Рішення
від 20.02.2020 по справі 139/68/20
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/68/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2020 року смт Муровані Курилівці

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючої судді Коломійцевої В.І.,

за участю секретаря судових засідань Пилипчук В.П.,

прокурора Яровик І.В.,

представника заявника Дудак К.П. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Муровані Курилівці цивільну справу за заявою заступника керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури Грималюка Вадима Васильовича в інтересах держави в особі Петриманської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області про передачу безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури звернувся до Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області в інтересах держави в особі Петриманської сільської ради із заявою про передачу безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність. В обґрунтування заявлених вимог вказав, що Могилів-Подільською місцевою прокуратурою при вивченні питання щодо вжиття органами місцевого самоврядування на території Мурованокуриловецького району заходів по оформленню у комунальну власність безхазяйного майна, від Петриманської сільської ради отримано відомості про наявне на її території безхазяйне нерухоме майно у виді гідротехнічної споруди (дамби), що знаходиться за адресою: Вінницька область, Мурованокуриловецький район, с. Петримани, вул. Космонавтів, 13 . Сільська рада самостійно не вживала заходів для оформлення вказаного майна. У зв`язку з цим прокурор просив передати вказану гідротехнічну споруду у комунальну власність Петриманської сільської ради.

Ухвалою суду від 27.01.2020 заяву заступника керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

В судовому засіданні прокурор та представник заявника заяву про передачу безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність підтримали за обставин у ній викладених, просили її задоволити.

Заслухавши прокурора, представника заявника, дослідивши письмові докази, суд вважає, що заява про передачу безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що на території Петриманської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області за адресою: Вінницька область, Мурованокуриловецький район, с. Петримани, вул. Космонавтів, 13 , знаходиться гідротехнічна споруда (дамба), що складається з водоперепускної труби 1 - 7 м/п; вхідних відкрилків 2 - 14 м. куб.; заставки 3 - 2 м 2 ; водоперепускної труби 4 - 25 м/п; дамби 5 - 7498 м. куб. (а.с. 14, 16, 20-28)

Право власності на вказану споруду не зареєстровано (а.с. 29), відомості про неї до Єдиного реєстру об`єктів державної власності не внесено (а.с. 17-18). Її вартість складає 2699280 грн (а.с. 19).

Відповідно до положень ст. 335 ЦК України, безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий.

Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації.

Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

З Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна слідує, що гідротехнічну споруду (дамбу), яка знаходиться за адресою: Вінницька область, Мурованокуриловецький район, с. Петримани, вул. Космонавтів, 13 , - 17.12.2018 взято на облік як безхазяйне майно (а.с. 13).

В районній газеті Наше Придністров`я від 16.11.2018 розміщено оголошення про взяття вказаної гідротехнічної споруди, як безхазяйної нерухомої речі, на облік (а.с. 12).

Згідно довідки Петриманської сільської ради № 13 від 10.01.2020, з моменту подання вказаного оголошення в газету, власника гідротехнічної споруди не виявлено (а.с. 15).

Відповідно до ст. 333 ЦПК України, суд, встановивши, що нерухома річ є безхазяйною та взята на облік органом, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, а також що сплив один рік з дня взяття на облік нерухомої речі, ухвалює рішення про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність відповідної територіальної громади.

Таким чином, зібрані у справі докази та їх належна оцінка вказують на наявність підстав для задоволення заяви про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність Петриманської сільської ради.

Керуючись ст. 335 ЦК України, ст.ст. 2, 10, 56, 78-80, 89, 263, 329-333 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити повністю.

Передати у комунальну власність Петриманській сільській раді Мурованокуриловецького району Вінницької області, безхазяйну нерухому річ - гідротехнічну споруду (дамбу), що складається з водоперепускної труби 1 - 7 м/п; вхідних відкрилків 2 - 14 м. куб.; заставки 3 - 2 м 2 ; водоперепускної труби 4 - 25 м/п; дамби 5 - 7498 м. куб. та знаходиться за адресою: Вінницька область, Мурованокуриловецький район, с. Петримани, вул. Космонавтів, 13

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга подається до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення суду.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заявник: Петриманська сільська рада Мурованокуриловецького району Вінницької області, код ЄДРПОУ 04327040, місцезнаходження: Вінницька область, Мурованокуриловецький район, с. Петримани, вул. 40-річчя Перемоги, 1.

Повне рішення складено 20.02.2020 о 13:00 год.

Суддя:

СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено21.02.2020
Номер документу87725909
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —139/68/20

Рішення від 20.02.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Рішення від 20.02.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні