Постанова
від 21.02.2020 по справі 285/674/20
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 285/674/20

провадження № 1-кс/0285/153/20

У Х В А Л А

21 лютого 2020 року м. Новоград-Волинський

Слідчий суддя Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні

клопотання слідчого СВ Новоград-Волинського відділу поліції ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 (далі слідчий),

погоджене прокурором Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 ,

про тимчасовий доступ до речей і документів

по матеріалам кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020061240000004 від28.01.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий 19.02.2020 року звернувся до суду з даним клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до речейі документівз можливістюїх подальшоговилучення,які містятьбанківську таємницю,що знаходятьсяу володінніАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,МФО НОМЕР_2 ),юридична адреса: АДРЕСА_1 ,а саме:інформацію прорух коштівпо рахунках НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 якими користується ФОП ОСОБА_5 із зазначенням ідентифікаційних кодів, назв кореспондентів, МФО банків кореспондентів, номера розрахункових рахунків кореспондентів, призначення платежів, суми та дати, часу операції у період з 01.01.2019 по час надання інформації, як на паперових так і на електронних носіях (у форматі ЕХЕL).

Своє клопотання обґрунтовує тим, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 за попередньою змовою з ФОП ОСОБА_5 зловживаючи службовим становищем шляхом внесення завідома неправдивих відомостей до актів наданих послуг (акти виконаних послуг за звітний період, зведений акт наданих послуг), завищено об`єми наданих послуг з організації харчування учнів та вихованців підпорядкованих навчальних закладів, крім того ФОП ОСОБА_5 з метою зниження собівартості наданих послуг шляхом використання продуктів харчування, якість яких не відповідає вимогам державних стандартів (ГОСТ, ДСТУ, ТУ) привласнили кошти державного бюджету у розмірі, який на даний час встановлюється.

З метою встановлення об`ємів фактично закуплених (в подальшому використаних) продуктів харчування, їх відповідності до вимог державних стандартів (ГОСТ, ДСТУ, ТУ), виникла необхідність отримати інформацію щодо руху коштів на банківських рахунках, якими користується ФОП ОСОБА_5 у період часу з 01.01.2019 по теперішній час.

Вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та відомості, які зазначені в даних документа будуть використані як письмові докази, необхідні для доказування обставин кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України, будуть використані при проведенні судових експертиз, а також дадуть змогу повно, всебічно та неупереджено дослідити всі обставини кримінального правопорушення.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надіслав заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримує та просить задовольнити.

Представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не прибув, судовий виклик відповідно до ч.1 ст.135 КПК України здійснено електронною поштою.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За вимогами ч.2ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно із положеннями п.2, 3 ч.5ст.163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СВ Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР.

Подане слідчим клопотання, відповідає вимогам ст. 160 КПК України, та в ньому обґрунтовано доведено, що інформація, яка міститься у документах, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » містить охоронювану законом таємницю, однак має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні,може сприяти розкриттю кримінального правопорушення і мати доказове значення у справі, а іншим шляхом неможливо отримати вказану інформацію.

Частиною 7статті 163 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Також, у відповідності до вимог п.7 ч. 1 ст. 164 КПК України,суд визначає строк дії ухвали в межах одного місяця від дня її постановлення.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163, 164, 309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому Новоград-ВолинськогоВП ГУНПв Житомирськійобласті ОСОБА_3 , старшому оперуповноваженому в ОВС УСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_6 , оперуповноваженомуУСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_7 ,старшому оперуповноваженомуУСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_8 ,старшому оперуповноваженомуУСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_9 , оперуповноваженомуУСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_10 ,оперуповноваженомуУСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_11 ,старшому оперуповноваженомуУСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_12

тимчасовий доступдо речейі документівз можливістюїх подальшоговилучення, якімістять банківськутаємницю,що знаходятьсяу володінніАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,МФО НОМЕР_2 ),юридична адреса: АДРЕСА_1 ,а саме: інформацію про рух коштів по рахунках НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 якими користується ФОП ОСОБА_5 із зазначенням ідентифікаційних кодів, назв кореспондентів, МФО банків кореспондентів, номера розрахункових рахунків кореспондентів, призначення платежів, суми та дати, часу операції у період з 01.01.2019 по час надання інформації, як на паперових так і на електронних носіях (у форматі ЕХЕL).

Строк дії ухвали один місяць з дня її винесення, до 21 березня 2020 року.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК України, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87738429
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —285/674/20

Постанова від 21.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 21.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 21.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 19.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 19.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 19.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 19.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 19.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

Постанова від 19.02.2020

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні