Ухвала
від 19.02.2020 по справі 8/б-1246
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19 лютого 2020 року м. ТернопільСправа № 8/Б-1246

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гирили І.М.

за участі секретаря судового засідання Беги В. М.

розглянув справу, порушену

за заявою кредитора: Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, Майдан Волі, 3, м. Тернопіль

до боржника: Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради, вул. Цехова, 78, смт. Гусятин, Тернопільська область

про визнання банкрутом

За участі представників:

Кредиторів: Гукалюка Н. П. - уповноваженого, представника ГУ ДПС у Тернопільській області; Лучанко Н.С. - уповноваженої, представника ГУ ПФУ в Тернопільській області; Каратаєвої В. М.- уповноваженої, представника Тернопільського обласного центру зайнятості

Боржника: Брикси А. О. - арбітражного керуючого

В порядку ст. ст. 8, 222 Господарського процесуального кодексу України (надалі - ГПК України), здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу «Акорд» .

Заяв про відвід (самовідвід) судді та секретаря судового засідання з підстав, визначених ст. ст. 35-37 ГПК України не надходило.

Суть справи:

В провадженні Господарського суду Тернопільської області знаходиться справа №8/Б-1246 про банкрутство Комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства" Гусятинської селищної ради, порушена за заявою УПФ України в Гусятинському районі, в порядку ст. ст. 7, 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 № 2343-ХІІ (в редакції Закону, чинній до 19.01.2013).

Постановою Господарського суду Тернопільської області від 03.12.2010 Комунальне підприємство "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру банкрута та ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Туницького Тараса Юрієвича, ліцензія серії АВ № 397299, видана Державним департаментом з питань банкрутства 21.10.2008. Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 26.03.2012 припинено повноваження ліквідатора банкрута - Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради арбітражного керуючого Туницького Тараса Юрієвича та ліквідатором призначено арбітражного керуючого Бриксу Андрія Олеговича.

Строк здійснення ліквідаційної процедури у справі № 8/Б-1246 судом неодноразово продовжувався, зокрема, востаннє, ухвалою від 18.10.2019 - до 18.01.2020.

04.12.2019 ліквідатор банкрута Брикса А. О. надав суду у справі № 8/Б-1246 відносно Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради звіт ліквідатора банкрута та ліквідаційний баланс станом на 29.11.2019. Просить останні затвердити, а провадження у справі № 8/Б-1246 - закрити.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 10.12.2019 призначено судове засідання по справі № 8/Б-1246 на 09:30 год. 24.12.2019 для заслуховування звіту ліквідатора про виконану роботу по здійсненню ліквідаційної процедури; зобов`язано ліквідатора банкрута Бриксу А.О. до дати проведення судового засідання подати (надіслати) суду: витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно; довідку архівної установи про передачу на зберігання книг по заробітній платі тощо; довідку ДПІ про наявність/відсутність відкритих у боржника рахунків у банківських установах; докази на підтвердження знищення основної печатки/штампу банкрута; протокол зборів комітету кредиторів, у якому було б відображено рішення останніх щодо затвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат; докази на підтвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат (із посиланням на конкретні банківські виписки, платіжні доручення тощо, із відображенням дат та сум); явку ліквідатора банкрута Брикси А. О. в судове засідання 24.12.2019 визнано обов`язковою.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 24.12.2019 судове засідання по справі № 8/Б-1246 для заслуховування звіту ліквідатора про виконану роботу по здійсненню ліквідаційної процедури відкладено на 10:30 год. 15.01.2020; зобов`язано ліквідатора банкрута Бриксу А.О. до дати проведення судового засідання подати (надіслати) суду: витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; довідку ДПС про наявність/відсутність відкритих у боржника рахунків у банківських установах; докази на підтвердження знищення основної печатки/штампу банкрута; протокол зборів комітету кредиторів, у якому було б відображено рішення останніх щодо затвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат; докази на підтвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат (із посиланням на конкретні банківські виписки, платіжні доручення тощо, із відображенням дат та сум); акт інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; явку ліквідатора банкрута Брикси А. О. в судове засідання 15.01.2020 - визнано обов`язковою.

В судовому засіданні 15.01.2020 оголошено перерву до 14:30 год. 10.02.2020, про що постановлено та занесено до протоколу судового засідання відповідну ухвалу, а присутнього в судовому засіданні ліквідатора банкрута (арбітражного керуючого) Бриксу А. О. повідомлено під розпису (в матеріалах справи), інших учасників справи - відповідною ухвалою.

В судовому засіданні 10.02.2020 оголошено перерву до 09:30 год. 19.02.2020, про що постановлено та занесено до протоколу судового засідання відповідну ухвалу, а присутніх в судовому засіданні ліквідатора банкрута (арбітражного керуючого) Бриксу А. О. та представники кредиторів повідомлено під розпису (в матеріалах справи), інших учасників справи - відповідною ухвалою. Окрім того, ліквідатора було зобов`язано надати суду докази на підтвердження закриття в банківських установах рахунків банкрута та знищення печатки останнього.

Ліквідатор банкрута (арбітражний керуючий) Брикса А. О. в судове засідання 19.02.2020 прибув. Повідомив суд, що неодноразово звертався до банківських установ (АТ КБ "Приватбанк" та АТ "Ощадбанк") щодо закриття рахунків банкрута - Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради, надав визначені банками документи, проте станом на даний час ні доказів закриття рахунків банкрута, ні жодної відповіді ліквідатором не отримано. В підтвердження наведеного надав суду копії звернень до банківської установи, листи (АТ КБ "Приватбанк" та АТ "Ощадбанк") тощо.

Присутні у судовому засіданні 19.02.2020 представники кредиторів - ГУ ПФУ в Тернопільській області, Тернопільського обласного центру зайнятості та Головного управління ДПС у Тернопільській області щодо подальшого розгляду справи, з огляду на відсутність доказів закриття банківських рахунків банкрута, поклались на думку суду.

Інші учасники судового процесу в судове засідання 19.02.2020 не прибули, хоча про дату, час та місце його проведення були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч. 3 ст. 3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно з ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Ч. 1 ст. 73 ГПК України визначено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За приписами ч. ч. 1-2 ст. 76 ГПК України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

В силу ч. 1 ст. 79 ГПК України достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Відповідно до ч. ч. 1, 4 ст. 80 ГПК України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Розглянувши матеріали справи, беручи до уваги неподання ліквідатором банкрута витребовуваних судом документів, суд вважає за доцільне судове засідання по справі № 8/Б-1246 для заслуховування звіту ліквідатора про виконану роботу по здійсненню ліквідаційної процедури відкласти на 14:00 год. 04.03.2020, повторно витребувати у ліквідатора банкрута зазначені вище докази та в порядку ст. ст. 73-74, 76-81, 86, 91 ГПК України витрибувати від АТ КБ "ПриватБанк" та АТ "Державний ощадний банк України" інформацію щодо розгляду звернень арбітражного керуючого (ліквідатора банкрута) Брикси А.О. про закриття рахунків Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради.

На підставі наведеного, керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст. ст. 12, 73-74, 76-81, 86, 91, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Судове засідання по справі № 8/Б-1246 для заслуховування звіту ліквідатора про виконану роботу по здійсненню ліквідаційної процедури відкласти на 14:00 год. 04.03.2020.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Тернопільської області, вул. Князя Острозького 14 а, м. Тернопіль (зал судового засідання № 3; 5 поверх).

2. Зобов`язати АТ КБ "ПриватБанк" до дати проведення судового засідання надати суду докази на підтвердження розгляду звернення арбітражного керуючого (ліквідатора банкрута) Брикси А.О. щодо закриття рахунків Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради, вул. Цехова, 78, смт. Гусятин, Тернопільська область, ідентифікаційний код 34854582.

3. Зобов`язати АТ "Державний ощадний банк України" до дати проведення судового засідання надати суду докази на підтвердження розгляду звернення арбітражного керуючого (ліквідатора банкрута) Брикси А.О. щодо закриття рахунку Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради, вул. Цехова, 78, смт. Гусятин, Тернопільська область, ідентифікаційний код 34854582.

4. Зобов`язати ліквідатора банкрута Бриксу А.О. до дати проведення судового засідання подати (надіслати) суду (при наявності): докази на підтвердження закриття рахунків банкрута у банківських установах та знищення основної печатки банкрута.

5. Явку ліквідатора банкрута Брикси А. О. в судове засідання 04.03.2020 - визнати обов`язковою .

6. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

7. Ухвалу рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення надіслати: Головному управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області, Майдан Волі, 3, м. Тернопіль; Товариству з обмеженою відповідальністю "Гусятинський агропостач", вул. Привокзальна, 8, смт. Гусятин, Тернопільська область; Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, вул. Микулинецька, 3А, м. Тернопіль; ПАТ КБ "Надра", вул. Артема, 15, м. Київ, в особі філії ПАТ КБ "Надра" Тернопільське РУ, вул. Замкова, 6, м. Тернопіль, Гусятинській селищній раді, вул. Пушкіна, 1, смт. Гусятин, Тернопільська область, ліквідатору Бриксі А.О., вул. Кн. Острозького, 60/17, м. Тернопіль; Головному територіальному управлінню юстиції в Тернопільській області, вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль; Головному управлінню ДПС у Тернопільській області, вул. Білецька,1, м. Тернопіль, 46003, Тернопільському обласному центру зайнятості, вул. Текстильна, 1б, м. Тернопіль, 46002, АТ КБ "ПриватБанк", вул. Грушевського, 1д, м. Київ, 01001 (адреса для листування вул. Набережна Перемоги, 30 м. Дніпро, 49094) та АТ "Державний ощадний банк України" вул. Госпітальна, 12г, м. Київ, 01001.

Повний текст ухвали складено 20.02.2020

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою: https://te.court.gov.ua/sud5022.

Суддя І.М. Гирила

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення19.02.2020
Оприлюднено24.02.2020
Номер документу87713009
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/б-1246

Ухвала від 10.06.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 10.06.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 19.03.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 04.03.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 04.03.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні