Ухвала
від 20.02.2020 по справі 946/985/20
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/985/20

Провадження № 1-кс/946/355/20

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2020 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора Ізмаїльської місцевої прокуратури молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять охоронюваному законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

Як зазначено прокурором Ізмаїльської місцевої прокуратури в клопотанні, у провадженні СВ Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області перебувають матеріали кримінального провадження № 12020160150000212, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.02.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

До Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області надійшло колективне звернення депутатів фракції політичної партії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в ІНФОРМАЦІЯ_2 , щодо внесення недостовірних відомостей в протоколі поіменного голосування по питанню №4 «Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за основу і в цілому на сесії ІНФОРМАЦІЯ_4 №38, яка відбувалася 23.01.2020 року, однак депутат ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_4 голосував «проти, проте в протоколі зазначено «За», депутат ОСОБА_5 взагалі не голосувала, проте в протоколі також зазначено «За».

За вказаним фактом 06.02.2020 року, розпочато кримінальне провадження №12020160150000212 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.366 КК України.

Під час досудового розслідування, було встановлено що рішенням 38 сесії сьомого скликання ІНФОРМАЦІЯ_4 «Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », вирішено передати в оренду цілісний майновий комплекс комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ринковою вартістю 6016111, 00 грн. (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ), розташованого за адресою: Одеська область, Кілійський район, Приморська сільська рада, узбережжя Чорного моря ( АДРЕСА_1 ) - Товариству з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 ), утвореного трудовим колективом комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » строком на 15 років з річною орендною платою 10 відсотків від ринкової вартості майна згідно з оцінкою, яка була проведена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » від 25.12.2019 року, яка ймовірно була занижена.

Для встановлення обставин працевлаштування, а також осіб трудового колективу та отримання інформації з приводу діяльності Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відповідно до вимог ст.ст. 36, 93 КПК України, процесуальним керівником направлявся відповідний запит до ІНФОРМАЦІЯ_7 від 06.02.2020 року за № 16.41-52-930 ВИХ -20 з приводу надання наступної інформації, а саме:

-про систему оподаткування Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ;

-про обсяги доходів отриманих за 2019 рік КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

-про податкове навантаження на доходи отримані за 2019 рік Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також зазначити контрагентів, з якими здійснював діяльність у 2019 році з зазначенням отриманих доходів по кожному суб`єкту окремо;

-про осіб, які працевлаштовані Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » , за яких сплачували у 2019 році ЄСВ, з зазначенням П.І.Б. та ідентифікаційних номерів, а також періодів сплати ЄСВ, а також окремо список, якщо залучалися особи до роботи по договорам підряду або цивільно-правовим договорам;

-про суми сплачених податків за 2019 рік у розрізі кожного видатку та вказати окремо податки, які не включалися до видатків комунального підприємства;

-про банківські рахунки з повними реквізитами які є діючими та якими користується та користувалося у 2019 році Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

-про оплату за землекористування Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », якщо так, то зазначити суми здійснених виплат за землекористування, розмірі та адреси земельних ділянок.

18.02.2020 року до Ізмаїльської місцевої прокуратури надійшов лист на запит датований 13.02.2020 року за № 3441/9/15-32-52-08-13 з ІНФОРМАЦІЯ_7 в якому зазначено про відмову у наданні інформації з посиланням на норми Податкового кодексу України, Закону України «Про захист персональних даних», а також ч. 1 ст. 162, ч. 6 ст. 163 КПК України, що дана інформація до персональних даних, речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів. Крім того, зазначили щодо надання списку найманих працівників Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » відповідно до пп 1.1 п.1 ст.12-1 Закону України «Про пенсійний фонд України» формує та веде реєстр застрахованих осіб Державного реєстру. Отже з метою отримання інформації про застрахованих осіб з зазначенням П.І.Б. та інших анкетних відомостей необхідно звернутися до територіальних органів Пенсійного Фонду України.

Як зазначено прокурором в клопотанні вищевказана запитувана інформація та копії документів можуть бути використані як речовий доказ у кримінальному провадженні щодо встановлення фактичних обставин та у подальшому необхідні для проведення подальшого досудового розслідування.

Також, прокурор Ізмаїльської місцевої прокуратури просить відповідно до ч. ч. 2,7 ст. 163 КПК України, розглянути клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, у зв`язку з тим, що існує реальна загроза зміни, зникнення або знищення речей та документів з метою уникнення кримінального переслідування особами, винними у вчиненні кримінального правопорушення.

Прокурор в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, в клопотанні зазначив про розгляд справи за його відсутності.

В силу ст. 107 КПК України технічні засоби фіксування процесу не застосовувалися.

Вивчивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Таким чином, на підставі наданих матеріалів, оцінюючи всі встановлені під час розгляду клопотання обставини, слідчий суддя вважає, за можливим розглянути клопотання без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Частиною 1 ст.160 КПК України передбачено право сторони кримінального провадження подавати клопотання про тимчасовий доступ до інформації.

Згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вищевказана запитувана інформація та копії документів можуть бути використані як речовий доказ у кримінальному провадженні щодо встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення та у подальшому необхідні для проведення досудового розслідування та встановлення фактичних обставин.

На підставі викладеного, та враховуючи, що завданням кримінального судочинства є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, та з огляду на те, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин, які мають значення для належного розслідування вказаного кримінального правопорушення, які в подальшому можуть бути використані в якості доказу у кримінальному провадженні №12020160150000212, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.02.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, та з метою проведення повного, всебічного і об`єктивного розслідування даного кримінального провадження, слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вищевказаних документів (тобто можливість ознайомитись з ними та здійснити їх виїмку), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 ( АДРЕСА_3 ).

Керуючись ст.ст. 159-165 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Ізмаїльської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять охоронюваному законом таємницю, задовольнити.

Надати тимчасовий доступ прокурорам Ізмаїльської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_7 та слідчому СВ Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_8 до відомостей, що становлять охоронюваному законом таємницю, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 за адресою: АДРЕСА_3 , а саме:

-про систему оподаткування Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ;

-про обсяги доходів отриманих за 2019 рік КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ;

-про податкове навантаження на доходи отримані за 2019 рік Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , а також зазначити контрагентів, з якими здійснював діяльність у 2019 році з зазначенням отриманих доходів по кожному суб`єкту окремо;

-про осіб, які працевлаштовані у Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 у 2019-2020 роках;

-про осіб, які залучалися до робіт по договорам підряду або цивільно-правовим договорам з зазначенням П.І.Б. та ідентифікаційних номерів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу87742669
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —946/985/20

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні