Рішення
від 17.02.2020 по справі 686/1823/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/1823/20

Провадження № 2-о/686/106/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2020 р. м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області в складі: головуючого судді - Продана Б.Г., за участі секретаря судового засідання - Боднар А.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Хмельницькому цивільну справу №686/1823/20 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особа - Малиницька сільська рада Хмельницького району

про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернулася до суду та вказала, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 , яка заповіла своє майно заявнику. При зверненні до нотаріальної контори з питанням оформлення спадщини, виявилось, що при видачі Державного акту на право приватної власності на землю була допущена помилка, яка перешкоджає заявнику володіти, користуватися та розпоряджатися своєю спадщиною, а саме: в Державному акті зазначено прізвище ОСОБА_2 , тоді як правильно ОСОБА_2 . Виправити дану помилку у вищезазначеному документі неможливо, оскільки на законодавчому рівні механізм, який би передбачав внесення змін в державний акт на право приватної власності на землю відсутній, у зв`язку чим заявник змушена звернутись до суду.

В судове засідання заявник не з`явилась, подала заяву про слухання справи у її відсутності, заяву підтримує та просить задоволити в повному обсязі.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про день та час слухання справи повідомлений належним чином та надіслав до суду заяву про розгляд справи у відсутність представник заінтересованої особи.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч 2. суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ч. 1 п. 6 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Так, судом встановлено, що рішенням виконкому Малиницької сільської ради народних депутатів №6 від 22.05.1996 року ОСОБА_2 передано у власність земельну ділянку, площею 0,28 га яка розташована на території АДРЕСА_1 а цільове призначення - обслуговування житлового будинку, будівель та інших споруд 0,25 га та ведення особистого підсобного господарства 0,03 га, що підтверджується державним актом на право приватної власності на землю виданого громадянину України від 26.08.1997 року. На теперішній час АДРЕСА_2 .

При видачі Державного акту була допущена помилка, а саме: в Державному акті зазначено прізвище ОСОБА_2 , тоді як правильно ОСОБА_2 .

ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 померла, що підтверджується копією свідоцтва про смерть.

ОСОБА_2 за життя залишила заповіт, у відповідності до якого все майно заповіла ОСОБА_1 , однак, допущена помилка перешкоджає заявнику володіти, користуватися та розпоряджатися своєю спадщиною, тому що нотаріальною конторою їй було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину.

Правильне прізвище, ім`я, по батькові померлої зазначені в свідоцтві про смерть, виданому Малиницькою сільською радою Хмельницького району Хмельницької області від 05.02.2010 року, а саме ОСОБА_2 , а також у витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку від 19.04.2019 року, а саме ОСОБА_2 .

Дані обставини ніким не оспорюються та підтверджуються копіями документів, які долучені до матеріалів справи.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що заяваОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу є підставною, обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 258, 263 - 265, 293, 315 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Заяву задоволити.

Встановити факт належності ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 державного акту III-ХМ№023454 на право приватної власності на землю площею 0,28 га, розташованої на території АДРЕСА_3 ) переданої для обслуговування житлового будинку, будівель та інших споруд 0,25 га та ведення особистого підсобного господарства 0,03 га, який був виданий Малиницькою сільською радою народних депутатів 26.08.1997 року на ім`я ОСОБА_2 .

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Хмельницького апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , іпн НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_4 ;

заінтересована особа: Малиницька сільська рада, код ЄДРПОУ 04403723, адреса: 31331, Хмельницька область, Хмельницький район, с. Малиничі, вул.. Мирна, буд. 2.

Дата складання повного тексту рішення 19.02.2020 року.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.02.2020
Оприлюднено20.02.2020
Номер документу87698520
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —686/1823/20

Рішення від 17.02.2020

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Продан Б. Г.

Ухвала від 23.01.2020

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Продан Б. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні