Ухвала
від 19.02.2020 по справі 200/985/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

19 лютого 2020 р. Справа №200/985/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Дмитрієв В.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (місцезнаходження: Донецька обл., м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3, код ЄДРПОУ 13486010), Адміністрації Державної прикордонної служби України (місцезнаходження: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, б. 26), третя особа: Державна казначейська служба України (місцезнаходження: 01601, м. Київ, вул. Бастіонна, 6, код ЄДРПОУ: 37567646) про визнання протиправними дії та бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

14 січня 2020 року до суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (далі - Відповідач 1), Адміністрації Державної прикордонної служби України (далі - відповідач 2), третя особа: Державна казначейська служба України з вимогами:

- визнати за ОСОБА_1 право на призначення та отримання пенсії за вислугу років відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби та деяких інших осіб" в розмірі, який обчислений з грошового забезпечення до якого включені: допомога на оздоровлення, матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових проблем, премії, винагорода за безпосередню участь в АТО, грошова компенсація за невикористані дні відпустки, індексація та одноразова грошова допомога при звільненні з військової служби, з яких було сплачено єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування;

- зобов`язати Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області після отримання від Адміністрацію Державної прикордонної служби України довідки про додаткові види грошового забезпечення, які ОСОБА_1 отримував протягом останніх 24 місяців перед місяцем звільнення з військової служби, призначити та виплачувати ОСОБА_1 пенсію в розмірі, який обчислений з грошового забезпечення до складу якого включені грошова допомога на оздоровлення, матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових проблем, премії, винагорода за безпосередню участь в АТО, грошова компенсація за невикористані дні відпустки, індексація та одноразова грошова допомога при звільненні з військової служби, з яких було сплачено єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, та здійснити перерахунок пенсії, у зв`язку з підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців;

- визнати протиправною бездіяльність Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій обл., щодо нездійснення перерахунку позивачу пенсії за вислугу років та зобов`язати управління ПФУ в Донецькій обл., вчинити дії, щодо перерахунку пенсії та виплати пенсії за вислугу років, ОСОБА_1 , у зв`язку з зміною грошового забезпечення, а саме підвищення посадового окладу для військовослужбовців та із включенням до складу (розміру) грошового забезпечення, з якого призначається (обчислюється) пенсія, з яких було сплачено єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування:

- 4428,35 грн., допомога на оздоровлення за 2013 рік, 4253,23 грн. допомога на оздоровлення за 2014 рік, 6826,18 грн. допомога на оздоровлення за 2015 рік;

- 1180 грн., матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових проблем за 2013 рік, 1135 грн., матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових проблем за 2014 рік, 1135 грн., матеріальна допомога на вирішення соціально - побутових проблем за 2015 рік;

- 1000 грн. премія в травні 2014 року, 3500 грн. премія в серпні 2014 року, 1000 грн. премія в вересні 2014 року, 2800 грн., премія в жовтні 2014 року, 9000 грн., премія в листопаді 2014року, 7400 грн. премія в грудні 2014 року.

- 3986, 14 грн. доплата винагорода за безпосередню участь в АТО липень 2014 року, 4270,86 грн., доплата за безпосередню участь в АТО серпень 2014 року, 4244,60 грн. доплата за безпосередню участь в АТО вересень 2014 року, 5916,02 грн., доплата за безпосередню участь в АТО жовтень 2014 року, 3523,19 грн. доплата за безпосередню участь в АТО листопад 2014 року, 12110,96 грн. доплата за безпосередню участь в АТО грудень 2014 року, 3000 грн. доплата за безпосередню участь в АТО лютий 2015 року;

- 5688,48 грн., грошова компенсація за невикористані дні відпустки лютий 2015 рік;

- 37543,99 грн., одноразова грошова допомога при звільненні з військової служби березень 2015 рік;

- зобов`язати управління ПФУ в Донецькій обл., виплатити різницю між фактично отриманими коштами та перерахованим розміром пенсії з часу її призначення (обчислення), а саме з 1 лютого 2015 року по теперішній час;

- визнати дії Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області щодо обчислення розміру та виплати йому пенсії з грошового забезпечення без врахування щомісячної додаткової грошової винагороди, винагороди за АТО, грошової допомоги на оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, індексації та одноразової грошової допомоги при звільненні, які він отримував протягом останніх 24 місяців перед звільненням з військової служби, з яких було сплачено єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, протиправними та такими, що порушують його права як людини передбачені ст.. 1 Протоколу № 1 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод;

- зобов`язати Адміністрацію Державної прикордонної служби України скласти та направити до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області нову довідку про розмір грошового забезпечення, що враховується для перерахунку та виплати пенсії з урахуванням додаткових видів грошового забезпечення: допомога на оздоровлення, матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових проблем, премії, винагорода за безпосередню участь в АТО, грошова компенсація за невикористані дні відпустки, індексація та одноразова грошова допомога при звільненні з військової служби, з яких було сплачено єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування;

- стягнути на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в сумі 80000 грн., з Державного бюджету України через Державну казначейську службу України шляхом безпосереднього списання коштів з Єдиного казначейського рахунку.

Позовні вимоги мотивовані тим, що грошова допомога на оздоровлення, матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань, індексація та одноразова грошова допомога при звільненні, з яких сплачено страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, належать до складу грошового забезпечення військовослужбовців, з розміру якого обчислюється пенсія, проте такі складові не включені у розрахунок розміру пенсії позивача.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 27 січня 2020 року позовну заяву залишено без руху та позивачу надано строк для усунення виявлених недоліків позовної заяви.

14 лютого 2020 року недоліки позовної заяви усунуті позивачем.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Розглянувши матеріали справи дійшов висновку, що справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження, оскільки необхідно отримання відзиву на адміністративний позов, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, зібрання відповідних доказів для вирішення справи по суті, а також необхідністю вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Враховуючи наведене, вважаю за необхідне прийняти позову заяву до розгляду, відкрите провадження в адміністративній справі та призначити підготовче засідання.

Керуючись ст.ст. 171, 173, 179, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, Адміністрації Державної прикордонної служби України, третя особа: Державна казначейська служба України про визнання протиправними дії та бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 17 березня 2020 року о 10 год. 30 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Відповідачу встановити строк для подання відзиву на позовну заяву протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки:http://court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.С. Дмитрієв

Дата ухвалення рішення19.02.2020
Оприлюднено19.02.2020

Судовий реєстр по справі —200/985/20-а

Постанова від 28.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Постанова від 29.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 25.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Рішення від 17.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 17.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні