З огляду на зазначені обставини, суддя приходить до переконання, що заява про забезпечення позову підлягає поверненню заявнику.

На підставі наведеного та керуючись статтями 149-153, 261, 352-355, Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову - повернути заявнику.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до Тернопільського апеляційного суду.

Дата складення та підписання ухвали 18 лютого 2020 року .

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

Дата ухвалення рішення18.02.2020
Оприлюднено19.02.2020
Номер документу87659226
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —607/2918/20

Постанова від 16.03.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Ходоровський М. В.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Ходоровський М. В.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Ходоровський М. В.

Ухвала від 12.01.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Ходоровський М. В.

Рішення від 20.11.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Рішення від 20.11.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні