Рішення
від 20.02.2020 по справі 912/28/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2020 рокуСправа № 912/28/20 Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Коваленко Н.М.,

при секретарі судового засідання Перепічай В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу №912/28/20 від 08.01.2020

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНТЕНТ ЦЕНТР" (далі - ТОВ "НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНТЕНТ ЦЕНТР"), код ЄДР 35392305, 01054, вул. Дмитрівська, буд. 30, м. Київ,

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "КОНТАКТ-ЛТД" (далі - ТОВ "ТРК "КОНТАКТ-ЛТД"), код ЄДР 32282355, 28000, Кіровоградська обл., місто Олександрія, проспект Соборний, будинок 136,

про стягнення 33 491, 02 грн

ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача - участі не брали;

від відповідача - участі не брали.

До Господарського суду Кіровоградської області 03.01.2020 надійшла позовна заява №186/12 від 24.12.2019 ТОВ "НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНТЕНТ ЦЕНТР" з вимогами прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, стягнути з ТОВ "ТРК "КОНТАКТ-ЛТД" заборгованість за договором за період з 01.08.2019 по 30.11.2019 в сумі 32040,00 грн, 3% річних у сумі 129,69 грн та пеню за договором в сумі 1 321,33 грн. У разі неявки в судове засідання належним чином повідомленої сторони позивача, розгляд справи провести за її відсутності.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем Субліцензійного договору №413-ІМГ/19 від 01.01.2019, укладеного сторонами, щодо сплати щомісячної винагороди (роялті) за надане невиключне майнове право на використання Телепрограм «Інтер» , «К1» , «К2» , «НТН» , «МЕГА» , «Ентер-фільм» , «ПІКСЕЛЬ TV» , ZOOM шляхом ретрансляції абонентам в телемережі відповідача в аналоговому та цифровому (DVB-C) форматі мовлення на території м. Олександрія Кіровоградської області в межах строку дії такого договору.

Ухвалою від 08.01.2020 господарський суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі №912/28/20. Ухвалив справу №912/28/20 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження. Судовий розгляд призначив на 06.02.2020. Встановив сторонам строк для подання заяв по суті справи. Встановив сторонам строк для подання документів (доказів), необхідних для розгляду справи по суті.

Копія ухвали від 08.01.2020, що направлена на адресу відповідача, яка зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань - 28000, Кіровоградська обл., місто Олександрія, ПРОСПЕКТ СОБОРНИЙ, будинок 136, повернута органом поштового зв`язку із відміткою "Інші причини, що не дали змоги виконати обов`язки щодо пересилання поштового відправлення".

Ухвалою від 06.02.2020 господарський суд відклав розгляд справи по суті на 20.02.2020 о 14:30, та, зокрема, ухвалив направити ухвалу про відкриття провадження у справі на адресу відповідача повторно.

Також господарський суд 07.02.2020 розмістив оголошення на офіційному вебсайті судової влади України, сторінці Господарського суду Кіровоградської області оголошення про виклик відповідача.

Відповідно до ч. 4 ст. 122 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) - відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається в суд через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Копії ухвали від 06.02.2020 та від 08.01.2020 також повернуті органом поштового зв`язку із відміткою "Адресат відсутній за вказаною адресою".

Відповідно до п. 5 ч. 6 ст. 242 ГПК України - днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Отже, відповідач є таким, що належним чином повідомлений про час і місце судового засідання.

Відповідач своїм правом на подання відзиву на позовну заяву не скористався.

Відповідно до ч. 9 ст. 165 ГПК України - у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

За ч. 2 ст. 178 ГПК України - у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач повідомлений про час і місце судового засідання, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

Господарський суд враховує клопотання позивача, викладене у позовній заяві про розгляд справи без участі його повноважного представника за умови належного повідомлення про час і місце судового засідання.

Розглянувши матеріали справи, всебічно та повно з`ясувавши обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши в сукупності докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

01.01.2019 між ТОВ "Національний контент центр" (далі - позивач, Ліцензіат) та ТОВ "Контакт-ЛТД" (далі - відповідач, Субліцензіат) укладено Субліцензійний договір №413-ІМГ/19 (далі - договір), за яким Ліцензіат надає Субліцензіату невиключне право на використання Телепрограм шляхом Ретрансляції в Телемережі в аналоговому та цифровому (DVB-C) форматі мовлення на Території в межах строку дії Договору (п. 1.1. договору).

У договорі визначено терміни та визначення, зокрема, такі.

- Ліцензіар (Ліцензіари) - юридична особа, яка є телерадіоорганізацією згідно з законодавством України та має ліцензію (ліцензії) на мовлення Національної ради України з

питань телебачення і радіомовлення. Далі в Договорі: Ліцензіари - ПрАТ Телеканал Інтер

(Телепрограма - Інтер), ТОВ Телеканал МЕГА (Телепрограма - МЕТА), ТОВ Телеканал

К2 (Телепрограма - К2), ТОВ ТРК Музика ТВ (телепрограма - ПІКСЕЛЬ ТV), ТОВ Телестудія Служба інформації (Телепрограма - НТН), ТОВ Телерадіоорганізація Мульті Медіа Сервіс (Телепрограма - К1), ТОВ ТРК Кіно ТВ (Телепрограма - Ентер-фільм), ТОВ "Музичне телебачення" (Телепрограма - ZOOM);

Телепрограма - об`єднана єдиною творчою концепцією сукупність Передач, яка транслюється під певним Логотипом та відповідно до сітки мовлення і має назву: "Інтер", "К1", "К2", "НТН", "МЕГА", "Ентер-фільм", "Піксель TV", ZOOM. В сукупності вживаються як Телепрограми. Є об`єктом суміжних прав.

Територія - означає територію, на яку розповсюджуються невиключні права на Ретрансляцію Телепрограм, і становить територію м. Олександрія Кіровоградської області.

За п. 3.1. договору за використання прав, наданих відповідно до пункту 1.1. Договору, Субліцензіат сплачує Ліцензіату щомісячну Винагороду (роялті) у розмірі 8010,00 грн. (вісім тисяч десять гривень 00 копійок), без ПДВ (як операція, що не є об`єктом оподаткування ПДВ згідно абз. 2 п. п. 196.1.6. п. 196.1. ст. 196 Податкового кодексу України та відповідно до п. п. 14.1.225 п. 14.1. ст. 14 Податкового кодексу України).

Відповідно до п.3.2. договору винагорода (роялті) за звітний місяць зазначена в п. 3.1. Договору виплачується Субліцензіатом на підставі рахунку Ліцензіата або даного Договору, шляхом перерахування коштів у повному обсязі на поточний рахунок Ліцензіата не пізніше 20 (двадцятого) числа місяця, який іде за звітним.

Згідно з п.3.5.договору Сторони зобов`язуються щомісячно оформлювати та підписувати відповідний двосторонній Акт надання-використання права (далі - Акт), який є засвідченням факту виконання умов Договору. Акт датується останнім числом звітного місяця і надсилається Ліцензіатом Субліцензіату не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним. Субліцензіат зобов`язується протягом 5 (п`яти) робочих днів з дня отримання Акту, повернути підписаний Акт Ліцензіату або надати письмові мотивовані заперечення щодо підписання такого Акту. У випадку, коли Ліцензіат протягом вказаного строку не отримує від Субліцензіата підписаного Акта або мотивованої відмови, в день закінчення вказаного строку такий Акт вважається прийнятим Субліцензіатом, права належно наданими та використаними без зауважень, а Винагорода (роялті) підлягає виплаті.

Пунктом 4.1.6 договору сторони передбачили, що у випадку несвоєчасної виплати Субліцензіатом Винагороди (роялті) Ліцензіату, Ліцензіат має право стягнути з Субліцензіата пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми невиконаного Субліцензіатом зобов`язання за кожний день прострочення.

Всі штрафи та пеня, передбачені умовами Договору, підлягають сплаті відповідно до виставленого рахунку та/або претензії Ліцензіата, але не пізніше, ніж через 10 (десять) робочих днів з дати одержання Субліцензіатом такого рахунку та/або претензії Ліцензіата. (п. 4.1.7. договору)

Договір набирає чинності з 01 січня 2019 року і діє до 31 грудня 2019 року (п. 7.1. договору).

У Додатку № 1 від 01.01.2019 до договору сторони узгодили розміщення Телепрограм у Пакетах телепрограм Субліцензіата.

Договір з додатком підписано повноважними представниками сторін та скріплено печатками.

Розглядаючи позов по суті, господарський суд виходить з такого.

Згідно з приписами ст. 11 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків є, зокрема, договори та інші правочини.

Згідно зі ст. 173 Господарського кодексу України (далі - ГК України) - господарським визнається зобов`язання, що виникає між суб`єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб`єкт (зобов`язана сторона, у тому числі боржник) зобов`язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб`єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб`єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов`язаної сторони виконання її обов`язку.

Господарські зобов`язання можуть виникати, зокрема, з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать. (ч. 1 ст. 174 ГК України)

Відповідно до ст. 509 ЦК України - зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. (ст. 525 ЦК України)

Статтею 526 ЦК України встановлено, що зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 426 ЦК України - використання об`єкта права інтелектуальної власності іншою особою здійснюється з дозволу особи, яка має виключне право дозволяти використання об`єкта права інтелектуальної власності, крім випадків правомірного використання без такого дозволу, передбачених цим Кодексом та іншим законом. Умови надання дозволу (видачі ліцензії) на використання об`єкта права інтелектуальної власності можуть бути визначені ліцензійним договором, який укладається з додержанням вимог цього Кодексу та іншого закону.

За змістом п. 2 ч. 1 ст. 1107 ЦК України - розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності здійснюється на підставі, зокрема, ліцензійного договору.

Особа, яка має виключне право дозволяти використання об`єкта права інтелектуальної власності (ліцензіар), може надати іншій особі (ліцензіату) письмове повноваження, яке надає їй право на використання цього об`єкта в певній обмеженій сфері (ліцензія на використання об`єкта права інтелектуальної власності). Ліцензія на використання об`єкта права інтелектуальної власності може бути оформлена як окремий документ або бути складовою частиною ліцензійного договору. (ч. 1-2 ст. 1108 ЦК України)

У відповідності до ч. 1-3 ст. 1109 ЦК України - за ліцензійним договором одна сторона (ліцензіар) надає другій стороні (ліцензіату) дозвіл на використання об`єкта права інтелектуальної власності (ліцензію) на умовах, визначених за взаємною згодою сторін з урахуванням вимог цього Кодексу та іншого закону.

У випадках, передбачених ліцензійним договором, може бути укладений субліцензійний договір, за яким ліцензіат надає іншій особі (субліцензіату) субліцензію на використання об`єкта права інтелектуальної власності. У цьому разі відповідальність перед ліцензіаром за дії субліцензіата несе ліцензіат, якщо інше не встановлено ліцензійним договором.

У ліцензійному договорі визначаються вид ліцензії, сфера використання об`єкта права інтелектуальної власності (конкретні права, що надаються за договором, способи використання зазначеного об`єкта, територія та строк, на які надаються права, тощо), розмір, порядок і строки виплати плати за використання об`єкта права інтелектуальної власності, а також інші умови, які сторони вважають за доцільне включити у договір.

Відповідно до пп. 14.1.225 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - ПК України) роялті - будь-який платіж, отриманий як винагорода за використання або за надання права на використання об`єкта права інтелектуальної власності, а саме на будь-які літературні твори, твори мистецтва або науки, включаючи комп`ютерні програми, інші записи на носіях інформації, відео- або аудіокасети, кінематографічні фільми або плівки для радіо- чи телевізійного мовлення, передачі (програми) організацій мовлення, інших аудіовізуальних творів, будь-які права, які охороняються патентом, будь-які зареєстровані торговельні марки (знаки на товари і послуги), права інтелектуальної власності на дизайн, секретне креслення, модель, формулу, процес, права інтелектуальної власності на інформацію щодо промислового, комерційного або наукового досвіду (ноу-хау).

Згідно з ч. 2 ст. 41 Закону України "Про авторське право і суміжні права" - майнові права організації мовлення можуть передаватися (відчужуватися) іншим особам на підставі договору, в якому визначаються спосіб і строк використання програми мовлення, розмір і порядок виплати винагороди, територія, на яку розповсюджуються передані права, тощо.

Відповідно до положень ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - ретрансляція телерадіопрограм та передач, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, на території України не обмежується. Порядок ретрансляції регулюється цим Законом. Право на ретрансляцію теле- та/чи радіопрограм визначається ліцензією на мовлення або ліцензією провайдера програмної послуги. Провайдери програмної послуги здійснюють ретрансляцію телерадіопрограм та передач у багатоканальних телемережах відповідно до переліку телерадіопрограм та передач, які передбачено надавати у складі програмної послуги.

На виконання умов п. 3.5. договору сторони підписали акти за серпень та вересень 2019 року, а саме: акт надання-використання прав №413-8-ІМГ/19 від 31.08.2019 та №413-9-ІМГУ19 від 30.09.2019. (т.1 а.с.18)

Водночас акти надання-використання прав №413-10-ІМГ/19 від 31.10.2019 за жовтень 2019 року та №413-11-ІМГ/19 від 30.11.2019 за листопад 2019 року, що підписані з боку позивача і направлені ним на адресу відповідача, не повернуті відповідачем. (а.с. 19-20)

Мотивованої відмови відповідача щодо непідписання таких актів суду не подано.

В силу умов п. 3.5. договору акти №413-10-ІМГ/19 від 31.10.2019 за жовтень 2019 року та №413-11-ІМГ/19 від 30.11.2019 за листопад 2019 року вважаються прийнятими відповідачем, права належно наданими та використаними без зауважень, а Винагорода (роялті) підлягає виплаті.

Протягом дії договору відповідач систематично не виконував своїх договірних зобов`язань з виплати винагород за надані права, таким чином, сума заборгованості за надані невиключні права за серпень-листопад 2019 року складає 32 040,00 грн.

Частинами 1-2 ст. 193 ГК України встановлено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

Станом на час звернення до господарського суду із позовом та вирішення спору, відповідач визначеної договором винагороди (роялті) не сплатив, внаслідок чого за останнім утворилась заборгованість у розмірі 32 040,00 грн.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що відповідачем порушено умови Субліцензійного договору №413-ІМГ/19 від 01.01.2019, а також приписи ст. 525-526 ЦК України, ст. 193 ГК України, а тому позовні вимоги про стягнення з відповідача 32 040,00 грн основного боргу є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

У зв`язку з невиконанням умов договору по сплаті винагороди (роялті) за період з серпня по листопад 2019 року в сумі 32 040,00 грн, позивачем здійснено нарахування 3 % річних за договором в сумі 129,69 грн та пеню в сумі 1321,33 грн.

Згідно ст. 530 ЦК України - якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

За ч. 1 ст. 546 ЦК України - виконання зобов`язання може забезпечуватися, зокрема, неустойкою.

Відповідно до положень ст. 549 ЦК України - неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

За положеннями ст. 610 ЦК України - порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

У разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема: сплата неустойки. (ст. 611 ЦК України)

Статтею 216 ГК України встановлено, що учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за правопорушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставах і в порядку, передбачених цим Кодексом, іншими законами та договором.

Штрафними санкціями згідно ст. 230 ГК України визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання. Суб`єктами права застосування штрафних санкцій є учасники відносин у сфері господарювання, зазначені у статті 2 цього Кодексу.

Таким чином, порушення відповідачем зобов`язання в частині своєчасної оплати за використання невиключних прав, що надані позивачем, в установлений договором строк є підставою для застосування до відповідача штрафної санкції у вигляді пені.

Сторони в пункті 4.1.6. договору передбачили, що у випадку несвоєчасної виплати Субліцензіатом Винагороди (роялті) Ліцензіату, останній має право стягнути з Субліцензіата пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми невиконаного Субліцензіатом зобов`язання за кожний день прострочення.

Договір є обов`язковим для виконання сторонами. (ст. 629 ЦК України)

Статтею 625 ЦК України встановлено, що боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Враховуючи приписи наведених вище норм, вимоги позивача про стягнення пені та 3% річних є правомірними.

Перевіривши розрахунок позивача по нарахуванню 3% річних та пені (т.1 а.с.10-11), господарський суд доходить висновку про правильність такого розрахунку, а тому з відповідача підлягають стягненню 3 % річних в сумі 129,69 грн та пеня в сумі 1321,33 грн.

Враховуючи викладене, позовні вимоги ТОВ "Національний контент центр" до ТОВ "ТРК "Контакт ЛТД" підлягають задоволенню в повному обсязі в сумі 33491,02 грн, в тому числі 32 040,00 грн основного боргу, 129,69 грн 3% річних та 1321,33 грн пені.

У відповідності до ст. 129 ГПК України судовий збір покладається на відповідача.

Керуючись ст. 73-74, 76-77, 123, 129, 233, 236-241, 247-252, 326-327 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "КОНТАКТ-ЛТД" (код ЄДР 32282355, просп. Соборний, буд. 136, м. Олександрія, Кіровоградська обл., 28008) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНТЕНТ ЦЕНТР" (код ЄДР 35392305, вул. Дмитрівська, буд. 30, м. Київ, 01054) заборгованість за Договором за період з 01.08.2019 по 30.11.2019 - 32 040,00 грн, 3% річних - 129,69 грн та пеню за Договором - 1 321,33 грн, а також 1 921,00 грн судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення в порядку передбаченому Господарським процесуальним кодексом України. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Примірники рішення направити сторонам.

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено24.02.2020
Номер документу87712814
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 33 491, 02 грн

Судовий реєстр по справі —912/28/20

Рішення від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 06.02.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 08.01.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні