Постанова
від 16.07.2009 по справі 2-а-6033/09/2270/3
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2 - а - 6033/09/2270/3

ПОСТАНОВА

Іменем України

16 липня 2009 року Хмельницький окружн ий адміністративний суд

в складі:

головуючого судді Коваля Р.Й. ,

при секретарі Сенькові О.О. ,

з участю представника позивача Євтушенко І.В. ,

представника відповідача Петрука А.В. ,

розглянувши у відкритому судовому засіда нні в залі суду адміністративну справу за позовом управління Пенсійног о фонду України в Шепетівському районі Хмельницької області до Грицівс ького комунального підприємства «Аква» , смт.Гриців Шепетівського району Хмельницько ї області ,

про стягнення заборгованості по сплаті с трахових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , штрафних санкц ій та пені ,

ВСТАНОВИВ:

В поданій до суду позовній заяві управління Пенсійного фонду України в Шепетівсько му районі зазначило , що відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємни цької діяльності - юридична особа та перебуває на обліку в управлінні Пе нсійного фонду України в Шепетівському районі як платник страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Відповідно до ст.ст. 14 , 15 , 17 , 20 Закону України «Про загально обов'язкове державне пенсійне страхування» відповідач є платником стр ахових внесків до системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування , а о тже , зобов'язани й нараховувати , обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страх ові внески. Станом на 30 квітня 2009 року у відповідача утворилась заборгованість зі сп лати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страх ування в сумі 22657 грн. 88 ко п.3 а період: жовтень 2008 року - березень 2009 року , яку управління просить ст ягнути з відповідача на свою користь.

В судовому засіданні представник позивач а уточнила заявлені вимоги , просить стягнути з відповідача 15626 грн. 25 ко п.3 аборгованості , та підтвердила зазначені в позовній заяві обставин и. Представник відповідача позов визнав частково.

Заслухавши пояснення представників стор ін , дослідивши м атеріали справи , суд вважає , що позов підлягає у задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статей 14 , 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне п енсійне страхування» (далі - Закону) страхувальниками та платниками страхових в несків є підприємства , установи і організації , створені відповідно до законодавства Укр аїни , незалежно від форми власності , виду діяльності та господарювання , об'єднання громадян , профспілки , політичні партії (у том у числі філії , пр едставництва , ві дділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств , установ , організацій , об'єднань громадян , профспілок , політичних партій , які мають окремий бала нс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами).

Як видно із пояснень представників сторі н та наявних в матеріалах справи копій карток особового рахунку страхув альника - юридичної о соби , розрахункі в сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страх ування , що підля гають сплаті відповідачем , вимоги управління Пенсійного фонду України в Шепет івському районі про сплату боргу ,

розрахунку суми позову , рішень про застосування ф інасових санкцій та нарахування пені , відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємни цької діяльності - юр идична особа та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду Украї ни; в Шепетівському районі як платник страхових внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхування.

Згідно статей 17 , 20 Закон у страхувальник зобов'язаний нараховувати , обчислювати і сплачувати в установлені ст роки та в повному обсязі страхові внески , нараховані за відповідний базовий звітний пе ріод , не пізніше ніж через 20 календар них днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески підлягають спл аті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

Всупереч цьому відповідача вчасно зазнач ених внесків не сплачував , у зв'язку з чим станом на 30 квітня 2009 року у відповідача утворилась заборгованість зі сп лати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страх ування в сумі 9116 грн. 10 ко п.3 а період: грудень 2008 року - березень 2009 року , штрафних санкцій в сумі 4320 грн. 51 коп. та пені в сумі 2189 грн. 64 коп. , а всього на загальну суму 15626 грн. 25 коп.

Управління Пенсійного фонду України в Ше петівському районі на адресу боржника направляло вимогу , яка не була ним оскаржена у встановленому законодавством порядку і набрала чинності.

За таких умов суд вважає , що заявлені вимоги обгрун товані , підтверд жені належними доказами , у зв'язку з чим підлягають задоволенню в повному обсязі.

Враховуючи зазначене , на підставі ст.ст. 11 , 14 , 15 , 17 , 20 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» , керуючись ст.ст. 7 - 12 , 17 , 18 , 70 , 71 , 86 , 99 , 100 , 158 - 163 , 186 , 254 КАС України , суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов управ ління управління Пенсійного фонду України в Шепетівському районі Хмел ьницької області задовільнити.

Стягнути з Грицівського комунального під приємства «Аква» , смт.Гриців Шепетівського району Хмельницької облас ті (код ЄДРПОУ 32678220) на к ористь управління Пенсійного фонду України в Шепетівському районі Хме льницької області (код 14150246) заборгованість зі сплати страхових внесків на зага льнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 9116 грн. 10 ко п.3 а період: грудень 2008 року - березень 2009 року , штрафних санкцій в сумі 4320 грн. 51 коп. та пені в сумі 2189 грн. 64 коп. , а всього на загальну суму 15626 (п'ятнадцять тисяч шістсот двадцять шість) грн. 25 коп.

Про апеляційне оскарження постанови суду може бути подана заява до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з складення постанови в повному обсязі. Протягом двадцяти днів піс ля подання такої заяви може бути подана апеляційна скарга на постанову с уду з одночасним надсиланням її копії до Львівського апеляційного адмі ністративного суду.

Постанова суду набирає законної сили піс ля закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження , якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження , але апеляційна скарга не б ула подана протягом двадцяти днів після подання такої заяви , постанова суду набирає за конної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної ск арги постанова , якщо її не скасовано , набирає законної сили після закінчення апеляційног о розгляду справи.

Дата ухвалення рішення16.07.2009
Оприлюднено20.04.2010
Номер документу8770960
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-6033/09/2270/3

Постанова від 16.07.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні